Δόθηκε η έγκριση για τον Όμιλο Stellantis από τους μετόχους της FCA και της PSA

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:25


Μάλιστα οι μέτοχοι της Fiat Chrysler (FCA) ενέκριναν τη Δευτέρα ένα σχέδιο 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την συγχώνευση με τον κατασκευαστή της Peugeot PSA για τη δημιουργία του Stellantis, του τέταρτου μεγαλύτερου ομίλου κατασκευαστών αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο πρόεδρος John Elkann δήλωσε ότι το 99,15% των μετόχων της FCA που παρευρέθηκαν σε τηλεδιάσκεψη είχε ψηφίσει υπέρ της συγχώνευσης. Αυτό περιλαμβάνει τον κορυφαίο επενδυτή EXOR, την εταιρεία χαρτοφυλακίου της οικογένειας Agnelli της Ιταλίας, η οποία ελέγχει το 44,4% των δικαιωμάτων ψήφου της FCA.

Τα στελέχη αναμένουν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης έως τα τέλη Μαρτίου και λένε ότι θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση κόστους.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχίες σχετικά με το κλείσιμο ορισμένων εργοστασίων σε όλες τις μάρκες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Vauxhall που απασχολούν 3.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ωστόσο, τον Νοέμβριο η PSA δεσμεύτηκε να μην κλείσει τα εργοστάσια μετά τη συγχώνευση, παρόλο που νέος όμιλος θα είχε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα περίπου έξι εκατομμυρίων αυτοκινήτων.
Ο Όμιλος Stellantis, θα έχει 14 μάρκες αυτοκινήτων συμπεριλαμβανομένων των Maserati και Alfa Romeo.

 

Σχετικά Άρθρα