Hyundai Kona Facelift 1.0T 120PS

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 13:10


Η εταιρεία Βελμάρ μέλος του Ομίλου Θ. Βασιλάκη που είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος και επισκευαστής Hyundai, μας έδωσε την δυνατότητα και βρεθήκαμε στο τιμόνι του ανανεωμένου Hyundai Kona.

Η πρόταση της Hyundai στην κατηγορία B-SUV είναι μία λύση για κάποιον που ψάχνει ένα αξιόπιστο, οικονομικό και σχεδιαστικά ένα όμορφο αυτοκίνητο. Πέρασαν τρία χρόνια όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αγοραστικό κοινό αφήνοντας καλές εντυπώσεις και ήρθε η ώρα για ένα μικρό φρεσκάρισμα.

Η μάρκα θέλοντας να διατηρήσει τον ωραίο σχεδιασμό του εξωτερικά, άλλαξε την μάσκα έβαλε νέο προφυλακτήρα με προστατευτική ποδιά και κάθετες εισαγωγές αέρα για την βελτίωση εισαγωγής του αέρα στο εμπρός μέρος ενώ έβαλε νέους προβολείς LED και πιο λεπτά φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος τοποθετήθηκε νέος προφυλακτήρας με μεγαλύτερη ποδιά και με νέα φώτα. Το Hyundai Kona σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις νέες ζάντες αλουμινίου διαστάσεων 16,17 και 18 ιντσών.

Εσωτερικά έχουν γίνει κάποιες μικρές αλλαγές όπως την παρουσία πλέον ηλεκτρικού χειρόφρενου αντικαθιστώντας το κλασικό χειροκίνητο, αλλά και το μπουτόν e-call που καλεί αυτόματα τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Εκτάκτου Ανάγκης 112 ώστε να κληθεί βοήθεια εάν εμπλακείτε σε ατύχημα και ενεργοποιηθούν οι αερόσακοι. Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών που αλλάζει σύμφωνα με τις αισθητικές προτιμήσεις σας και παρέχει τις πληροφορίες που χρειάζονται στην οδήγηση.

Στο νέο Hyundai Kona παρέμειναν οι άνετοι χώροι του για τέσσερις επιβάτες και η δυνατότητα αποθήκευσης μικροαντικειμένων σε πολλές θήκες. Ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 374 λίτρα και όταν πέφτουν τα καθίσματα φτάνει τα 1.156 λίτρα.

Η Hyundai προσφέρει το Kona facelift σε τρεις εκδόσεις, Exclusive, Premium και Distinctive. Εμείς είχαμε την έκδοση Premium με πάρα πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Με τα εξελιγμένα βοηθητικά συστήματα οδήγησης και προειδοποίησης Hyundai SmartSenseTM, το KONA διαθέτει κορυφαίες στην κατηγορία του τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, για να απολαμβάνετε ασφάλεια και ηρεμία. Από το Σύστημα Αυτόματης Έκτακτης Πέδησης (FCA) για την αποφυγή συγκρούσεων, έως το Σύστημα Προειδοποίησης Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου (BCW), το ΚONA μπορεί να σας προειδοποιήσει για πιθανούς κινδύνους γύρω σας κατά την οδήγηση.

Το Hyundai Kona facelift που είχαμε στα χέρια μας ήταν με τον κινητήρα 1.000 κ.εκ. τούρμπο απόδοσης 120 ίππων με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και 172 Nm ροπής. Είναι η ιδανικότερη επιλογή (εξαιρείται η υβριδική έκδοση) γιατί σου προσφέρει εκτός από την αξιοπιστία που είναι δεδομένη, χαμηλή κατανάλωση και όταν χρειαστείς την ιπποδύναμή του θα στην προσφέρει απλά πατώντας το γκάζι ακόμα και στις υψηλές στροφές.

Στο δρόμο το νέο Hyundai Kona facelift έχει καλή οδική συμπεριφορά με τις νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση κάτι που το επιτρέπει να είναι ακόμα πιο άνετο και να απορροφά καλύτερα τις ανωμαλίες του δρόμου. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή και γενικά είναι ένα ευκολοδήγητο αυτοκίνητο ειδικά μέσα στην πόλη. Η μέση κατανάλωση που σημειώσαμε ήταν τα 7,5 λίτρα ένα νούμερο λογικό αλλά αν θέλαμε να κινηθούμε πιο οικονομικά η κατανάλωση θα κατέβαινε σίγουρα 1 λίτρο πιο κάτω. Οι επιδόσεις του Hyundai Kona facelift είναι για τα 0-100 σε 11,5 δευτ. και η τελική ταχύτητα στα 180 χλμ/ώρα.

Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης Premium που οδηγήσαμε είναι στις 19.090 ευρώ ενώ αν θέλει κάποιος να το αποκτήσει η τιμή ξεκινάει από τις 17.890 ευρώ με στάνταρ πλούσιο εξοπλισμό από την βασική έκδοση.
Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Βελμάρ που βρίσκεται στο 9o ΧΛΜ Θέρμης - Θεσσαλονίκης (T:2310-476381 F:2310 476383) για την παραχώρηση του αυτοκινήτου.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Fiat 500 Hybrid Hyundai Tucson 1.6T -180 PS »