Hyundai Kona Hybrid 1,6 141PS

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 13:01


Στον κόσμο των υβριδικών αυτοκινήτων η Hyundai επέλεξε στην κατηγορία B-SUV να παρουσιάσει μία πρόταση που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Αν και το Hyundai Kona στις εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες είναι μία καλή πρόταση, ωστόσο η μάρκα έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα του μοντέλου με την υβριδική τεχνολογία.
Το νέο Hyundai Kona Hybrid έρχεται ως μια φρέσκια πρόταση και προσφέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που δίνει η υβριδική τεχνολογία, κάνοντας κάποιες αλλαγές οι οποίες σε μερικές περιπτώσεις έκαναν το μοντέλο ακόμα καλύτερο.

Εξωτερικά το νέο Hyundai Kona Hybrid δεν έχει αλλάξει, παραμένει η ίδια ωραία σχεδίαση όπως με τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου μόνο που στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου υπάρχει η επιγραφή Hybrid.
Στο νέο Hyundai Kona Hybrid εσωτερικά έχουν γίνει κάποιες αλλαγές και αυτές έχουν να κάνουν με την νέα οθόνη αφής των 10,2 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό του αυτοκινήτου, που σου δίνει την δυνατότητα να έχεις πληροφόρηση μέσα από τις εφαρμογές για την κυκλοφορία στους δρόμους, την συνδεσιμότητα με το κινητό τηλέφωνο, αλλά και πολλών άλλων λειτουργιών για την ενημέρωση του οδηγού. Λόγω της ύπαρξης υβριδικής τεχνολογίας η Hyundai επέλεξε να τοποθετήσει μία οθόνη 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων δίνοντας την δυνατότητα στον οδηγό μια καλύτερη πληροφόρηση για την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας και ροή ενέργειας καθώς και κατάσταση συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, αυτονομία καυσίμου, κατανάλωση καυσίμου, οδηγίες πλοήγησης και εξωτερική θερμοκρασία.
Στο σαλόνι του αυτοκινήτου παραμένει η ίδια καλή ποιότητα κατασκευής σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, σύγχρονο και εργονομικό με πολλές θήκες για μικροαντικείμενα και ένας χώρος άνετος για 4 επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει χωρητικότητα τα 361 λίτρα και με αναδιπλωμένα καθίσματα φτάνει τα 1143 λίτρα.

Η πρώτη σημαντική αλλαγή στο Hyundai Kona Hybrid έχει να κάνει με την νέα πλατφόρμα που χρησιμοποίει η οποία θα είναι για τα μελλοντικά υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας. Η δεύτερη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο η Hyundai αποφάσισε να εξελίξει και να μην τοποθετήσει μια ήδη δοκιμασμένη λύση. Λογικό γιατί με την υβριδική τεχνολογία ήθελε να κάνει κάτι το καλύτερο και τα κατάφερε σε πολύ καλό βαθμό.
Το υβριδικό σύνολο στο Hyundai Kona αποτελείτε από έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με απόδοση τους 105 ίππους με 147 Nm ροπής και έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 43,5 ίππων (32KW) με 170 Nm ροπής. Ο συνδυασμός και των δύο κινητήρων αποφέρει μια απόδοση 141 ίππων και 265 Nm ροπής μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων διπλού συμπλέκτη. Η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 1,56 KWh και του ρεζερβουάρ στα 38 λίτρα.

Στο δρόμο το Hyundai Kona Hybrid είναι ευκολοδήγητο ειδικά μέσα στην πόλη. Έχει πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά και καλή ποιότητα κύλισης κάτι για το οποίο βοηθάει στο μέγιστο βαθμό το υβριδικό σύνολο ασχέτως αν είναι σε μόνιμη αυτόματη λειτουργία αλλά όταν το χρειαστείς είναι έτοιμο να επέμβει . Η ανάρτηση σε βοηθάει τόσο ώστε να περνάν σχεδόν απαρατήρητες οι ανωμαλίες στο δρόμο αλλά και στις στροφές μπορείς να κινηθείς με άνεση είτε κινείσαι ομαλά είτε γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να το παρακάνεις. Οι εναλλαγές των κινητήρων στο υβριδικό σύστημα όταν κινείσαι σχεδόν δεν τις καταλαβαίνεις ενώ γίνεται έξυπνη χρήση του ηλεκτροκινητήρα στο φρενάρισμα, έχοντας πλεονεκτήματα την μείωση φθοράς στα φρένα, αλλά και η ανάκτηση κινητικής ενέργειας που παράγεται δεν χάνεται αλλά φορτίζει αυτόματα την μπαταρία ώστε να μη χρειάζεται να ασχοληθείτε εσείς με καμία διαδικασία φόρτισης. Η μέση κατανάλωση που δίνει η μάρκα είναι τα 5,4 λίτρα/100χλμ ενώ εμείς σημειώσαμε 6,5 λίτρα/100χλμ πηγαίνοντας σε διαδρομές τόσο μέσα στην πόλη αλλά και σε μικρές εκτός δρόμου διαδρομές.

Το νέο Hyundai Kona Hybrid διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και από την βασική έκδοση με πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού αλλά και συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Έχει πάρει 5 αστέρια από το Euro NCap σε δοκιμές πρόσκρουσης.
Οι τιμές για την απόκτηση του Hyundai Kona Hybrid ξεκινούν από τις 23,590 ευρώ στην έκδοση PREMIUM, 24,690 ευρώ στην έκδοση PREMIUM PLUS και από 26,690 ευρώ στην έκδοση DISTINCTIVE.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Renault Captur 1.3 TCe 130 Hp EDC Ford Kuga 1.5 Ecoboost 150ps Titanium »