Νέο Nissan Qashqai

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 22:26

Η Nissan αποφάσισε να βελτιώσει το ήδη πολύ καλό χαρτί της στην αγορά των SUV τόσο αισθητικά, όσο και τεχνολογικά. Ξέκινώντας απο το εξωτερικό η αλλαγή εστιάστηκε στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου με επανασχεδίαση της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων και φέρνοντας νεά σχέδια στις ζάντες.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό αμέσως προσέχεις το νέο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και τους επανασχεδιασμένους αεραγωγούς στο ταμπλώ. Η ποιότητα των υλικών έχει ανέβει επίπεδο και τα καθίσματα έχουν ακόμα καλύτερη αίσθηση και στήριξη.

Οι μεγαλύτερες προσθήκες όμως έχουν γίνει στον τομέα του εξοπλισμού και ειδικότερα στην ασφάλεια, την οδική συμπεριφορά και την ευκολία στο παρκάρισμα, όλα μέσω του Nissan Inteligent Mobility. Σημειώστε λοιπόν.

Στον τομέα ασφάλεια:
Σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης για αποφυγή των συγκρούσεων. Σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου. Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας. Και τέλος σύστημα αυτόματων προβολέων προσαρμοσμένου φωτισμού.

Για την οδική συμπεριφορά του Qashqai πλέον φροντίζουν τα παρακάτω:
Ευφυής έλεγχος υποστροφής. Το σύστημα ελέγχει τη συμπεριφορά και την τροχιά του αυτοκινήτου και εφαρμόζει πίεση πέδησης, ανέξαρτητα σε κάθε τροχό. Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα συντελεί στην διατήρηση της πορείας στις στροφές, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις τάσεις υποστροφής.

Ευφυής έλεγχος κίνησης. Το συγκεκριμένο σύστημα προσφέρει μια εξαιρετική ποιότητα κύλισης καθώς ανιχνεύει κραδασμούς που θα μπορούσαν δυνητικά να μεταφερθούν στο αμάξωμα, εφαρμόζοντας αυτόματη υποβοήθηση στην πέδηση, προκειμένου να τους αποσβέσει.

Ευφυής πέδηση κινητήρα. Αυτό το σύστημα ελέγχει το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και “κατεβάζει” με ανεπαίσθητο τρόπο ταχύτητες επιβραδύνοντας ομαλά, όταν αυτό απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η κόπωση των φρένων, όπως και η κατανάλωση καυσίμου.

Ευφυές 4Χ4. Εκτός ή εντός δρόμου, το Έυφυες Σύστημα 4Χ4 4x4 μεγιστοποιεί την πρόσφυση των ελαστικών. Χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή και σένσορες, το ‘’έξυπνο’’ σύστημα μετράει την ολίσθηση των τροχών και άμεσα κατανέμει την ροπή στους τροχούς, με έως και 50% αυτής στους πίσω.

Τέλος όσον αφορά την στάθμευση φροντίζει το Inteligen Park Assist που διαθέτει εκτός των 4 καμερών για απεικόνιση 360 μοιρών του περιβάλοντος χώρου γύρω απο το όχημα, σύστημα ανίχνευσης οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας αλλά και περιμέτριής κίνησης γύρω απο το όχημα.

Πρακτικά, σε ταξίδι που δοκιμάσαμε το νέο Qashqai σε δρόμους όλων των ειδών, απο ανοιχτούς αυτοκινητόδρομους μέχρι τοπικούς επαρχιακούς δρόμους η αίσθηση που μας άφησε το αυτοκίνητο είναι παραπάνω απο ικανοποιητική. Το όχημα καταπίνει τα χιλιόμετρα χωρίς κόπο χάρη στον 1.6 Diesel κινητήρα του των 130 ίππων και του αυτόματου κιβωτίου και ακολουθεί τις καμπύλες του οδοστρώματος χωρίς να χάσει ούτε για λίγο την γραμμή που του έχεις ορίσει. Όσο για τις offroad δυνατότητες, αν δεν του ζητήσεις να κάνει πράγματα για τα οποία δεν είναι φτιαγμένο, δεν θα σε απογοητέυσει και μιλάμε πάντα για την δικίνητη έκδοση. Εν ολίγοις, το καινούργιο Qashqai πραγματικά “τα σπάει”!

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « JEEP RENEGADE 1.6 DIESEL 120ps DDCT Nissan NP300 Navara »