Νέο Toyota bZ4X

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2021 10:38

Είναι επίσης το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στη νέα αποκλειστική πλατφόρμα e-TNGA της εταιρείας που έχει αναπτυχθεί από κοινού από την Subaru και την Toyota. Ενσωματώνοντας τη μονάδα μπαταρίας ως αναπόσπαστο μέρος του πλαισίου, κάτω από το δάπεδο του οχήματος, αυτό προσφέρει τα θεμελιώδη πλεονεκτήματα του χαμηλού κέντρου βάρους, της εξαιρετικής ισορροπίας βάρους εμπρός/πίσω και της υψηλής ακαμψίας του αμαξώματος για εξαιρετική ασφάλεια.

Το bZ4X είναι ένα ευρύχωρο, άνετο SUV, διαθέσιμο με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης που παρέχει κορυφαία συμπεριφορά εκτός δρόμου και επιδόσεις με ξεχωριστούς ηλεκτροκινητήρες για κάθε άξονα.
Το μακρύ μεταξόνιο προσφέρει κορυφαίο χώρο για τα πόδια και για τους 5 επιβάτες. Το πορτ παγκαζ έχει χωρητικότητα έως και 452 λίτρα.
Η Toyota έχει αξιοποιήσει σχεδόν 25 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία μπαταριών για να εξασφαλίσει κορυφαία ποιότητα, ανθεκτικότητα και αξιοπιστία για τη μονάδα ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί το bZ4X. Ακόμη και μετά από 10 χρόνια οδήγησης, η μπαταρία αναμένεται να εξακολουθεί να λειτουργεί στο 90% της αρχικής της απόδοσης.

Με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία, η αναμενόμενη αυτονομία είναι μεγαλύτερη από 450 χλμ. Το bZ4X θα προσφέρει επίσης χαρακτηριστικά προηγμένης τεχνολογίας, όπως οροφή ηλιακού πάνελ για τη φόρτιση της μπαταρίας ενώ οδηγείτε ή σταθμεύετε, και διαθέτει το Toyota Safety Sense τρίτης γενιάς με νέα και βελτιωμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.
Το bZ4X θα κάνει την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του στις 2 Δεκεμβρίου, λίγο πριν από το άνοιγμα μιας αποκλειστικής υπηρεσίας online κρατήσεων για πελάτες που θέλουν να είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν το νέο μοντέλο.

Το προσθιοκίνητο bZ4X τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόκρισης 150 kW. Έχει ισχύ 204 ίππους και 265 Nm ροπής, με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 8,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα. Το τετρακίνητο μοντέλο έχει μέγιστη ισχύ 217 ίππους με 336 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα παραμένει στα 160 χλμ/ώρα, ενώ η επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα μειώνεται στα 7,7 δευτερόλεπτα.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η νέα Mercedes-AMG SL ID.5 και ID.5 GTX »