Νέο Honda Civic Si

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 13:22

Βασισμένο στο ολοκαίνουργιο Civic Sedan της 11ης γενιάς, το υπερτροφοδοτούμενο Civic Si 2022 θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς για τα σπορ συμπαγή sedan, με βελτιωμένη δυναμική απόδοση και αναβαθμισμένο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που διαθέτει τώρα το σύστημα αντιστοίχισης στροφών από το Civic Type R.
Στο εσωτερικό, τα νέα σπορ ειδικά καθίσματα με κεντημένα λογότυπα Si και ραφές με κόκκινη αντίθεση είναι στάνταρ. Αυτό είναι επίσης το πρώτο Civic Si με μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής HD 9 ιντσών, Apple CarPlay® και Android Auto ™ και premium ηχοσύστημα Bose Centerpoint 2.

Το Civic Si διαθέτει τον ίδιο μακρύ κατάλογο νέων συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας με τα υπόλοιπα της σειράς Civic της 11ης γενιάς. Αυτό περιλαμβάνει την τελευταία γενιά Advanced Compatibility Engineering ™ (ACE H) της Honda, πρωτοποριακούς νέους αερόσακους οδηγού και συνοδηγού που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμών στο κεφάλι και τον αυχένα, αερόσακους στο πίσω κάθισμα και μια ενημερωμένη σουίτα Honda Sensing® τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού.

Τι νέα:
1.Αναβαθμισμένος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,5 λίτρων με ευρύτερες καμπύλες ισχύος και ελαφρύτερο σφόνδυλο για ταχύτερη απόκριση και βελτιωμένη οδηγική ικανότητα.
2.Βελτιωμένο χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων κοντών σχέσεων με τυπικό σύστημα αντιστοίχισης στροφών από το Civic Type R.
3.Η νέα ανάρτηση βελτιώνει την ποιότητα οδήγησης και οδηγεί το χειρισμό Si στο επόμενο επίπεδο.
4.60 % πιο σκληρή ράβδος στρέψης του συστήματος διεύθυνσης βελτιώνει την αίσθηση και την απόκριση.
5.Το σύστημα Λειτουργίας Drive διαθέτει μια νέα Ατομική λειτουργία για μια εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία.
6.Τα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία του Sporty Si βελτιώνουν την αεροδυναμική απόδοση.
7.Ένα διαθέσιμο νέο και ζωντανό εξωτερικό χρώμα Blazing Orange Pearl είναι επίσης αποκλειστικό για το Civic Si.
8.Το εσωτερικό που εστιάζει στον οδηγό διαθέτει σπορ καθίσματα με δυναμικές κόκκινες πινελιές και κόκκινες ραφές.

Περισσότερο ανταποκρινόμενο σύστημα κίνησης
Το νέο Civic Si τροφοδοτείται από έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο κινητήρα VTEC® 1,5 λίτρων με ωφέλιμα ευρύτερες καμπύλες ισχύος από πριν. Η μέγιστη ροπή του κινητήρα είναι 260Nm στις 1800-5000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις βελτιώνονται επίσης στην κορυφή των στροφών, όπου ο κινητήρας διατηρεί περισσότερη απόδοση με 200 ίππους από τις 6000 σ.α.λ. (SAE net) έως τις 6500 σ.α.λ.
Η βελτίωση του ήχου του κινητήρα είναι ένα νέο σύστημα εξάτμισης που αυξάνει τη ροή καυσαερίων κατά 27 τοις εκατό σε σύγκριση με το Civic Touring. Για να συμπληρώσει τη φυσική νότα εξάτμισης του κινητήρα μέσα στην καμπίνα, το Civic Si χρησιμοποιεί ένα βελτιωμένο σύστημα Active Sound Control που μπορεί να παράγει ήχο υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύτερο φάσμα στροφών του κινητήρα.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

  • Ακόμα πιο ασφαλή τα νέα οχήματα Honda απο το 2024

    Η Honda αποκαλύπτει την επόμενη γενιά τεχνολογιών του Honda SENSING 360 και του Honda SENSING Elite

  • Tο νεο HONDA CIVIC e:HEV στους έξι φιναλίστ του AUTOBEST 2023

    Η νέα γενιά του υβριδικού Civic e:HEV γίνεται το τελευταίο μοντέλο της Honda που περιλαμβάνεται στην τελική λίστα των μόλις έξι φιναλίστ οι οποίοι θα διεκδικήσουν το περίοπτο βραβείο AUTOBEST 2023 ‘Best Buy Car of Europe’.

  • 25 χρόνια CIVIC TYPE R

    Το Civic Type R κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1997 και έκτοτε βελτιώνεται συνεχώς ώστε να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία οδήγησης από τη διάταξη ‘κινητήρας μπροστά / κίνηση στους εμπρός τροχούς’

  • ΤΟ Honda CIVIC ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ 5Οή ΤΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟ

    Η Honda έχει δημιουργήσει 11 γενιές του Civic από το 1972, και έχει πουλήσει πάνω από 27,5 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο

  • Sony Honda Mobility Inc

    Η Sony και η Honda Υπέγραψαν Συμφωνία Κοινοπραξίας για την Ίδρυση της Νέας Εταιρείας Κινητικότητας "Sony Honda Mobility Inc." 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Honda HR-V e:HEV Νέο Audi RS 3 Sportback & RS 3 Sedan »