KIA Stonic 1.4lt

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 10:27

Έχοντας δοκιμάσει το KIA Stonic με τον 1000lt τούρμπο κινητήρα με τους 120 ίππους ο όποιος μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, ήρθε η ώρα και χάρις στην εταιρεία KIA Βελμάρ να δοκιμάσουμε το KIA Stonic 1.4lt με τους 100 ατμοσφαιρικούς ίππους.

Σε μια εποχή που όλες οι εταιρείες κάνουν downsizing στους κινητήρες προσφέροντας στον υποψήφιο αγοραστή την δυνατότητα να αποκτήσει περισσότερη ιπποδύναμη από μικρού κυβισμού κινητήρα με την βοήθεια του τούρμπο, η λύση ενός κινητήρα με ατμοσφαιρική ιπποδύναμη ήρθε να δώσει λύση στους αγοραστές που δεν τους πολυαρέσει η αγορά αυτοκινήτου με τούρμπο κινητήρα.

Το KIA Stonic παραμένει ως μια πολύ καλή πρόταση αγοράς για κάποιον που θέλει ένα μικρό SUV με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης στο δρόμο για την κατηγορία του, είναι εύκολο στην οδήγηση με άμεση απόκριση στο τιμόνι και σε συνδυασμό με την σπορ ανάρτηση του δίνει μια δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Στο εσωτερικό του KIA Stonic συναντάμε ένα άνετο μελετημένο και καλό σχεδιασμένο σαλόνι με πολύ καλή εργονομία στο ταμπλό και με την οθόνη αφής 7ιντσών τοποθετημένη στο κέντρο να έχεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Υπάρχουν πολλές θέσης αποθήκευσης για μικροαντικείμενα ενώ το πορτ-μπαγκάζ φτάνει σε χωρητικότητα τα 352 λίτρα που με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 1155 λίτρα.
Ο κινητήρας που δοκιμάσαμε στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι 1.4lt με τους 100 ατμοσφαιρικούς ίππους. Η έλλειψη του τούρμπο δεν είναι κάτι το οποίο μας ανησύχησε. Εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό το τι θέλεις από ένα αυτοκίνητο όταν το αγοράζεις με τις δυνατότητες που σου προσφέρει. Στον συγκεκριμένο κινητήρα οι επιδόσεις του δεν εντυπωσιάζουν αλλά είναι στρωτός στην λειτουργία του με καλή κατανάλωση και με άμεση απόκριση. Τα 133Nm ροπής στις 4000 στροφές είναι ικανοποιητικά για την κίνηση ενός αυτοκινήτου που αγγίζει τα 1253 κιλά. Η μέση κατανάλωση που μας έδειξε ήταν τα 7,5 λίτρα/100χλμ ενώ σε περίπτωση που κινηθείτε με πλήρες φορτίο επιβατών και αποσκευών, τότε τα πράγματα θα είναι λίγο πιο ζορισμένα από πλευράς ανταπόκρισης του κινητήρα, με την κατανάλωση να είναι 1 λίτρο πάνω.

Στο τομέα της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο βασικό εξοπλισμό έχει όλα τα συστήματα που χρειάζονται για την ασφαλή μετακίνηση μας στον δρόμο. Σε περίπτωση που θέλεις να απολαύσεις περισσότερη ασφάλεια η KIA σου δίνει την δυνατότητα να αποκτήσεις το πακέτο ADAS με επιπλέον συστήματα προειδοποίησης για τον οδηγό.
Θέλοντας η KIA να σε κάνει αποκτήσεις το Stonic και να το φέρεις πιο πολύ στα δικά σου θέλω, σου δίνει πολλές επιλογές εξατομίκευσης, επιλέγοντας από μία γκάμα 20 διχρωμιών για την οροφή και το υπόλοιπο αμάξωμα. Στο εσωτερικό έχει ξεχωριστούς χρωματικούς συνδυασμούς που μπορείς με το δικό σου γούστο να το κάνεις ιδιαίτερο για σένα.

Το KIA Stonic 1.4 λίτρων 100 ίππων είναι μία καλή λύση που προσφέρει η KIA στην κατηγορία των μικρών SUV. Δεν εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του αλλά με την καλή οδική συμπεριφορά στον δρόμο. Είναι ένα αυτοκίνητο για κάποιον που δεν θέλει τούρμπο και ιδιαίτερες επιδόσεις αλλά θέλει άνεση και καλή οδηγική συμπεριφορά. Μέσα στην εξίσωση βάλτε και 7 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης η 150.000 χιλιομέτρων που δίνει η KIA τα οποία δεν προσφέρει άλλη εταιρεία.

Οι τιμές ξεκινούν για τον 1.4 λίτρων με τους 100 ίππους από τις 15.590 ευρώ στην έκδοση EX Uptown με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο και στις 17.190 ευρώ στην έκδοση AUTO EX Uptown με το αυτόματο 6άρι κιβώτιο.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Skoda Fabia Monte Carlo MINI Cooper S E Countryman ALL4 »