Lamborghini Countach LPI 800-4

Γράφτηκε από τον  Σάββατο, 14 Αυγούστου 2021 00:13


Η Automobili Lamborghini παρουσιάζει την Countach LPI 800-4. Μια φουτουριστική περιορισμένη έκδοση που αποτίει φόρο τιμής στην εμβληματική Countach με επαναστατικό σχεδιασμό και τεχνολογία που παραβιάζει τους κανόνες και αναδημιουργείτε για τον 21ο αιώνα.

Οι καθαριστικές γραμμές του είναι άμεσα αναγνωρίσιμες από την κληρονομιά της Countach. Ο πατριάρχης των σύγχρονων σπορ αυτοκινήτων και ο σχεδιασμός της Lamborghini. Με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V12 σε συνδυασμό με την υβριδική τεχνολογία της Lamborghini, η Countach LPI 800-4 διατηρεί την ανεπανάληπτη εμπειρία του V12 κινητήρα αλλά και τον ήχο από τον ηλεκτροκινητήρα Longtendinale Posteriore (LP) σε συνδυασμό με την υβριδική (I) τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το Sián. Αποδίδοντας 814 ίππους ως μέγιστη συνδυασμένη ισχύ (στρογγυλοποιήθηκε στα 800 στο όνομα) από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα (780 ίππων) και τον ηλεκτροκινητήρα (34 ίππων) με μόνιμο τετρακίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, η Lamborghini LPI 800-4 παράγει κορυφαίες επιδόσεις 0 -100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 355 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας Lamborghini V12 6,5 λίτρων, με απόδοση 780 ίππων, συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 48 volt τοποθετημένος απευθείας στο κιβώτιο ταχυτήτων παρέχοντας επιπλέον 34 ίππους για άμεση απόκριση και αυξημένη απόδοση. Είναι η καινοτόμος και μοναδική αρχιτεκτονική που η Lamborghini ανέπτυξε για τη Sián. Είναι η μόνη ήπια-υβριδική τεχνολογία που δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ ηλεκτροκινητήρα και τροχών, διατηρώντας την καθαρή συμπεριφορά του V12. Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από έναν υπερπυκνωτή που παρέχει τρεις φορές περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με μια μπαταρία ιόντων λιθίου του ίδιου βάρους.
Η Countach LPI 800-4 έχει βάρος 1595 κιλά και η αναλογία βάρους προς ισχύ 1,95 κιλά ανά ίππο.

Η Countach LPI 800-4 παρουσιάστηκε στο The Quail, ΗΠΑ σε ένα αποκλειστικό χρώμα Bianco Siderale, που περιέχει έναν υπαινιγμό γαλάζιου μαργαριταριού και θυμίζει την Countach LP 400 S του Ferruccio Lamborghini, με εσωτερικό κόκκινο και μαύρο δερμάτινο εσωτερικό. Το εσωτερικό παίρνει επίσης σχεδιαστικά στοιχεία από την αρχική Countach στο πλαίσιο ενός σύγχρονου αυτοκινήτου. Το κλασικό και πολυτελές δέρμα διαθέτει γεωμετρικές ραφές στα ειδικά σχεδιασμένα άνετα καθίσματα και ταμπλό, με ένα τετράγωνο μοτίβο που αναφέρει το τολμηρό στυλ και την αισιοδοξία του σχεδιασμού και της τεχνολογίας της δεκαετίας του 1970.

Θα βγουν στην παραγωγή μόλις 112 μονάδες, που υποδηλώνει το εσωτερικό όνομα του έργου «LP 112» που χρησιμοποιήθηκε κατά την αρχική ανάπτυξη της Lamborghini Countach. Η Countach LPI 800-4 θα παραδίδεται από το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο, με προνόμιο να οδηγήσουν ένα κομμάτι της ιστορίας των αυτοκινήτων που θα φαντάζεται για το μέλλον.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SUZUKI ACROSS Plug-in Hybrid BENTLEY FLYING SPUR MULLINER »