BMW X1 sDrive18i

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 21:11

Η τρίτη γενιά του μοντέλου είναι πλέον γεγονός και χάρις στον μοναδικό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο BMW στην Θεσσαλονίκη την εταιρεία Βελμάρ, που μας παραχώρησε την νέα BMW X1 για να πραγματοποιήσουμε το test drive για μερικές ημέρες.

Όταν ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων και μάλιστα στην premium κατηγορία αποφασίζει να αλλάξει ένα μοντέλο του και να πάει στην επόμενη γενιά του έρχεται το ερώτημα τι παραπάνω θα μπορέσει να δώσει στο νέο μοντέλο.
Η απάντηση είναι ότι ο Βαυαρός κατασκευαστής έχει όλη την τεχνογνωσία αλλά και την τεχνολογία να κατασκευάσει την νέα X1 και να της δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα στο ήδη πετυχημένο εμπορικά μοντέλο, αλλά να το πάει ένα βήμα παρακάτω και προσελκύσει αγοραστικό κοινό και από την πιο πάνω premium κατηγορία των SUV.

Έχοντας στην μνήμη μου την προηγούμενη γενιά του μοντέλου και όλη εκείνη τη θετική ανάμνηση οδηγώντας την, πήρα στα χέρια μου την νέα X1 και άρχισα να ψάχνω όλα εκείνα που έκαναν τη X1 να είναι ξεχωριστή.
Η νέα X1 έχει εντυπωσιακή σχεδίαση εξωτερικά και τραβάει τα βλέμματα όταν την δεις στο δρόμο. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει η μεγάλη ορθογώνια μάσκα σήμα κατατεθέν πλέον της μάρκας που συνδυάζεται με τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED που εκτείνονται μέχρι τα φτερά. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου αυτό που εντυπωσιάζει είναι τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα σε σχήμα L που δημιουργούν μια ξεχωριστή εικόνα.

Στο εσωτερικό μέρος της νέας X1 όλα έχουν αλλάξει σε πολύ θετικό βαθμό όπως η νέα κυρτή οθόνη χωρισμένη σε δύο οθόνες με λειτουργία αφής μόνο για την μία, που εκτείνεται πίσω από το τιμόνι έως το κέντρο του ταμπλό δίνοντας μία πολύ καλή αίσθηση στον οδηγό κατά την διάρκεια της οδήγησης. Έχουμε νέα μοντέρνα κεντρική κονσόλα με ενσωματωμένη θήκη ασύρματης φόρτισης για το κινητό, αιωρούμενο υποβραχιόνιο με νέο χειριστήριο καταργώντας το περιστροφικό που υπάρχει στα αλλά μοντέλα.
Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων σε συνδυασμό με την μεγάλη ευρυχωρία ειδικά για τους πίσω επιβάτες προσφέρουν εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και σε αυτό προσθέστε και 540 λίτρα του χώρου αποσκευών που αυξήθηκαν κατά 30 λίτρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.
Αφήνω τελευταία την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποίει η BMW μέσα στο σαλόνι του αυτοκινήτου γιατί δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη του. Θέλεις τα μαλακά πλαστικά σε συνδυασμό με την νέα επένδυση σε δέρμα με τις ιδιαίτερες ραφές στα καθίσματα μπρος και πίσω αλλά και στις πόρτες σου δίνουν να καταλάβεις ότι Βαυαρός κατασκευαστής ξέρει να σου προσφέρει ποιότητα στην premium κατηγορία.

Στο δρόμο είναι X1 κράτησε όλα εκείνα τα στοιχεία που μας άρεσαν στο προηγούμενο μοντέλο δηλαδή πολύ καλή ποιότητα κύλισης, αίσθηση του τιμονιού, το κράτημα και η άνεση που σου προσφέρει στο δρόμο.
Οδηγώντας τη νέα X1 σε περισσότερο off road διαδρομές θέλαμε να δούμε την νέα πιο σφικτή ανάρτηση που διαθέτει αλλά και την κατανάλωση καθώς το μοντέλο ήταν εφοδιασμένο με τον γνωστό κινητήρα βενζίνης 1500 κ.εκ. απόδοσης 136 ίππων με 230 Nm ροπής και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Βάζοντας λοιπόν την νέα X1 σε ιδιαίτερο terrain με πολλές δυσκολίες αυτό που κρατάμε ως πρώτη εντύπωση είναι ότι δεν μας «άφησε» πουθενά εκτεθειμένους. Παρόλο το μεγάλο σκάφος σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και τα 1600 κιλά βάρους η νέα X1 τα κατάφερε αξιοπρεπέστατα επιλέγοντας το Sport mode από τα 4 προγράμματα οδήγησης (Personal,Sport, Efficient και Expressive) που διαθέτει. Σημειώνουμε ότι αν το παρακάνεις με τις ανωμαλίες στο δρόμο σε αυτό το terrain θα καταλάβεις πολύ καλά τις αντιδράσεις τις σφικτής ανάρτησης τόσο στο κράτημα όσο και στην αντίδραση του αυτοκινήτου που μπορεί να μην σου αρέσουν. Γενικά αυτό που αποκαλεί η BMW αυτή την κατηγορία Sports Activity Vehicle (SAV) το καταλαβαίνεις όταν κινείσαι γρήγορα σε τέτοιο ιδιαίτερο terrain. Το άλλο που σημειώσαμε είναι η κατανάλωση η οποία με αυτό τον κινητήρα και στα δύσκολα που είχε να αντιμετωπίσει είναι λογικό να είναι αυξημένη σε λογικά πλαίσια. Η μέση κατανάλωση που είχαμε οδηγώντας την ίδια μέρα σε περισσότερο off road διαδρομές παρότι σε άσφαλτο ήταν στα 9 με 9,5 λίτρα και ό λόγος είναι προφανές.

Στην άσφαλτο η νέα X1 είναι αυτή για το οποίο έχει κατασκευαστεί να σου προσφέρει την χαρά της οδήγησης με το κράτημα και την άνεση που έχει ένα μοντέλο της BMW.
Η νέα BMW X1 απέσπασε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων από τον ανεξάρτητο φορέα Euro NCAP. Στην απαιτητική διαδικασία δοκιμών, η νέα BMW X1 ξεχώρισε χάρη στην εξαιρετική προστασία που παρέχει στους επιβάτες σε συγκρούσεις διαφόρων τύπων, την αποτελεσματική προστασία πεζών και δικυκλιστών και τα αποτελεσματικά συστήματα αποφυγής ατυχημάτων.

Το συμπέρασμα για την νέα X1 είναι ότι BMW κατάφερε να ανεβάσει επίπεδο όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν ξεχωριστή μία X1 όπως την οδηγική συμπεριφορά, την άνεση, την ασφάλεια, την τεχνολογία και το επίπεδο εξοπλισμού στο μοντέλο από την βασική έκδοση. Είναι ένα μοντέλο το οποίο εκτός από το αγοραστικό κοινό που διαθέτει η κατηγορία που απευθύνεται θα πάρει ακόμα περισσότερο και από την πιο πάνω κατηγορία γιατί διαθέτει όλα τα προσόντα για να το δεις ως μία σοβαρή πρόταση θέλοντας να αποκτήσεις ένα μοντέλο που θα καλύψει όλες σχεδόν τις ανάγκες σου στα SUV στην premium κατηγορία.

Η έκδοση του συγκεκριμένου αυτοκινήτου BMW X1 sDrive 18i xLine που οδηγήσαμε κοστίζει με το κλειδί στο χέρι 41.428 ευρώ με πολύ πλούσιο εξοπλισμό.
Οι τιμές ξεκινούν από τις 38.450 ευρώ με τους 136 ίππους με τον 1500 κινητήρα βενζίνης.
Υπάρχουν και οι εκδόσεις με κινητήρα βενζίνης mild Hybrid (48 Volt) με 156 και 204 ίππους από 39.480 ευρώ.
Σε κινητήρα ντίζελ έχουμε δίλιτρο με 150 και 197 ίππους από 49.250 ευρώ και σε plug-in Hybrid με 245 και 326 ίππους από 49.950 ευρώ.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το μοναδικό εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο στην Θεσσαλονίκη BMW Βελμάρ για την παραχώρηση του μοντέλου.

Επικοινωνία:
Μαρίνου Αντύπα 10
Τηλέφωνο: +30 2310 475871
Fax: +30 2310 475427
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ωράριο λειτουργίας:
Πωλήσεις:
Δευτέρα - Παρασκευή (09:00 - 21:00)
Σάββατο (09:00 - 15:00)


Συνεργείο - Ανταλλακτικά:
Δευτέρα - Παρασκευή (08:00 - 16:30)

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid 130 Hp Volvo C40 Recharge Twin Motor 408 PS »