Η Aston Martin DB11 κερδίζει βραβείο What Car

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 10:30

Χάρη στην Aston Martin DB11 έχει γυρίσει η τύχη της βρετανικής πολυτελούς αυτοκινητοβιομηχανίας όταν μπήκε σε παραγωγή το 2016. Η έκδοση V8 4.0 twin-turbocharged ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και ήταν άμεση επιτυχία.
Ο Steve Huntingford, εκδότης του What Car? δήλωσε: «Η DB11 ήταν πάντα ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, αλλά η προσθήκη ενός κινητήρα V8 την κάνει καλύτερη από ποτέ. Αυτή η νέα έκδοση έχει ακόμα πιο έντονη αίσθηση από τη V12, επειδή έχει μικρότερο βάρος στη μύτη, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει φανταστική απόδοση και το μείγμα άνεσης και πολυτέλειας που περιμένουν οι αγοραστές ακριβών κουπέ. Είναι απλά το καλύτερο αυτοκίνητο του είδους του.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε: «Είναι πάντα ικανοποιητικό να λαμβάνεις αναγνώριση μέσα από την αυτοκινητοβιομηχανία. Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιτυχία της DB11. Η DB11 είναι το πληρέστερο και πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο που έβγαλε ποτέ η Aston Martin και τώρα, με αυτή τη νέα έκδοση κινητήρα V8, έχουμε αυξήσει την έλξη της. Η DB11 με τον V8 είναι μια αξιοθαύμαστη Aston Martin.»
Με τον κινητήρα V8 η DB11 πιάνει τα 0 -100 σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα με ισχύ 510PS (503BHP) και ροπή 675Nm. Πιο ελαφρύς και πιο συμπαγής από τον V12, ο κινητήρας τοποθετείται όσο το δυνατόν πιο χαμηλά στην DB11 για πιο ισορροπημένο κέντρο βάρους, δημιουργώντας ένα απίστευτα ευκίνητο σπορ αυτοκίνητο.

Σχετικά Άρθρα