Suzuki S-CROSS

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2021 19:21

Σχεδιασμένο για να καλύπτει τις σύγχρονες καθημερινές ανάγκες δυναμικής οδήγησης του οδηγού ενός στιβαρού SUV, το S-CROSS είναι ένα αυθεντικό SUV με εντυπωσιακή σχεδίαση και λειτουργικότητα ανώτερου επιπέδου. Χάρη στη καθηλωτική του αισθητική, Τολμηρό και γεμάτο αυτοπεποίθηση, το νέο S-CROSS ανεβάζει τον πήχη, προσφέροντας υβριδική τεχνολογία και οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, απαράμιλλες οδηγικές επιδόσεις αλλά και τα πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και συνδεσιμότητας. Το σύνολο συμπληρώνουν ο αφθονος χώρος για φίλους, οικογένεια και εξοπλισμό και η αυθεντική τετρακίνηση ALLGRIP που δίνει στον οδηγό τον έλεγχο σε κάθε τύπο οδοστρώματος.

Tολμηρή SUV σχεδίαση

Η εντυπωσιακή εμπρός μάσκα σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα χαρίζει μια νότα δυναμισμού και δύναμης που συμπληρώνει τους κομψούς προβολείς και τα πίσω φώτα LED. Τα τετραγωνισμένα φρύδια στους θόλους των μπροστινών και των πίσω τροχών, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες ασημί χρώματος στο μπροστινό και το πίσω μέρος χαρίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα ενός SUV στο νέο S-CROSS.

Λειτουργική ευελιξία

Η ευρύχωρη καμπίνα έχει σχεδιαστεί για την άνεση έως και 5 ενηλίκων, ενώ ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος χωρητικότητας 430 λίτρων είναι εξαιρετικά ευέλικτος για να υποστηρίξει τον οδηγό σε πληθώρα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ψυχαγωγίας. Η πανοραμική ηλιοροφή και το κομψά εξοπλισμένο εσωτερικό ενισχύουν ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία.

Προηγμένα συστήματα τεχνολογίας

Ξεκινώντας με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που προσφέρει άφθονη ροπή και το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS, το νέο S-CROSS εξασφαλίζει οικονομία καυσίμου αλλά και εξαιρετικές επιδόσεις. Σε αυτά προστίθεται και το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT, μια οθόνη ηχοσυστήματος 9 ιντσών αλλά και μια σειρά από προηγμένα συστήματα ασφάλειας, για την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία SUV.

Δυναμική σχεδίαση

Ακόμα και με την πρώτη ματιά, το νέο S-CROSS είναι ένα SUV με δυναμική εμφάνιση. Η προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική σχεδίαση δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο που χαρίζει στο αυτοκίνητο τον δυναμικό SUV χαρακτήρα του, αλλά και μια αίσθηση κομψότητας.

Ένα πλήρως εξοπλισμένο SUV

Το νέο S-CROSS διαθέτει εξαιρετικά πολλές δυνατότητες προηγμένης τεχνολογίας για μια συναρπαστική και απολαυστική οδηγική εμπειρία, ενώ παράλληλα προσφέρει αίσθηση σιγουριάς και άνεσης στον οδηγό. Από την εξαιρετική απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα BOOSTERJET 1,4 και του ήπιου υβριδικού συστήματος 48 V SHVS, έως τη σιγουριά που προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT και το μεγάλο εύρος συστημάτων ασφαλείας Suzuki Safety Support, το νέο S-CROSS διαθέτει ότι μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κάθε σύγχρονου οδηγού.

Κινητήρας BOOSTERJET 1,4 λίτρων

Το S-CROSS διαθέτει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα BOOSTERJET 1,4 λίτρων άμεσου ψεκασμού που προσφέρει άφθονη ροπή. Ο υπερσυμπιεστής με μηχανισμό ψύξης ωθεί τον πεπιεσμένο αέρα στους κυλίνδρους προσφέροντας μέγιστη ροπή στις χαμηλές στροφές. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού βελτιστοποιεί τον έλεγχο της ποσότητας, του χρονισμού και της πίεσης του καυσίμου για βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα. Επιπλέον, χάρη στον μεταβλητό χρονισμό της βαλβίδας εισαγωγής (VVT), τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης, διασφαλίζεται ακόμα μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Ήπιο υβριδικό σύστημα 48V SHVS

Το έξυπνο υβριδικό σύστημα του νέου S-CROSS είναι σχεδιασμένο για οδηγούς που ξέρουν τι θέλουν και πότε το θέλουν. Το σύστημα μεγιστοποιεί την εξοικονόμηση καυσίμου σε διαδρομές χαμηλής ταχύτητας κι αυξάνει την ισχύ όταν χρειάζεται. Το S-CROSS διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48V SHVS. Το σύστημα αυτό αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) 48V με λειτουργία ηλεκτρικού
κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Το σύστημα χρησιμοποιεί την ενέργεια που ανακτά από την επιβράδυνση για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης καυσίμου και για τη βελτίωση της οδηγικής απόδοσης. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου περιορίζοντας τη ροπή του κινητήρα και αντισταθμίζοντας την ενέργεια αυτή μέσω της ηλεκτρογεννήτριας. Όταν το σύστημα κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση, μία από τις δύο λειτουργίες, ο έλεγχος αναπλήρωσης ροπής ή η ενίσχυση ροπής, ενισχύουν την απόκριση, την ομαλή κίνηση και την επιτάχυνση του οχήματος. Η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί κατά την επιβράδυνση και έτσι βελτιώνει ακόμα περισσότερο την εξοικονόμησηκαυσίμου. Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει τον κινητήρα όταν πληρούνται οικατάλληλες προϋποθέσεις. Το S-CROSS διαθέτει ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V SHVS. Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα μειώνει την κατανάλωση καυσίμου περιορίζοντας τη ροπή του κινητήρα και αντισταθμίζοντας την ενέργεια αυτή μέσω της ηλεκτρογεννήτριας. Όταν το σύστημα κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση, μία από τις δύο λειτουργίες, ο έλεγχος αναπλήρωσης ροπής ή η ενίσχυση ροπής ενισχύουν την απόκριση, την ομαλή κίνηση και την επιτάχυνση του οχήματος.

 

Σχετικά Άρθρα

  • Suzuki VITARA Strong Hybrid

    Το VITARA εξελίσσεται! Δίνει την δυνατότητα στον οδηγό και τους συνεπιβάτες του να ακολουθήσουν το ένστικτό τους ώστε να ζήσουν την πιο επική εμπειρία!

  • Η Suzuki παρουσιάζει το νέο S-CROSS

    Στις 25 Νοεμβρίου, η Suzuki παρουσιάζει το νέο μοντέλο SUV στην παγκόσμια on line πρεμιέρα του.

  • SUZUKI ACROSS Plug-in Hybrid

    Το κορυφαίο τετρακίνητο υβριδικό SUV που συνδυάζει την ιαπωνική ποιότητα και αξιοπιστία με την εξελιγμένη τεχνολογία Plug-In Hybrid, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο την εξηλεκτρισμένη γκάμα της Suzuki.

  • Νέο Suzuki SWACE.

    H Suzuki παρουσιάζει το νέο SWACE! To πρωτοποριακό Sport Hatchback της αγοράς που θα φτάσει στο έπακρο την οδηγική εμπειρία και την άνεση κάθε οδηγού. Δυναμικό και sport, το SWACE αιχμαλωτίζει τα βλέμματα από κάθε γωνία. Η επιβλητική του εμφάνιση δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κάθε λεπτομέρεια στη σχεδίαση του χαρακτηρίζεται από κομψότητα, δημιουργώντας μια ξεχωριστή αίσθηση. 

  • Suzuki JIMNY LCV διαθέσιμο για προ-παραγγελίες

    Το Suzuki JIMNY αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον πρωταγωνιστή στην κατηγορία των 4x4 οχημάτων. Το αυθεντικό τετρακίνητο off-roader, αποφάσισε να επιστρέψει στο προσκήνιο ως επαγγελματικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αυτή είναι η νέα γενιά του Ford Ranger BMW Concept XM »