Νέα Aston Martin V12 Vantage Roadster

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 21 Αυγούστου 2022 15:34

Η Aston Martin παρουσιάζει την νέα V12 Vantage Roadster ένα μοναδικά συναρπαστικό και εξαιρετικά αποκλειστικό μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που συνδυάζει τη συναρπαστική απόδοση της πιο ισχυρής Aston Martin Vantage που κατασκευάστηκε ποτέ.

Με την παραγωγή να περιορίζεται αυστηρά σε μόλις 249 μονάδες παγκοσμίως, με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν ήδη πωληθεί πριν από την κυκλοφορία, η V12 Vantage Roadster διαθέτει έναν συναρπαστικό συνδυασμό σχεδίασης με φαρδύ αμάξωμα, νέα ανάρτηση που αγκαλιάζει το έδαφος και για πρώτη φορά σε Vantage Roadster τον πανίσχυρο κινητήρα Twin-Turbo V12 των 5,2 λίτρων απόδοσης 700 ίππων.
Ο Roberto Fedeli, Τεχνικός διευθυντής της Aston Martin, δήλωσε: «Έχουμε εργαστεί εξαιρετικά σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι η V12 Vantage Roadster διαθέτει την ίδια ισχύ και δυναμισμό που χαρακτηρίζει την V12 Vantage. Με περισσότερη ισχύ και ροπή από οποιοδήποτε άλλο Vantage Roadster πριν, με ακριβή ρύθμιση της ανάρτησης και έως και δέκα φορές περισσότερη κάθετη δύναμη στον δρόμο όταν της οδηγείς, αυτό είναι ένα μοντέλο που κόβει την ανάσα και δημιουργήθηκε για τους πιο ενθουσιώδεις πελάτες μας».

Το κλειδί για αυτή τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία είναι η δύναμη του κινητήρα. Αποδίδει 700 ίππους στις 6500 σ.α.λ. και 753 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., ο τετρακύλινδρος V12 5,2 λίτρων 60 μοιρών είναι μια πραγματική δύναμη της φύσης.

Επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και με τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 200 μίλια(320 χλμ/ώρα) με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων ZF.
Προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το βάρος, ο μπροστινός προφυλακτήρας, το καπό, τα μπροστινά φτερά και τα πλαϊνά μαρσπιέ της V12 Vantage Roadster είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, με τον πίσω προφυλακτήρα να είναι από σύνθετο υλικό που εξοικονομεί βάρος. Πρόσθετη εξοικονόμηση έχει γίνει με την υιοθέτηση μιας ελαφριάς μπαταρίας και ενός ειδικού συστήματος εξάτμισης διπλής εξόδου στο κέντρο, κατασκευασμένο από ελαφρύ ανοξείδωτο χάλυβα 1 mm. Ρυθμισμένο για να διασφαλίσει ότι η V12 Vantage Roadster έχει συναρπαστικό ήχο που ταιριάζει με την εμφάνισή του, αυτό το νέο σύστημα ζυγίζει 7,2 κιλά λιγότερο από την εξάτμιση της Vantage Roadster.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το νέο Kia EV6 GT Νέο LEXUS RX »