Τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Volkswagen για το 2017

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 18:11

Με σχεδόν ένα εκατομμύριο παραδόσεις στους πελάτες τους τελευταίους 12 μήνες, το Golf, με τις διάφορες παραλλαγές του αμαξώματος του, εξακολουθεί να είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο της μάρκας Volkswagen. Το Golf hatchback είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και έχει ισχυρό προβάδισμα στην κατηγορία του στην Γερμανία και την Ευρώπη.
Το Golf, με τους τρεις τύπους αμαξώματος hatchback, estate και το Sportsvan, βρίσκεται ήδη πρώτο σε πωλήσεις για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Μέχρι σήμερα, πάνω από 34 εκατομμύρια μονάδες σε επτά γενιές έχουν φύγει από τη γραμμή παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου και του ενός εκατομμυρίου φέτος.

Φέτος, το Tiguan ήταν το μοντέλο της Volkswagen με την μεγαλύτερη ανάπτυξη, επιτυγχάνοντας μια αξιοσημείωτη αύξηση 40% σε σύγκριση με το 2016. Συνολικά, το επιτυχημένο μοντέλο παραδόθηκε σε περίπου 730.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο. Μετά την Κίνα, η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά για αυτό το μοντέλο. Στην τοπική αγορά, το Tiguan είναι μακράν το κορυφαίο μοντέλο και είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλής SUV στην Ευρώπη. Το νέο Tiguan Allspace έχει παίξει ρόλο στην επιτυχία. Αυτό το SUV, με μήκος 4,701 mm (215 mm μεγαλύτερο από την κανονική έκδοση), διατίθεται με πέντε ή προαιρετικά επτά θέσεις και κλείνει το χάσμα μεταξύ του πολυτελούς SUV Tiguan και του Touareg.

Φέτος, το Touran παραδόθηκε σε περίπου 150.000 πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη στην Ευρώπη, όπου το Touran είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία MPV. Η μεγαλύτερη ενιαία αγορά για το compact van με ευκολία στην χρήση συστήματα βοήθειας και έως και 7 θέσεις είναι η Γερμανία, όπου το μοντέλο οδηγεί την κατηγορία του με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο για αρκετά χρόνια.

Σχετικά Άρθρα