Jeep Renegade 4xe S 240PS

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 12:36


Είναι πλέον γεγονός τα πρώτα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep για την Ευρώπη λανσαρίστηκαν και μας δόθηκε η δυνατότητα να οδηγήσουμε ένα από αυτά το θρυλικό Renegade.
Η Jeep κατάφερε να εξηλεκτρίσει τα πιο πετυχημένα μοντέλα της και να περάσει η μάρκα στην νέα εποχή που θέλει να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον. Το κατάφερε ίσως με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να χάσει ούτε λίγο από το DNA της μάρκας, θέλοντας να δώσει στο αγοραστικό κοινό ένα μοντέλο που παραμένει σκληροτράχηλο και είναι η χαρά του να οδηγείς σε εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά και πιο οικονομικό στην κατανάλωση ειδικά όταν κινείσαι εντός πόλης με την βοήθεια της υβριδικής τεχνολογίας.

Εξωτερικά το νέο Renegade δεν έχει αλλάξει, απλά υπάρχει μία τάπα επιπλέον εκτός από αυτής της βενζίνης που είναι για την φόρτιση της μπαταρίας και τα διακριτικά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου 4xe που μαρτυρούν την υβριδική ταυτότητα του μοντέλου.

Στο εσωτερικό εκτός από τα μαλακά υλικά στο ταμπλό και την πολύ καλή ποιότητα κατασκευής συναντάμε μία οθόνη 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων με όλες της πληροφορίες που χρειάζονται για το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας και την διαθέσιμή ισχύς. Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει οθόνη αφής 8,4 ιντσών όπου μπορείς να έχεις όλες τις πληροφορίες φόρτισης, ροής ενέργειας αλλά και τις ρυθμίσεις οδήγησης.
Το Plug-in Hybrid σύστημα του Jeep Renegade 4xe και περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες και μια συστοιχία συσσωρευτών χωρητικότητας 11,4 kWh που συνδυάζονται με τον Turbo βενζινοκινητήρα των 1,3 λίτρων και το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Το σύστημα διαθέτει τρία προγράμματα Hybrid, Electric και E-Save.

Ο Turbo βενζινοκινητήρας είναι χωρητικότητας 1,3 λίτρων αποδίδει 130 ή 180 ίππους (ανάλογα την έκδοση) και 270 Nm ροπής. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας στον εμπρόσθιο άξονα που είναι συνδεδεμένος με τον βενζινοκινητήρα και λειτουργεί και ως γεννήτρια και ένας στον πίσω άξονα με ενσωματωμένο διαφορικό (“e-axle”) που αποδίδει 60 ίππους και 250 Nm ροπής και ο οποίος ανακτά ενέργεια κατά την επιβράδυνση. Συνδυαστικά η ισχύς λοιπόν από το θερμικό και τον ηλεκτροκινητήρα είναι στους 190 και 240 ίππους ανάλογα τι θα επιλέξεις.

Πατώντας το μπουτόν Start Engine το αυτοκίνητο ξεκινά με το βασικό πρόγραμμα Hybrid. Ο λόγος είναι ότι θέλει από την αρχή να σου δώσει μέγιστη απόδοση και οικονομία ξεκινώντας με τον ηλεκτροκινητήρα αλλά να επεμβαίνει ο θερμικός κινητήρας όταν κριθεί το επίπεδο φόρτισης της μπαταρία είναι χαμηλό αλλά και όταν κινούμαστε σε αυτοκινητόδρομο.

Αν επιλέξεις το πρόγραμμα Electric τότε το αυτοκίνητο σου προσφέρει την αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μέση αυτονομία 50χλμ. Για να φτάσεις σε αυτή την αυτονομία η μπαταρία θα πρέπει να είναι πλήρως φορτισμένη, αλλά αν πέσει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας η πατήσεις τέρμα το γκάζι τότε μπαίνει σε λειτουργία ο βενζινοκινητήρας και έτσι το αυτοκίνητο περνά αυτόματα στη λειτουργία Hybrid. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ιδανική για την κίνηση στα κέντρα των πόλεων, ενώ προσφέρει τελική ταχύτητα έως 130χλμ./ώρα.

Επιλέγοντας το πρόγραμμα E-Save έχεις συνεχώς σε λειτουργία τον βενζινοκινητήρα ο οποίος είναι υπεύθυνος εκτός από την κίνηση στους τροχούς να διατηρεί και το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μέσω της λειτουργίας Passive E-Save αλλά και να φορτίζει την μπαταρία στο 80% με την βοήθεια του εμπρός τοποθετημένου ηλεκτροκινητήρα-γεννήτριας μέσω της λειτουργίας Active E-Save. Το αυτοκίνητο σου δίνει την δυνατότητα πατώντας ένα μπουτόν που είναι τοποθετημένο δίπλα στο ηλεκτρικό χειρόφρενο να εκμεταλλεύεσαι όλη την ανάκτηση της κινητικής ενέργειας όταν επιβραδύνει και έτσι η φόρτιση της μπαταρίας να γίνεται πιο γρήγορα.
Το νέο Jeep Renegade 4xe S σου δίνει την δυνατότητα μέσω του συστήματος Jeep Active Drive Low, το οποίο συνδυάζεται με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Jeep Selec-Terrain και με την λειτουργία Hill Descent Control η οποία έχει 5 επιλογές, Auto, Sport, Snow, Sand/Mud, Rock (διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Trailhawk) να μπορείς να κινηθείς απροβλημάτιστα σε δρόμο η σε εκτός δρόμου διαδρομές.
Οι παραπάνω λειτουργίες συνδυάζονται με δύο προγράμματα για το σύστημα τετρακίνησης, 4WD Lock, 4WD Low.

Στο δρόμο το νέο Jeep Renegade 4xe S σου χαρίζει όλα τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας κάνοντας το ακόμα πιο άνετο, οικονομικό αλλά και πιο ελκυστικό για κάποιον που θα θελήσει να το αγοράσει. Ο συνδυασμός των κινητήρων με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων είναι αρκετά ικανοποιητικός είτε κινηθείς με χαμηλές ταχύτητες είτε αποφασίσεις να βυθίσεις λίγο περισσότερο το γκάζι, παρόλο που το αυτοκίνητο έχει βάρος τα 1770 κιλά.

Η τιμή για το Jeep Renegade 4xe S που είχαμε στα χέρια είναι στις 44.600 ευρώ. Όλες οι εκδόσεις των Renegade 4xe και Compass 4xe έχουν Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από τις 40.000 ευρώ, και εκπομπές ρύπων κάτω από 50γρμ/χλμ CO2 και ως εκ τούτου έχουν μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικού αυτοκινήτου.

Η Jeep μέσω του προγράμματος Eco Bonus δίνει στον υποψήφιο αγοραστή έξτρα παροχές όπως:

Έκπτωση έως 1.400 ευρώ
Δωρεάν μεταλλικό χρώμα
Δώρο το σύστημα οικιακής φόρτισης easyWallbox
4 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ.
8 χρόνια εγγύηση της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος με ισχύ έως 160.000χλμ.
4 χρόνια υπηρεσία οδικής βοήθειας

Τα Plug-in Hybrid, Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, είναι διαθέσιμα με το όφελος του Jeep ECO BONUS, με τιμές από 41.000 και 44.500 ευρώ αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Hyundai Tucson 1.6T -180 PS Opel Corsa e »