Skoda Octavia 1.6 diesel 116hp DSG

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 14:03


To βαρύ πυροβολικό της Skoda το Octavia ανανεώθηκε και ήρθε και στην χώρα μας για να πάρει θέση μάχης σε μια δύσκολη κατηγορία αυτή των οικογενειακών. Οντας πρώτο σε πωλήσεις σε πολλές χώρες της Ευρώπης η Skoda προχώρησε σε μερικές αλλαγές που θα έκαναν το νέο Octavia να μπεί ακόμα δυνατότερα στις αγορές.

 Οι περισσότερες από αυτές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος με τον φαρδύτερο προφυλακτήρα τη μεγαλύτερη μάσκα και τα διπλά πλέον φανάρια, ενώ στο πίσω μέρος δεν υπάρχει κάτι το αισθητά διαφορετικό. Στο εσωτερικό η αλλαγή βρίσκεται στην οθόνη αφής με όλες τις λειτουργίες και στα ελαφρώς διαφορετικά όργανα. Όσον αφορά την ποιότητα και την εργονομία παραμένουν στα ίδια καλά επίπεδα .

Το μεγάλο ατού του νέου Octavia δεν είναι άλλο από τους χώρους .Με μεταξόνιο 2,68μ εξασφαλίζει άπλετους χώρους για 5 άτομα ειδικά σε ότι αφορά τα γόνατα των πίσω επιβατών. Στο ίδιο μοτίβο και το πορτ παγκάζ με την Πέμπτη πόρτα να κάνει εύκολη την πρόσβαση για να φορτώσεις πραγματικά ότι θες στα 568 λίτρα του χώρου αποσκευών .

Στο δρόμο το Octavia δείχνει χαρακτήρα με την σταθερότητα του στις ευθείες κινούμενοι στον αυτοκινητόδρομο αλλά και με τις μικρότερες πλέον κλίσεις στις στροφές δίνοντας σου μια αίσθηση ασφάλειας. Η ανάρτηση αποσβαίνει με ευκολία τις ανωμαλίες του κάθε οδοστρώματος χωρίς να χτυπάει ενώ τα φρένα σταματούν θετικά τα 1340 κιλά του αμαξώματος.

Στα δυνατά του σημεία όμως πέρα από τους χώρους είναι η οικονομία του κινητήρα .Ο 1.6 TDI με το DSG κιβώτιο των επτά σχέσεων κάνει θαύματα . Οι σχέσεις αλλάζουν εύκολα και γρήγορα από χαμηλά (1200-1500 σαλ) χωρίς να καταλαβαίνουν οι επιβάτες το παραμικρό .Κατά την διάρκεια του τεστ στην πόλη είδαμε με 60 χλμ την 6 στο κιβώτιο πράγμα που είχε θετικό αντίκτυπο στην κατανάλωση. Οι τιμές πραγματικά ήταν εκπληκτικές ….κάτω από 6 λίτρα μέσα στην πόλη ενώ στον αυτοκινητόδρομο με 100-110 πιάσαμε το μαγικό 3.8 .Η μέση του σχετικά ήρεμου τεστ (όπως αρμόζει σε ένα οικογενειακό αυτοκίνητο) ήταν τα 5.5 λίτρα ανα 100 χλμ . Όσον αφορά τις επιδόσεις τα πρώτα 100 χλμ από στάση έρχονται σε 10,2 sec ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 202 χλμ /ώρα .

Συμπερασματικά το ανανεωμένο Octavia είναι μια ιδανική λύση για τον οικογενειάρχη που θέλει ένα ασφαλές στο δρόμο αυτοκίνητο με τεράστιους χώρους αλλά και πολύ οικονομικό (χωρίς να υπολείπετε στις επιδόσεις ) . Η έκδοση 1.6 diesel με τους 116hp και το DSG κιβώτιο που είχαμε στην κατοχή μας ξεκινά από τις 21.900 ευρώ . Από εκεί και ύστερα υπάρχουν πλήθος επιλογών σε ότι αφορά τους κινητήρες ξεκινώντας από τον 1.0 TSI 116hp από 16.900και μια πολύ καλή επιλογή είναι και ο 1.4 TSI CNG με φυσικό αέριο από 19.900 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

  • Δύο ρεκόρ Guiness για το Škoda Enyaq RS iV

    Ένα Enyaq RS iV που οδηγούσε ο δημοσιογράφος Richard Meaden κατέκτησε το ρεκόρ Guiness για το «Μεγαλύτερο σε μήκος συνεχόμενο drift στον πάγο», καλύπτοντας απόσταση 7,351 χλμ.

  • Η SKODA teasάρει τα πρώτα σκίτσα του VISION 7S

    Δημοσιεύοντας τα πρώτα σκίτσα του πρωτότυπου αυτοκινήτου VISION 7S, η SKODA αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της.

  • Η ŠKODA αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο με το εσωτερικό του πρωτότυπου VISION 7S

    Το πρώτο σχέδιο του εσωτερικού του πρωτότυπου VISION 7S αποκαλύπτει ένα ευρύχωρο όχημα με εντελώς νέα, ευέλικτη εσωτερική αρχιτεκτονική, που προσφέρει χώρο για έως και επτά άτομα.

  • Νέο Skoda Fabia RS Rally2

    Η Škoda Motorsport αποκαλύπτει το νέο της αγωνιστικό μοντέλο Fabia RS Rally2, που αναμένεται να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών όπως και ο προκάτοχός του.

  • Ήρθε το νέο ŠKODA KAROQ

    Το 2017 η ŠKODA παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της μάρκας στην κατηγορία των μεσαίων SUV, το KAROQ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MINI Countryman 1.5 136HP Jeep Compass 1.6 Multijet 120PS »