Opel Mokka X 1.4T 4x4

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 22:15

 Η νέα έκδοση του Opel Mokka άλλαξε, βελτιώθηκε στις λεπτομέρειες, απόκτησε και ένα παραπάνω γράμμα και πλέον ονομάζεται Mokka X όπως ορίζει η σειρά των SUV της εταιρίας.

Οι διαφορές στο εξωτέρικο περιορίζονται στα φωτιστικά σώματα εμπρόςκαι πίσω που πλέον διαθέτουν και τεχνολογία LED και στη νέα μάσκα που προσδιορίζει την ταυτότητα της Opel. Όσο για το εσωτερικό η αλλαγές είναι πιο έμφανεις καθώς το ταμπλό έχει αλλάξει και θυμίζει αρκετά το Astra με καλής ποιότητας υλικά και άριστη συναρμογή.Βασική προσθήκη στην κεντρική κονσόλα και η νέα οθόνη Infotainment που υποστηρίζει Android auto και Apple car play μεγέθους 8 ιντσών, καθώς και η νέα οθόνη ενημέρωσης οδηγού στον πίνακα οργάνων.Οι χώροι παρέμειναν ίδιοι σε καμπίνα και χώρο αποσκευών, τουτέστιν 4 ενήλικες και απόσκευες θα μετακινηθούν χωρίς περιορισμους ενώ με λίγες υποχωρήσεις θα βολευτεί και ένας τρίτος πίσω.

Απο άποψη κινητήρα, το μοντέλο που είχαμε στα χέρια μας φορούσε τον βενζινοκίνητο τούρμπο των 1.400 κυβικών εκατοστών που αποδίδει 140 ίππους και μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου μεταφέρει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Αυτός ο συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα αφ'ενός ζηλευτές επιδόσεις και κράτημα στις στροφές σε ασφάλτινο οδόστρωμα και αφ'εταίρου την άνετη κίνηση σε χωμάτινο τερέν. Αναλυτικότερα, στο δρόμο το Mokka X κινείται με χάρη και σταθερότητα χαμηλότερου αυτοκινήτου σε κάθε περίπτωση, απο εθνική εώς επαρχιακό με στροφές, αρκεί να μην το παρακάνει κανείς.

Όσον αφορά τις εκτός δρόμου διαδρομές, το μικρό SUV δεν θα σε κουράσει και θα ανταπεξέλθει με σχετική άνεση στις ανωμαλίες χωρίς να ξεχνάμε όμως πως δεν πρόκειται για καθαρόαιμο εκτός δρόμου όχημα ούτε για αγροτικό οπότε καλό είναι να ξέρεις τι κάνεις! Όλα αυτά με μία μέση κατανάλωση που κυμαινόταν απο τα 6,5 εώς τα 7,5 λίτρα τιμή λογική δεδομένου της τετρακίνησης και της χρήσης του αυτοκινήτου.

Για να ολοκληρώσουμε, θα πούμε πως το νέο Mokka X αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στον χώρο των B SUV με αρκετές εκδόσεις και με την επιλογή για βενζίνη ή diesel, με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο, δικίνητο ή τετρακίνητο, με τις τιμές να ξεκινούν απο 20.600€ για το βενζινοκίνητο και 22.000€ για το diesel και φτάνουν στις 26.600€ και 30.900€ αντίστοιχα.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Dacia Duster 1.5 dCi 4x4 Kia Stonic 1.0 T-GDI »