Η Mercedes-Benz Classic παίρνει θέση στη γραμμή εκκίνησης στον αγώνα «1000 Miglia»

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 12:24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πριν από 70 χρόνια, το Mille Miglia παρείχε την αρένα για την πρεμιέρα του αγωνιστικού σπορ αυτοκινήτου Mercedes-Benz 300 SL (W 194 ), το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που αναπτύχθηκε πρόσφατα από τη μάρκα της Στουτγάρδης μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Φέτος, η Mercedes-Benz και η Mercedes-AMG φέρνουν πολλά ιστορικά και τρέχοντα μοντέλα SL στην τελευταία έκδοση τους 1000 Miglia. Η νέα Mercedes-AMG SL (R 232) είναι η τελευταία νέα έκδοση.

Από τις 15 έως τις 18 Ιουνίου 2022, περίπου 400 αυτοκίνητα θα ταξιδέψουν 1.600 χιλιόμετρα μέσα από τα πιο όμορφα τοπία μεταξύ Μπρέσια και Ρώμης. Εκατοντάδες χιλιάδες θεατές αναμένεται να παρακολουθήσουν τη διαδρομή για να θαυμάσουν τα αυτοκίνητα της περιόδου από το 1927 έως το 1957, επειδή μόνο κλασικά αυτοκίνητα των οποίων τα μοντέλα έχουν αποδείξει τον εαυτό τους στον αρχικό αγώνα δρόμου αυτής της εποχής επιτρέπεται να συμμετάσχουν στο σύγχρονο 1000 Miglia. Το 2022, το ράλι, που τώρα ονομάζεται 1000 Miglia, θα διεξαχθεί για 40η φορά.

Η Mercedes-Benz συμμετέχει και πάλι σε αυτό το κλασικό γεγονός υψηλής ποιότητας με μερικά ελκυστικά σπορ αυτοκίνητα. Οι οδηγοί αγώνων Ellen Lohr και Karl Wendlinger παίρνουν τις θέσεις τους πίσω από το τιμόνι, όπως και ο Marcus Breitschwerdt, επικεφαλής της Mercedes-Benz Heritage από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Όλοι θα αγωνιστούν με 300 SL "Gullwing" (W 198) αυτοκίνητα. «Έχω ήδη λάβει μέρος στο 1000 Miglia τέσσερις φορές και είμαι πολύ χαρούμενος που τώρα μπορώ να ζήσω ξανά αυτή τη μεγάλη περιπέτεια στον νέο μου ρόλο», λέει ο Breitschwerdt.

Η Mercedes-Benz υποστηρίζει το 1000 Miglia εδώ και πολλά χρόνια. «Αυτή η ειδική εκδήλωση και η Mercedes-Benz ως ο παλαιότερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο και ο συνεργάτης Automotive Heritage του 1000 Miglia αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια», τονίζει ο Marcus Breitschwerdt. «Η Mercedes-Benz έχει πιθανώς τη μεγαλύτερη συλλογή οχημάτων από οποιονδήποτε κατασκευαστή αυτοκινήτων, ένα μουσείο παγκόσμιας φήμης, Classic Centers στη Γερμανία και τις ΗΠΑ και έναν τεράστιο αριθμό επίσημων Brand Clubs με συνολικά 120.000 μέλη παγκοσμίως. ”

Σήμερα, το 1000 Miglia δεν διεξάγεται πλέον ως αγώνας, αλλά ως ένα γεγονός με πολλές ειδικές διαδρομές και εξακολουθεί να απαιτεί πλήρη συγκέντρωση από τις ομάδες. Σε πολλά τμήματα της διαδρομής, ορισμένα κλασικά αγγίζουν τα όρια τους. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, η πρώτη ειδική διαδρομή θα ξεκινήσει από την Brescia μέσω του Sirmione στη λίμνη Garda και τη Ferrara έως το Cervia-Milano Marittima. Στις 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ειδική από το Cervia-Milano Marittima μέσω San Marino και την Norcia στη Ρώμη . Την τρίτη ημέρα 17 Ιουνίου, η διαδρομή κατευθύνεται από τη Ρώμη μέσω Siena και Vareggio προς την Parma. Στις 18 Ιουνίου, οι ομάδες θα γυρίσουν πίσω στη Brescia μέσω της Monza και του Bergamo.

Σχετικά Άρθρα