Η Maserati MC20 Cielo κάνει το ντεμπούτο της στις Ηνωμένες Πολιτείες

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022 12:11


Η νέα Maserati MC20 Cielo έκανε το ντεμπούτο της στη Βόρεια Αμερική στο «The Quail, A Motorsports Gathering», μια φημισμένη εκδήλωση αυτοκινήτου στην Καλιφόρνια που αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος της αυτοκινητιστικής κουλτούρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το "The Quail", ένα σημαντικό μέρος της αριστοκρατικής "Εβδομάδας Αυτοκινήτου" του Monterey και ήταν το ιδανικό σκηνικό για την πολυτελή μάρκα Maserati να μοιραστεί την ανοιχτή έκδοση του σούπερ σπορ αυτοκινήτου της.

Ο Davide Grasso, Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati, και ο Bill Peffer, Διευθύνων Σύμβουλος της Maserati America μαζί με τον Klaus Busse, επικεφαλής της Maserati Design, παρουσίασαν την τελευταία προσθήκη της μάρκας. Στο περίπτερο υπήρχαν επίσης το SUV Grecale Trofeo και η MC20 Coupé.

Εξοπλισμένο με τον επαναστατικό υπερσύγχρονο κινητήρα V6 Nettuno, η MC20 Cielo προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό με σπορτίφ χαρακτήρα και πολυτέλεια, χάρη σε ένα χαρακτηριστικό μοναδικό στην κατηγορία του. Την πρωτοποριακή αναδιπλούμενη γυάλινη οροφή του.

Ως πρώτο στην κατηγορία του αυτό το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με μια καινοτόμο και μοναδική αναδιπλούμενη έξυπνη γυάλινη οροφή, η οποία μπορεί να μετατραπεί άμεσα από διαφανής σε αδιαφανή με το πάτημα ενός κουμπιού. Για να γίνει αυτό, η οροφή χρησιμοποιεί τεχνολογία υγρών κρυστάλλων.

Η καρδιά της MC20 Cielo είναι ο επαναστατικός νέος κινητήρας Nettuno, ένας V6 twin-turbo 3,0 λίτρων που αποδίδει 630 ίππους στις 7.500 σ.α.λ, με 730 Nm ροπής @ 3.000-5.500 σ.α.λ. Το Nettuno της Maserati είναι ο πρώτος κινητήρας που προορίζεται για ένα αυτοκίνητο δρόμου που χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο σύστημα καύσης πριν από το θάλαμο με δύο μπουζί, μια τεχνολογία που προέρχεται από την Formula 1.
Η MC20 Cielo αναπτύχθηκε στο Maserati Innovation Lab στη Μόντενα και παράγεται στο ιστορικό εργοστάσιό του στο Viale Ciro Menotti στην ίδια πόλη. Επομένως είναι 100% Made in Italy.

Έκθεση εικόνων

Σχετικά Άρθρα