Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την δημιουργία παγκόσμιου δικτύου ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος

Γράφτηκε από τον  Παρασκευή, 06 Ιανουαρίου 2023 13:20

Θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις ΗΠΑ και τον Καναδά, και θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί το πλήρες δίκτυο πριν από το τέλος της δεκαετίας, όταν η Mercedes-Benz σκοπεύει να γίνει πλήρως ηλεκτρική όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς. Το δίκτυο ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος της Mercedes-Benz θα βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία φόρτισης των πελατών, θα επιταχύνει το ταξίδι προς το μέλλον της αμιγώς ηλεκτρικής ενέργειας και θα δημιουργήσει μια παγκόσμια υποδομή. Οι κόμβοι φόρτισης της Mercedes-Benz θα βρίσκονται σε βασικές πόλεις και αστικά κέντρα, κοντά σε μεγάλες αρτηρίες, σε εμπορικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων και των αντιπροσωπειών της Mercedes-Benz.

Η εταιρεία πιστεύει ότι αυτή η στρατηγική κίνηση θα βελτιώσει σημαντικά τη χρηστικότητα και την ευκολία της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων της, θα αλλάξει την εμπειρία ιδιοκτησίας μίας Mercedes-Benz και θα επιταχύνει τη μεταμόρφωση της μάρκας στην αγορά των EV. Το δίκτυο φόρτισης θα επικεντρωθεί πρώτα και κύρια στους πελάτες της Mercedes-Benz, οι οποίοι θα απολαμβάνουν προνομιακή πρόσβαση μέσω μιας λειτουργίας κράτησης και άλλων προνομίων. Ωστόσο, θα είναι επίσης ανοιχτό σε οδηγούς όλων των άλλων μαρκών με συμβατή τεχνολογία. Αυτή η ολοκληρωμένη πρωτοβουλία, παράλληλα με τη συνεχή υποστήριξη για κοινά δίκτυα όπως το IONITY, στοχεύει επίσης να οδηγήσει στην παγκόσμια υιοθέτηση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η Mercedes-Benz ξεκινά την κυκλοφορία φόρτισης στη Βόρεια Αμερική

Στην έκθεση CES 2023 στο Λας Βέγκας, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του δικτύου ταχυφορτιστών υψηλής ισχύος θα ξεκινήσει φέτος από την Βόρεια Αμερική. Οι συνεργάτες της είναι η MN8 Energy, έναν από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες πάρκων ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ, και την ChargePoint, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας δικτύου φόρτισης EV. Μέχρι το 2027, σχεδιάζεται ένα δίκτυο σε περισσότερους από 400 κόμβους σε όλη τη Βόρεια Αμερική με περισσότερους από 2.500 φορτιστές υψηλής ισχύος για να προσφέρει μια premium, βιώσιμη και αξιόπιστη εμπειρία φόρτισης.

Σχετικά Άρθρα