Το νέο SKODA FABIA λαμβάνει το βραβείο Red Dot για τρίτη φορά!

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 04 Μαΐου 2022 21:56

Αυτό τοποθετεί την τέταρτη γενιά του FABIA στο ίδιο επίπεδο με την OCTAVIA, το εμβληματικό μοντέλο της μάρκας. Τα μοντέλα της SKODA έχουν πλέον κερδίσει 17 βραβεία στην κατηγορία σχεδίασης προϊόντων του διάσημου διαγωνισμού σχεδιασμού. Η διεθνής κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από τον ξεχωριστό σχεδιασμό, την ευρυχωρία και το ισορροπημένο πακέτο του FABIA συνολικά.
Προσφέροντας τον περισσότερο χώρο στην κατηγορία του, το νέο SKODA FABIA, στην τέταρτη γενιά του, κέρδισε πόντους για τον συναισθηματικό σχεδιασμό και τις σπορ του αναλογίες. Οι μπροστινοί προβολείς, σε σχήμα με έντονες γωνίες, που διαθέτουν στάνταρ τεχνολογία LED, επεκτείνονται μέχρι τη μάσκα SKODA. Ακριβώς όπως τα πίσω φώτα LED, διαθέτουν κρυστάλλινες δομές εμπνευσμένες από την τέχνη της υαλουργίας της Βοημίας. Μία άλλη τιμητική αναφορά στη χώρα προέλευσης του FABIA εμφανίζεται στις μπροστινές πόρτες, με τις γραμμές του αμαξώματος να σχηματίζουν το χαρακτηριστικό τρίγωνο της Τσέχικης σημαίας.
Στην αιτιολόγηση της απόφασής τους, τα μέλη της κριτικής επιτροπής του βραβείου Red Dot τόνισαν: «Η FABIA μεταφέρει μια σπορ αλλά και αρεστή εντύπωση μέσω της εξωτερικής της σχεδίασης. Το εσωτερικό έχει μια εκπληκτικά γενναιόδωρη αίσθηση ευρυχωρίας.” Ο συμμετρικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων μαζί με την ανεξάρτητη κεντρική οθόνη και την οριζόντια διακοσμητική επένδυση τονίζουν το πλάτος του εσωτερικού και ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας της FABIA.

Σχετικά Άρθρα

  • Δύο ρεκόρ Guiness για το Škoda Enyaq RS iV

    Ένα Enyaq RS iV που οδηγούσε ο δημοσιογράφος Richard Meaden κατέκτησε το ρεκόρ Guiness για το «Μεγαλύτερο σε μήκος συνεχόμενο drift στον πάγο», καλύπτοντας απόσταση 7,351 χλμ.

  • Η SKODA teasάρει τα πρώτα σκίτσα του VISION 7S

    Δημοσιεύοντας τα πρώτα σκίτσα του πρωτότυπου αυτοκινήτου VISION 7S, η SKODA αποκαλύπτει περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της.

  • Η ŠKODA αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο με το εσωτερικό του πρωτότυπου VISION 7S

    Το πρώτο σχέδιο του εσωτερικού του πρωτότυπου VISION 7S αποκαλύπτει ένα ευρύχωρο όχημα με εντελώς νέα, ευέλικτη εσωτερική αρχιτεκτονική, που προσφέρει χώρο για έως και επτά άτομα.

  • Νέο Skoda Fabia RS Rally2

    Η Škoda Motorsport αποκαλύπτει το νέο της αγωνιστικό μοντέλο Fabia RS Rally2, που αναμένεται να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών όπως και ο προκάτοχός του.

  • Ήρθε το νέο ŠKODA KAROQ

    Το 2017 η ŠKODA παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της μάρκας στην κατηγορία των μεσαίων SUV, το KAROQ.