KIA Sportage 1.6 Turbo 177hp Facelift

Γράφτηκε από τον  Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 01:07


Το νέο KIA Sportage Facelift ανανεώθηκε τόσο με μικρές πινελιές εξωτερικά αλλά και εσωτερικά.
Μετά από την παρουσίαση της 4ης γενιάς το 2015 πλέον ήρθε η ανανέωση σε ένα τόσο δυνατό σε πωλήσεις μοντέλο της εταιρείας. Η κορεάτικη εταιρεία κατάφερε από την πρώτη γενιά του Sportage να κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού και να βάλει τις βάσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι αλλαγές εξωτερικά για το ανανεωμένο Sportage είναι εμφανείς και μάλιστα είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η μάσκα «μύτη τίγρης» που το κάνει πιο επιβλητικό αλλά και τα νέα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα ενός σπορ SUV.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές έχουν να κάνουν με την κεντρική κονσόλα και την οθόνη 7 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό αλλά και με την ποιότητα των υλικών. Τα πλαστικά μέρη που καλύπτουν το πάνω μέρος του ταμπλό ειναί μαλακά ενώ η συναρμολόγηση γενικά σε όλο το ταμπλό από την μια άκρη έως την άλλη είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Καταλαβαίνεις μόλις καθίσεις στην θέση του οδηγού και κλείσεις την πόρτα, ασφάλεια, το αυτοκίνητο σου φαίνεται πιο «δεμένο» ας μου επιτραπεί η λέξη κάτι για το οποίο το καταλαβαίνεις ακόμα καλύτερα στην διαδρομή. Ο χώρος στο σαλόνι του για να φιλοξενήσει 5 άτομα είναι καλός και άνετος ενώ χώρος αποσκευών φτάνει τα 491 λίτρα και όλα αυτά χάρις στο μεταξόνιο που είναι στα 2670mm μεγαλύτερο κατά 30mm από το προηγούμενο.

Στο δρόμο το ανανεωμένο KIA Sportage κινείται εξαιρετικά. Η ποιότητα κύλισης και η άνεση που σου προσφέρει στο δρόμο είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η ανάρτηση δεν αφήνει τους έντονους κραδασμούς να περάσουν στην καμπίνα κάτι που στους ελληνικούς δρόμους με τις πολλές λακκούβες είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Έχοντας στην κατοχή μας την δικίνητη έκδοση με το 6αρι μηχανικό κιβώτιο κινηθήκαμε και σε χωματόδρομο και οι εντυπώσεις που μας άφησε είναι πολύ καλές. Τα 256 Nm ροπής μας χρησίμεψαν στα εμπόδια που του βάλαμε σε χωματόδρομο και σε δύσβατα σημεία τα οποία βρήκαμε και ανταποκρίθηκε χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα πάντα σε λογική βάση.

Ο τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1.6 λίτρων με τους 177 ίππους κινεί εξαιρετικά το ανανεωμένο Sportage που το βάρος του φτάνει τα 1600 κιλά και η κατανάλωση που σημειώσαμε σε μικτό κύκλο έφτασε τα 9,5 λίτρα /100 χλμ. Οι επιδόσεις του KIA Sportage για τα 0-100χλμ. θέλει 9,2 δευτ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 205χλμ.

Σε επίπεδο εξοπλισμού είχαμε την έκδοση Upgrade με το στάνταρ εξοπλισμό να έχει πολλά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας αλλά και σε επίπεδο άνεσης να του λείπουν ελάχιστα από την επόμενη έκδοση την GTLine.

Το συμπέρασμα μας για το ανανεωμένο KIA Sportage είναι ότι το πρόκειται για μία πολύ καλή πρόταση στην κατηγορία του, έχοντας μεγάλο ανταγωνισμό. Είναι άνετο και ευρύχωρο, ποιοτικά σε πολύ καλό επίπεδο και εμφανισιακά εξαιρετικό. Ξεκινώντας από τις 22.590 ευρώ ή 23.384 ευρώ με το κλειδί στο χέρι σε κινητήρα βενζίνης, ενώ σε κινητήρα ντίζελ 1.6 λίτρων με τους 115 ίππους η τιμή ξεκινάει από τις 22.290. Η KIA φρόντισε στην κορυφαία έκδοση να σου παρέχει τον δίλιτρο πετρελαιοκινητήρα με τους 185 ίππους με τετρακίνηση και η τιμή να αγγίζει τις 42.000 ευρώ. Ότι και να επιλέξετε θα έχετε 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση που μόνο η KIA προσφέρει χωρίς δισταγμό, κάτι που σημαίνει το πόσο εμπιστοσύνη δείχνει στο προϊόν που κατασκευάζει.

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Βελμάρ επίσημο και εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο ΚΙΑ που βρίσκεται στο 9ο χλμ Ε.Ο. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκης, με τηλ. 2310 - 474 174

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kia Stonic 1.0 T-GDI Alfa Romeo Stelvio Q4 2.2d 210hp »