Honda CR-V Hybrid AWD

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 11:21

Η πέμπτη γενιά του Honda CR-V είναι γεγονός και σε αυτήν προστέθηκε η υβριδική τεχνολογία ξεδιπλώνοντας ακόμα περισσότερο τις αρετές του μοντέλου.
Οι Ιάπωνες αποφάσισαν στην Ευρώπη να μην διαθέσουν το Honda CR-V με τον γνωστό πετρελαιοκινητήρα αλλά να τον αντικαταστήσουν με την υβριδική έκδοση και το αποτέλεσμα αυτού μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Μάλιστα είναι εφοδιασμένο με το υβριδικό σύστημα i-MMD οποίο συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες. Ο βενζινοκινητήρας είναι δίλιτρος με απόδοση 145 ίππους που λειτουργεί με τον κύκλο Atkinson, ενώ συνδυαστικά με τους δύο ηλεκτροκινητήρες η απόδοση φτάνει τους 184 ίππους και τα 315 Nm ροπής. Κάτι το οποίο δεν το συναντάς συχνά είναι το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων μίας σχέσης. Το υβριδικό σύστημα του CR-V λειτουργεί αυτόματα με τρεις τρόπους για την καλύτερη απόδοση. Το πρόγραμμα EV Drive σου δίνει την δυνατότητα να έχεις όλη την ισχύ από τον ηλεκτροκινητήρα, το Hybrid Drive εκεί ο βενζινοκινητήρας δίνει την ισχύ του στον έναν ηλεκτροκινητήρα και αυτός με την σειρά τού δίνει όλη την ισχύ στον άλλον ηλεκτροκινητήρα κίνησης και το Engine Drive όπου ο βενζινοκινητήρας αναλαμβάνει την κίνηση στους τροχούς.

Οι επιδόσεις που δίνει η Honda για το υβριδικό CR-V είναι 9,2 δευτ. για τα 0-100 χλμ/ώρα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180χλμ/ώρα μιας και περιορίζεται ηλεκτρονικά. Η κατανάλωση που δίνει η εταιρεία είναι στα 5,5 λίτρα/100χλμ. Η μέση κατανάλωση την όποια είχαμε συνδυάζοντας διαδρομές εντός και εκτός πόλης αλλά και χωμάτινες διαδρομές ήταν τα 7,5 λίτρα/100χλμ.

Εξωτερικά το μοντέλο δεν έχει ουσιαστικές αλλαγές παρά μόνο τα διακριτικά τα οποία έχουν προστεθεί στο πλάι και στο πίσω μέρος που δείχνουν και την ταυτότητα του μοντέλου.
Αλλαγές υπάρχουν στο εσωτερικό και ιδιαίτερα στην κεντρική κονσόλα όπου ο λεβιές ταχυτήτων λείπει και στην θέση του βρίσκονται τέσσερα κουμπιά (Park, Drive, Neutral, Reverse) καθώς επίσης και αλλά τρία (Sport, Econ, EV) του υβριδικού συστήματος, ενώ δεν λείπουν τα paddles πίσω από το τιμόνι. Στον ψηφιακό πίνακα οργάνων έχεις όλες τις ενδείξεις που χρειάζεσαι αλλά και την πληροφόρηση για την λειτουργία του υβριδικού συστήματος. Η Honda αναβάθμισε το ταμπλό του αυτοκινήτου με επένδυση ξύλου και με καλής ποιότητας πλαστικά και το αποτέλεσμα να είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Ο χώρος και για τους πέντε επιβάτες είναι άνετος ενώ ο χώρος των αποσκευών μειώθηκε στα 497 λίτρα από 561 και αυτό λόγω τις προσθήκης της μπαταρίας.

Το ευχαριστιέσαι να το οδηγείς και να απολαμβάνεις κάθε χιλιόμετρο μαζί του. Οι Ιάπωνες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στον τομέα αυτό με το Honda CR-V Hybrid να είναι από τα κορυφαία στην κατηγορία του στο κομμάτι αυτό. Ο συνδυασμός του δίλιτρου κινητήρα με τους δύο ηλεκτροκινητήρες λειτουργεί άψογα στο δρόμο και η απόκριση στο γκάζι ανάλογα με τις συνθήκες που θέλεις να κινηθείς είναι πολύ καλή. Σε αυτό αν προσθέσουμε και την τετρακίνηση που είχαμε στο συγκεκριμένο μοντέλο τότε το αποτέλεσμα μόνο ανικανοποίητο δεν σε αφήνει. Μπορείς να κινηθείς το ίδιο καλά είτε βρίσκεσαι σε άσφαλτο είτε σε εκτός δρόμου διαδρομές. Η υψηλή και άνετη θέση οδήγησης η πολύ καλή ποιότητα κύλισης και οι 184 ίπποι που σου προσφέρονται συνδυαστικά από το υβριδικό σύνολο, σου δίνουν την δυνατότητα να κινηθείς όχι μόνο άνετα μέσα στην πόλη αλλά να απολαύσεις ένα άνετο μακρινό ταξίδι. Πρόκειται για ένα ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο με πλούσιο εξοπλισμό στην άνεση και στην ασφάλεια.

Η Honda έχει αποφασίσει μέχρι το 2022 να εξ ηλεκτρίσει όλα τα μοντέλα της που πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά, καθώς όπως προβλέπει μέχρι το 2030 τα αυτοκίνητα που θα εξελίσσονται και θα κατασκευάζονται παγκοσμίως θα είναι ηλεκτρικά. Με τα δεδομένα στο χώρο της ηλεκτροκίνησης να αλλάζουν, με τις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές όπως και στην χώρα μας να δίνονται κίνητρα για την απόκτηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού η υβριδικού μοντέλου, η Honda μείωσε τις τιμές στο CR-V Hybrid.
Έτσι λοιπόν στην ελληνική αγορά η αρχική τιμή για το Honda CR-V Hybrid CVT 2WD είναι στις 39.990 ευρώ στην έκδοση Comfort και 42.990 ευρώ στην έκδοση Elegance. Το Honda CR-V Hybrid AWD στην έκδοση Elegance η τιμή ξεκινάει από τις 44.990 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

  • Ακόμα πιο ασφαλή τα νέα οχήματα Honda απο το 2024

    Η Honda αποκαλύπτει την επόμενη γενιά τεχνολογιών του Honda SENSING 360 και του Honda SENSING Elite

  • Tο νεο HONDA CIVIC e:HEV στους έξι φιναλίστ του AUTOBEST 2023

    Η νέα γενιά του υβριδικού Civic e:HEV γίνεται το τελευταίο μοντέλο της Honda που περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των μόλις έξι φιναλίστ οι οποίοι θα διεκδικήσουν το περίοπτο βραβείο AUTOBEST 2023 ‘Best Buy Car of Europe’.

  • 25 χρόνια CIVIC TYPE R

    Το Civic Type R κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997 και έκτοτε βελτιώνεται συνεχώς ώστε να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία οδήγησης από τη διάταξη ‘κινητήρας μπροστά / κίνηση στους εμπρός τροχούς’

  • ΤΟ Honda CIVIC ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 5Οή ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟ

    Η Honda έχει δημιουργήσει 11 γενιές του Civic από το 1972, και έχει πουλήσει πάνω από 27,5 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο

  • Sony Honda Mobility Inc

    Η Sony και η Honda Υπέγραψαν Συμφωνία Κοινοπραξίας για την Ίδρυση της Νέας Εταιρείας Κινητικότητας "Sony Honda Mobility Inc." 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Alfa Romeo Stelvio Q4 2.2d 210hp Skoda Kamiq 1.0 Style 116ps »