Mercedes-Benz A200

Γράφτηκε από τον  Σάββατο, 09 Μαρτίου 2019 10:38

Αν η προηγούμενη A-Class είχε αφήσει καλές εντυπώσεις στο αγοραστικό κοινό με όποια προτερήματα η ελαττώματα είχε, σίγουρα η νέα A-Class ήρθε να βάλει τα δύσκολα στους ανταγωνιστές της.
Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που έβαλε η γερμανική φίρμα στην A-Class δεν περνάει απαρατήρητη. Οι αλλαγές στο μπροστινό τμήμα με την νέα μάσκα δίνουν ένα σπορ και επιβλητικό χαρακτήρα στο μοντέλο που σε συνδυασμό με το αλλαγμένο πίσω μέρος να δένουν αρμονικά και να χαρίζουν στο σύνολο μία κομψότητα. Από την πρώτη ματιά σου δίνει να καταλάβεις ότι πρόκειται για ένα premium μοντέλο με εντυπωσιακή εμφάνιση.
Στο εσωτερικό η νέα A-Class έχει ανεβάσει πολύ το επίπεδο τόσο σχεδιαστικά όσο και ποιοτικά. Οι δύο οθόνες 7 ιντσών που διαθέτει σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων από την μία αλλά και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για το αυτοκίνητο μέσω του συστήματος infotainment. Αν και η δεύτερη οθόνη είναι touch screen παρόλα αυτά σου δίνεται η δυνατότητα να την χειριστείς μέσω ενός touchpad. Υπάρχει η δυνατότητα με το σύστημα φωνητικών εντολών μέσω του MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που απλά λες «Hey Mercedes» και συνομιλείς με το αυτοκίνητο παρέχοντας σου πληροφορίες τις οποίες θα ζητήσεις.
Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ταμπλό είναι πολύ καλά ενώ το φυσικό δέρμα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείτε στα καθίσματα ανεβάζουν πάρα πολύ το αισθητικό αποτέλεσμα. Είναι κάτι για το οποίο ξέρεις ότι στην Mercedes-Benz δεν κάνουν εκπτώσεις στην πολυτέλεια όταν πρόκειται να γίνεις κάτοχος ενός αυτοκινήτου τους.

Οδηγός και συνοδηγός θα καθίσουν άνετα στα καθίσματα με τον χώρο για τους πίσω επιβάτες να είναι αρκετά καλός. Το πορτ-μπαγκάζ φτάνει τα 370 λίτρα και είναι 29 λίτρα μεγαλύτερο από την προηγούμενη A-Class και αυτό συνετέλεσε η αύξηση τόσο στο αμάξωμα που φτάνει 4,419 μέτρα αλλά και στο μεταξόνιο που έφτασε τα 2,73 μέτρα.
Στην A-200 που έχουμε στα χέρια μας έχει κινητήρα τούρμπο βενζίνης 1332κ.εκ. απόδοσης 163 ίππων με 250 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 7τάχυτο αυτόματο με δυνατότητα να πραγματοποιείς τις αλλαγές εάν θέλεις από τα paddles που βρίσκονται πίσω από το τιμόνι. Τα 0-100 χλμ έρχονται σε 8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ/ώρα.
Οδηγώντας το αυτοκίνητο τόσο μέσα στην πόλη αλλά και στην εθνική οδό οι εντυπώσεις που μας άφησε είναι πάρα πολύ καλές. Η μέση κατανάλωση για τα 550 χιλιόμετρα που καλύψαμε περίπου σε διάστημα μιας εβδομάδας έφτασε 8,7 λίτρα/100χλμ.

Η νέα A-200 έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά με πολύ καλή ποιότητα κύλισης και είναι ευκολοδήγητη. Σε αυτό συντελούν η ανάρτηση της οπού είναι σφικτή χωρίς να σου δίνει την αίσθηση της υποστροφής σε περίπτωση που κινηθείς γρηγορότερα από το επιτρεπόμενο όριο σε στροφές, το τιμόνι που είναι σταθερό και ακούει άμεσα σε κάθε εντολή ελέγχου του αυτοκινήτου. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον τούρμπο κινητήρα βενζίνης 163 ίππων που σου δίνει την ιπποδύναμη από τις χαμηλές στροφές, με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο οπού οι αλλαγές γίνονται γρήγορα χωρίς να τις καταλαβαίνεις ιδιαίτερα, δημιουργούν ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο ευχαριστιέσαι να οδηγείς στο δρόμο. Η απόδοση στα φρένα είναι πολύ καλή είτε πρόκειται να φρενάρεις απότομα και να ακινητοποιήσεις τους τροχούς είτε να κάνεις ένα απλό φρενάρισμα, με τον έλεγχο του αυτοκινήτου να μην χάνεται στιγμή από τα χέρια σου.

Στην νέα A-200 βρίσκεις 4 προγράμματα οδήγησης Eco, Comfort, Sport και Individual που καλύπτει την ανάγκη να κινηθείς είτε οικονομικά είτε γρήγορα αλλά και να διαμορφώσεις εσύ κάποιες λειτουργίες στο αυτοκίνητο σύμφωνα με τρόπο που οδηγείς.
Η τιμή της νέας A-200 ξεκινάει από τις 32.605 ευρώ με πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού και σε επίπεδο συστημάτων ασφαλείας να μην λείπουν από την βασική έκδοση αλλά και σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης μιας και πρόκειται για ένα μοντέλο στην premium μικρομεσαία κατηγορία.

Για εμάς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στην κατηγορία του ότι πληρώσεις παίρνεις. Δηλαδή αν και το αυτοκίνητο κοστίζει κάποιες χιλιάδες ευρώ για να το αποκτήσεις παρόλα αυτά δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την αξία του, καθώς σου δίνει ένα καλοστημένο αμάξι στο δρόμο με καλούς χώρους για τους επιβάτες και με όλη την άνεση και την πολυτέλεια ενός αυτοκινήτου Mercedes-Benz.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mitsubishi Eclipse Cross Fiat 500 L MJTD 120Hp City Cross »