Ξεκίνησε η παραγωγή για το νέο SUV EQS της Mercedes-Benz στην Αλαμπάμα

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 13:09

Αυτά τα οχήματα που βγαίνουν από τη γραμμή είναι ένα βασικό βήμα στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Mercedes-Benz Cars να παράγει οκτώ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε επτά τοποθεσίες σε τρεις ηπείρους φέτος. Το SUV EQS είναι ενσωματωμένο στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz Tuscaloosa στην Αλαμπάμα, το οποίο είναι ο τόπος παραγωγής μεγάλων SUV που φέρουν το αστέρι από το 1997. Η Tuscaloosa χρησιμεύει ως βασικός τόπος παραγωγής για τη Mercedes-EQ που θα κατασκευάσει τα EQS SUV και EQE SUV, τα οποία θα τεθούν σε παραγωγή αργότερα φέτος.

Το εργοστάσιο της Tuscaloosa χρησιμοποιεί υπερσύγχρονες ψηφιακές, βιώσιμες, αποτελεσματικές και ευέλικτες μεθόδους παραγωγής και ακολουθεί το σχέδιο του Factory 56 της εταιρείας στο Sindelfingen της Γερμανίας, το οποίο συμβολίζει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας της Mercedes-Benz. Χάρη στις πρώτες επενδύσεις στην ευέλικτη παραγωγή και τη χρήση του υπερσύγχρονου ψηφιακού συστήματος παραγωγής MO360, η Mercedes-Benz είναι ήδη σε θέση να παράγει ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία σε μεγάλους όγκους.

Το νέο εργοστάσιο μπαταριών, το οποίο άνοιξε στην κομητεία Bibb τον Μάρτιο, παράγει τα συστήματα μπαταριών για το SUV EQS σε μια γραμμή παραγωγής μήκους περίπου 300 μέτρων με περισσότερους από 70 σταθμούς εργασίας. Ένα πλήθος εξαρτημάτων συναρμολογείται σε ένα πλήρες σύστημα σε μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία παραγωγής.

Από φέτος, οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ λειτουργούν σε ουδέτερη βάση για το CO₂ καθώς όλα τα εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων και φορτηγών της Mercedes-Benz ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τη στρατηγική της Mercedes-Benz για την επέκταση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα εργοστάσιά της, το σύνολο των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του εργοταξίου μπαταριών του Bibb County θα καλύπτεται μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το 2024 και μετά.

Από τη δεκαετία του 1990, η Mercedes-Benz έχει επενδύσει συνολικά περισσότερα από επτά δισεκατομμύρια δολάρια στην Αλαμπάμα. Από αυτό το ποσό 1 δισεκατομμύριο δολάρια επενδύθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών, στα κέντρα logistics και στην αναβάθμιση της γραμμής παραγωγής για την κατασκευή EV. Σήμερα, η Mercedes-Benz U.S. International απασχολεί περίπου 4.500 άτομα και εξασφαλίζει επίσης περίπου 11.000 επιπλέον θέσεις εργασίας με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών στην περιοχή. Περίπου τέσσερα εκατομμύρια οχήματα έχουν κατασκευαστεί από το εργοστάσιο της Tuscaloosa από το 1997, με περίπου 260.000 SUV να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής μόνο το 2021. Περίπου τα δύο τρίτα της ετήσιας παραγωγής εξάγονται, καθιστώντας την Mercedes-Benz U.S. International έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα