Η Cadillac LYRIQ EV βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης πριν από την έναρξη παραγωγής της

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 18:36


Οι μηχανικοί της Cadillac ολοκλήρωσαν το 80% των κρίσιμων τεστ που χρείαζονται για την Cadillac LYRIQ 2023, το οποίο είναι κρίσιμο σημείο στην ανάπτυξη του πρώτου πολυτελούς EV της Cadillac, σηματοδοτώντας μια μετάβαση στο τελικό στάδιο πριν από την παραγωγή. Επιβεβαιώνοντας ότι όλα τα εξαρτήματα και οι τεχνολογίες βρίσκονται στο 80% ή πάνω από αυτό, οι μηχανικοί μπορούν τώρα να επικεντρωθούν στην τελειοποίηση του LYRIQ πριν από την παραγωγή.

Για την διευκόλυνση μιας ολοκληρωμένης αξιολόγησης για την απόδοση του LYRIQ σε διαφορετικές επιφάνειες δρόμων αλλά και σε διαφορετικές συνθήκες κυκλοφορίας, η Cadillac ανέπτυξε μια επιλεγμένη διαδρομή που περιλάμβανε σενάρια οδήγησης αυτοκινητόδρομων, αστικών και αγροτικών περιοχών. Κάτω από αυτές τις πραγματικές συνθήκες, οι μηχανικοί αξιολόγησαν την ποιότητα οδήγησης του LYRIQ, τις βαθμονομήσεις συστημάτων και άλλα στοιχεία που επηρεάζουν άμεσα την εμπειρία στο αυτοκίνητο.

Η παραγωγή για την Cadillac LYRIQ ξεκινά την άνοιξη του 2022 στις εγκαταστάσεις συναρμολόγησης της GM Spring Hill, στο Τενεσί, η οποία έλαβε επένδυση 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την υποστήριξη της παραγωγής EV. Επιπλέον 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται σε ένα ολοκαίνουργιο εργοστάσιο κατασκευής στοιχείων μπαταρίας στο Spring Hill.

Η LYRIQ θα κατασκευαστεί μαζί με άλλα SUV της Cadillac, ως μέρος της στρατηγικής της μάρκας για εξισορρόπηση της παραγωγής οχημάτων EV και ICE κατά τη μετάβαση σε ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό μέλλον.
Στο λανσάρισμα η LYRIQ θα προσφέρεται στην αποκλειστική, καλά εξοπλισμένη Debut Edition, διαθέσιμη με προηγμένες τεχνολογίες και εντυπωσιακές επιδόσεις που επιτρέπουν την αποκλειστική ηλεκτρική αρχιτεκτονική της. Μια μπαταρία 100 KWh και μια μονάδα Utium Drive στους πίσω τροχούς να έχει ισχύ 340 ίππους και ροπή 440 Nm με εκτιμώμενη αυτονομία 300 μιλίων με μία πλήρη φόρτιση.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα