SUZUKI ACROSS Plug-in Hybrid

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 03:09

Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια για μεγαλύτερη ελευθερία και «πράσινη» καινοτομία, το ACROSS προσφέρει στο σύγχρονο οδηγό αυθεντικές σπορ επιδόσεις αντάξιες ενός supercar, τη μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια και τον πιο πλούσιο εξοπλισμό άνεσης, πολυτέλειας και ασφάλειας.

Απαράμιλλος συνδυασμός οικονομίας, χαμηλών ρύπων κι εξαιρετικών επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου. Το νέο ACROSS επιβεβαιώνει τη θέση του ως γνήσιο τετρακίνητο SUV με τεχνολογία Plug-In Hybrid και επιβλητική εμφάνιση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο με την εκλεπτυσμένη σχεδίαση και την ξεκάθαρη ποιότητα.

Επιπλέον, το νέο Suzuki ACROSS με την προηγμένη τεχνολογία PLUG-IN Hybrid, συμβάλλει σημαντικά στο περιβαλλοντικό όραμα της μάρκας με σκοπό τη μείωση των εκπομπών CO2.
Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια για μεγαλύτερη ελευθερία και «πράσινη» καινοτομία, το ACROSS είναι ένα SUV με PLUG-IN υβριδικό σύστημα για οδηγούς που ξέρουν τι θέλουν κι επιδιώκουν τόσο τον ενθουσιασμό όσο και την αποδοτική οδήγηση χωρίς συμβιβασμούς.

Με μήκος αμαξώματος 4,64 μέτρα, κατατάσσεται στο D SUV segment της Ελληνικής αγοράς. Η επιβλητική του εμφάνιση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κάθε λεπτομέρεια στη σχεδίαση του χαρακτηρίζεται από κομψότητα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή αίσθηση.
Χωρίς συμβιβασμούς ανάμεσα στο εκλεπτυσμένο design και την εξαιρετική απόδοση, το ACROSS απελευθερώνει την ισχύ, τις επιδόσεις και την αυτονομία που προσφέρει η Plug-In τεχνολογία, ξεπερνώντας τα όρια.

Ο σπορ χαρακτήρας και η στιβαρή προσωπικότητα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα SUV που ξεχωρίζει! Το ACROSS χαρακτηρίζεται από αιχμηρές γωνίες, τολμηρές γραμμές, πολυγωνικά μοτίβα και ένα δυναμικό, σπορ μπροστινό μέρος με ψηλό προφυλακτήρα και μεγάλη, εντυπωσιακή μάσκα.

Το στιβαρό εξωτερικό στυλ διαθέτει πολυγωνικά μοτίβα με μπροστινή όψη που συνδυάζει το στυλ του Swift Sport με τη δύναμη τόσο του Jimny όσο και του Vitara.
Οι αιχμηρές γραμμές και το εντυπωσιακό μπροστινό τελείωμα είναι άμεσα ορατά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα λεπτομερειών υψηλής τεχνολογίας καθορίζουν την εξελεγμένη σπορ εμφάνιση.
Ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός SUZUKI στον προφυλακτήρα αναδεικνύει το ύψος του αμαξώματος και τις εκτός δρόμου δυνατότητες του νέου εντυπωσιακού ACROSS.

Από τη μία το δεξιοτεχνικά κατασκευασμένο εσωτερικό με ποιοτικές επενδύσεις και οι
κομψές πινελιές κι από την άλλη τα μοναδικά συστήματα άνεσης ενισχύουν την απολαυστική οδηγική εμπειρία.
Ο λεπτομερής σχεδιασμός του ταμπλό και η υψηλής ποιότητας επένδυσή του, προσδίδουν κύρος και πολυτέλεια στο αυτοκίνητο. Παράλληλα, η θέση και η διάταξή του παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ορατότητα.
Από την κεντρική κονσόλα πραγματοποιούνται οι περισσότεροι χειρισμοί, με τα χειριστήρια να είναι τοποθετημένα σε απόλυτα εργονομική διάταξη.
Οθόνη Πολυμέσων

Η οθόνη πολυμέσων 9 ιντσών βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας και περιλαμβάνει Bluetooth®, με χειριστήρια επάνω στο τιμόνι καθώς και δυνατότητα υποστήριξης Apple CarPlay για iPhone, αλλά και Android Auto™ και MirrorLink™ για συμβατά smartphones.
Περιλαμβάνει επίσης την λειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας καθώς και την οθόνη ενέργειας του Υβριδικού Συστήματος.

Ο άνετος χώρος αποσκευών 490 λίτρων παρέχει άφθονο χώρο αποθήκευσης για κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει στον οδηγό ή στους συνεπιβάτες του. Επίσης μπορεί να αυξηθεί αναδιπλώνοντας την πίσω πλάτη του καθίσματος. Το αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα (θέση 60:40) αυξάνει τη χωρητικότητα έως 1168 λίτρα.
Στο χώρο αποσκευών υπάρχει πρίζα 12V καθώς και πρίζα “Σούκο” 220V – 150W.

Το νέο Suzuki ACROSS αποτελεί ένα τετρακίνητο SUV νέας γενιάς, εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα ασφαλείας κι άνεσης, φιλικό προς το περιβάλλον το οποίο θα αναζωογονήσει τις αισθήσεις. Ο οδηγός απολαμβάνει την ομαλή, συναρπαστική απόκριση και την αθόρυβη απόδοση του εντυπωσιακού Suzuki ACROSS Plug-in Hybrid. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία και ο κινητήρας 2,5 λίτρων συμβάλλουν στην απόλαυση κάθε διαδρομής.

Ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας προσφέρει ομαλή, αθόρυβη απόδοση με κορυφαία ροπή για άνεση στην καθημερινή οδήγηση. Όταν απαιτείται μεγαλύτερη επιτάχυνση κατά την οδήγηση σε υψηλές
ταχύτητες, ο βενζινοκινητήρας προσφέρει επιπλέον ισχύ καθώς και επιπλέον σιγουριά στα μακρινά ταξίδια. Η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρία φορτίζεται εύκολα στο σπίτι ή σε έναν σταθμό φόρτισης.

Το Plug-In Hybrid σύστημα του ACROSS περιλαμβάνει 4 λειτουργίες οδήγησης.

1. Λειτουργία Ηλεκτροκίνησης (EV)
Στη λειτουργία EV το όχημα οδηγείται εξ ολοκλήρου από τον ηλεκτροκινητήρα ακόμα και όταν επιταχύνεται πλήρως. Αυτή η προεπιλεγμένη λειτουργία θα ενεργοποιηθεί επίσης αυτόματα όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως.
Το SUZUKI ACROSS με πλήρως φορτισμένη μπαταρία μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έως και 75 χιλιόμετρα και να αναπτύξει ταχύτητα 135 χλμ/ώρα. Η αυτονομία των 75 χιλιομέτρων είναι μια από τις μεγαλύτερες αυτονομίες αυτοκινήτων της κατηγορίας του ACROSS.
Σε συνθήκες στεγνού οδοστρώματος, με τον επιλογέα ταχυτήτων στη θέση S και sport mode, το ACROSS επιταχύνει αθόρυβα και οικολογικά σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα

2. Λειτουργία αυτόματης εναλλαγής από Ηλεκτροκίνηση σε Υβριδική Κίνηση (AUTO EV / HV)
Ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις οδήγησης επιλέγεται αυτόματα η εναλλαγή από ηλεκτρική σε υβριδική κίνηση.

3. Υβριδική κίνηση (HV)
Το ACROSS κινείται υβριδικά

4. Λειτουργία φόρτισης Υβριδικής Μπαταρίας από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (CHG)
Ιδανική λειτουργία για φόρτιση της μπαταρίας πριν την είσοδο σε περιοχή όπου απαγορεύεται η κίνηση στα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο βενζινοκινητήρας 2,5 λίτρων φορτίζει την μπαταρία και ενισχύει την ισχύ του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες. Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, η χρήση εναλλάσσεται μεταξύ άμεσου κι έμμεσου
ψεκασμού για την επίτευξη βέλτιστης καύσης, εξοικονόμηση καυσίμου
και χαμηλές εκπομπές.

Με εκπομπές CO2 μόλις 22 γραμ./χλμ. και μέση σταθμισμένη κατανάλωση 1 λίτρο/100χλμ, το SUZUKI ACROSS είναι ένα απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο με παράλληλα υψηλές επιδόσεις.

Η μετάδοση στο ACROSS πραγματοποιείται με το αυτόματο κιβώτιο e-CVT.
Στο ACROSS υπάρχουν 4 πηγές ισχύος. Πρώτα έχουμε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE), που υποστηρίζεται από τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες: MG1, MG2 και MGR. Ο MGR χρησιμοποιείται μόνο όταν είναι ενεργό το σύστημα E-Four Integrated 4WD ή Trail Mode και δίνει κίνηση στον πίσω άξονα. Ο MG2 είναι ο κύριος ηλεκτροκινητήρας και χρησιμοποιείται για ηλεκτρική οδήγηση έως και 135km/h. Στην άλλη πλευρά του γραναζιού η συσκευή Power Split Device συνδέεται με τον άλλο ηλεκτρικό κινητήρα (MG1) και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στον στροφαλοφόρο υπάρχει ένας συμπλέκτης. Αυτός ο συμπλέκτης επιτρέπει στον κινητήρα MG1 να υποστηρίζει τον κινητήρα MG2 υπό συγκεκριμένες συνθήκες.
Σε ταχύτητες άνω των 135km/h, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα ξεκινήσει και θα υποστηρίξει την κίνηση του οχήματος.

Το νέο Suzuki ACROSS εξοπλίζεται με το νέο κινητήρα Α25Α - FXS χωρητικότητας 2.487 κυβικών εκατοστών με σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου Έμμεσου και Άμεσου Ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 185 hp στις 6.000 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 227 Νm στις 3.600 σ.α.λ.. Αξίζει να σημειωθεί πως η θερμική απόδοση του κινητήρα είναι 41% όταν ένας μέσος κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν ξεπερνάει το 35%.
Διαθέτει παράλληλα 2 ηλεκτροκινητήρες εμπρός και πίσω, οι οποίοι αποδίδουν 182 ίππους με ροπή 270 Nm και 54 ίππους με ροπή 121 Nm αντίστοιχα.
Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 306 hp στις 6.000 σ.α.λ. με τη μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται σε μόλις 6 δευτερόλεπτα. Το ACROSS διαθέτει ισχύς και Επιδόσεις αντίστοιχες με ενός SUPERCAR!!!

Όπως έχει προαναφερθεί το SUZUKI ACROSS παράγεται σε ένα επίπεδο εξοπλισμού, την έκδοση GLX. Διαθέτει τεχνολογία Plug-In Hybrid, τετρακίνηση E-Four και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο e-CVT με paddles (ή χειριστήρια) στο τιμόνι.

Ο πελάτης απολαμβάνει ένα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού το οποίο περιλαμβάνει ενδεικτικά:
Ζάντες αλουμινίου 19’’, 7 Αερόσακους, Συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support με 8 προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, Θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός-πίσω και Θερμαινόμενο τιμόνι, Καθίσματα με επένδυση δέρμα-ύφασμα, Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού 8 θέσεων, Αυτόματα φώτα Bi-LED, Αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, Έγχρωμη οθόνη LCD 7'' στον πίνακα οργάνων, Οθόνη αφής 9" με Smartphone Linkage και κάμερα οπισθοπορείας, Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με λειτουργία S-FLOW.

Η Ανώτατη Λιανική Τιμή του Suzuki ACROSS ανέρχεται στις 56.280€.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Suzuki VITARA Strong Hybrid

    Το VITARA εξελίσσεται! Δίνει την δυνατότητα στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του να ακολουθήσουν το ένστικτό τους ώστε να ζήσουν την πιο επική εμπειρία!

  • Suzuki S-CROSS

    Η Suzuki παρουσιάζει με υπερηφάνεια το νέο S-CROSS.

  • Η Suzuki παρουσιάζει το νέο S-CROSS

    Στις 25 Νοεμβρίου, η Suzuki παρουσιάζει το νέο μοντέλο SUV στην παγκόσμια on line πρεμιέρα του.

  • Νέο Suzuki SWACE.

    H Suzuki παρουσιάζει το νέο SWACE! To πρωτοποριακό Sport Hatchback της αγοράς που θα φτάσει στο έπακρο την οδηγική εμπειρία και την άνεση κάθε οδηγού. Δυναμικό και sport, το SWACE αιχμαλωτίζει τα βλέμματα από κάθε γωνία. Η επιβλητική του εμφάνιση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κάθε λεπτομέρεια στη σχεδίαση του χαρακτηρίζεται από κομψότητα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή αίσθηση. 

  • Suzuki JIMNY LCV διαθέσιμο για προ-παραγγελίες

    Το Suzuki JIMNY αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον πρωταγωνιστή στην κατηγορία των 4x4 οχημάτων. Το αυθεντικό τετρακίνητο off-roader, αποφάσισε να επιστρέψει στο προσκήνιο ως επαγγελματικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτό είναι το νέο Audi RS 3 Lamborghini Countach LPI 800-4 »