Η Nissan θα σταματήσει να παράγει κυλινδροκεφαλές για τη Renault από το 2024

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 12:00

Nissan ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή κυλινδροκεφαλών για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ της βόρειας Αγγλίας, από τις αρχές του 2024, προσθέτοντας ότι δεν περιμένει ότι αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας.
"Από τις αρχές του 2024, το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland θα σταματήσει την παραγωγή κυλινδροκεφαλών. Δεν αναμένουμε ότι αυτό θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας και συνεργαζόμαστε με το προσωπικό καθώς το προωθούμε σε άλλα τμήματα της επιχείρησης", δήλωσε η εταιρεία.

Η Nissan απασχολεί περίπου 250 άτομα για την κατασκευή κυλινδροκεφαλών για τα βενζινοκίνητα οχήματα της Renault.
«Μετά από μια μελέτη σχετικά με τα οικονομικά των προμηθευτών των κυλινδροκεφαλών, ο Όμιλος Renault βρήκε έναν άλλο προμηθευτή που θα αρχίσει να συνεργάζεται μαζί μας από το 2024», δήλωσε εκπρόσωπος της Renault.

Η Renault έχει ξεκινήσει ένα πολυετές σχέδιο εξοικονόμησης κόστους και μια αλλαγή στρατηγικής προκειμένου να επανορθώσει την οικονομική της κατάσταση.
Οι παρατηρητές του κλάδου λένε ότι το τέλος του συμβολαίου με τη Nissan θα εγείρει περαιτέρω ερωτήματα για το μέλλον της συμμαχίας Renault-Nissan, μετά την αποχώρηση του πρώην CEO Carlos Ghosn, του αρχιτέκτονα αυτής της συμμαχίας.

Η Renault, η Nissan και η Mitsubishi θέλουν περισσότερο από το 80% των μοντέλων τους να βασίζονται σε κοινές πλατφόρμες έως το 2026, παρά τα ερωτήματα που έχουν προκύψει σχετικά με τη στρατηγική σύγκλιση των τριών εταιρειών την επόμενη δεκαετία.

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχετικά Άρθρα