Έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα το νέο Volkswagen ID.7

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 11:29


Ο Όμιλος Volkswagen Αμερικής θα παρουσιάσει το πρώτο του πλήρως ηλεκτρικό σεντάν που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα (MEB). Θα είναι ντυμένο με έξυπνο καμουφλάζ, το οποίο χρησιμοποιεί μοναδική τεχνολογία και πολυεπίπεδη βαφή για τη δημιουργία φωτεινών εφέ σε διάφορα μέρη του οχήματος. Αυτό είναι ένα διαδραστικό χαρακτηριστικό και συμβολίζει το επόμενο βήμα στην ψηφιοποίηση του μελλοντικού εμβληματικού μοντέλου του ID.
Το πρωτότυπο όχημα AERO που παρουσιάστηκε αρχικά στην Κίνα παρείχε ήδη μια προεπισκόπηση του νέου μοντέλου, το οποίο ενσωματώνει μια φιλοσοφία αεροδυναμικής σχεδίασης και είναι σε θέση να επιτύχει αυτονομίες έως και 700 χιλιομέτρων (WLTP). Μετά από απουσία έξι ετών, ο Όμιλος Volkswagen Αμερικής επιστρέφει στην έκθεση CES του Λας Βέγκας όπου είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση ηλεκτρονικών στον κόσμο με ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν.

«Με το νέο ID.7, επεκτείνουμε τη γκάμα των ηλεκτρικών μας μοντέλων στις ανώτερες κατηγορίες. Το sedan θα προσφέρει κορυφαία τεχνολογία και ποιότητα. Το ID.7 είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που σχεδιάζουμε να κυκλοφορήσουμε μέχρι το 2026. Ο στόχος μας; Για να προσφέρουμε κατάλληλα προϊόντα για τους πελάτες μας σε κάθε τμήμα», λέει ο Thomas Schäfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Passenger Cars.

Με το sedan ID.7, η Volkswagen επεκτείνει την επιτυχημένη πλήρως ηλεκτρική ταυτότητα της και προωθεί την εκστρατεία της για την ηλεκτρική κινητικότητα με τη στρατηγική ACCELERATE. Η VW έχει ήδη φτάσει σε ένα πρώτο ορόσημο: Από τότε που τα πρώτα μοντέλα ID.3 παραδόθηκαν στους πελάτες τον Σεπτέμβριο του 2020, η Volkswagen έχει παραδώσει 500.000 οχήματα από την ID οικογένειας της σε όλο τον κόσμο μέσω των θυγατρικών της και περίπου ένα χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο και παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Μετά τα μοντέλα ID.3, ID.4, ID.5 και ID.6 (μόνο στην Κίνα) και το νέο ID. Buzz, το ID.7 θα είναι το έκτο μοντέλο από την ID οικογένεια και είναι το δεύτερο παγκόσμιο αυτοκίνητο της Volkswagen που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB μετά το ID.4. Σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό σεντάν στις τρεις βασικές αγορές της Κίνας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Το ID.7 για την ευρωπαϊκή αγορά θα παράγεται στο εργοστάσιο της Volkswagen Emden.

Σχετικά Άρθρα

  • Παγκόσμια πρεμιέρα του ID. 2all concept

    Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Volkswagen που κοστίζει λιγότερο από 25.000 ευρώ

  • Το έξυπνο σύστημα κλιματισμού στο νέο Volkswagen ID.7

    Το ID.7 ειναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που διαθέτει «έξυπνους» αεραγωγούς στο κόκπιτ, οι οποίοι θα διανέμουν τον αέρα σε μεγάλη επιφάνεια, ή θα τον κατευθύνουν σε συγκεκριμένα σημεία της καμπίνας

  • Το νέο Volkswagen ID. BUZZ στην αστική συγκοινωνία της Αστυπάλαιας

    Παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «K2» που αποτελεί το δημόσιο φορέα της υπηρεσίας «ASTYBUS», τρία νέα ηλεκτρικά μίνι-βαν Volkswagen ID. BUZZ.

  • ID. XTREME

    Το αμιγώς ηλεκτρικό, τετρακίνητο πρωτότυπο ID. XTREME βασίζεται ID.4 GTX που εστιάζει στις επιδόσεις, έχει υψηλές δυνατότητες εκτός δρόμου και αποτελεί το ισχυρότερο μοντέλο της οικογένειας ID. έως σήμερα.

  • Νέα ειδική έκδοση ID.3 PRIME PRO S

    Με περισσότερη αυτονομία και τεχνολογία.