Νέα BMW M5 M xDrive

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 00:26

Στη ζωή του ο κάθε άνθρωπος θα ζήσει μικρές και μεγάλες στιγμές με έντονες συγκινήσεις, με συναισθήματα όμορφα ή άσχημα, αλλά πάντα θα θυμάται και θα αναπολεί λόγω της φύσης του, τις στιγμές που τον έφεραν τα συναισθήματα στο κόκκινο και θα τα θυμάται για όλη του την ζωή.

Χάρη στην BMW Ελλάς που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία στην πίστα των Σερρών το BMW M Drive Tour μας χάρισε μοναδικές στιγμές. Πρόκειται για ένα event οπού περίπου 30 δημοσιογράφοι από τον χώρο του αυτοκινήτου είχαν την δυνατότητα να οδηγήσουν σε ελεγχόμενο περιβάλλον την νέα Μ5, Μ4 και Μ2.

Φτάνοντας μπροστά από την νέα Μ5 σε μαγνητίζει η ομορφιά με την γοητευτική και φινετσάτη σιλουέτα της. Πραγματικά θαυμάζεις το θηρίο της Βαυαρικής μάρκας.

Εσωτερικά οι Βαυαροί στον σχεδιασμό της Μ5 έχουν δώσει ένα άλλο επίπεδο. Η συναρπαστική σχεδίαση συναντά τον αποκλειστικό χαρακτήρα και την κορυφαία κατασκευαστική δεξιοτεχνία. Η άνεση και η πολυτέλεια στο μέγιστο βαθμό και οι δυνατότητες που σου δίνει η BMW Individual να δημιουργήσεις την «δικιά σου» Μ5 από πάρα πολλές επιλογές στο εξοπλισμό της μπορεί να γίνει η απολύτη έκφραση της προσωπικότητάς σου.

Έχοντας τα χέρια στο τιμόνι καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει να «δαμάσεις» τα 600 άλογα που είναι έτοιμα να σου προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις. Η BMW για αυτό το σκοπό δημιούργησε και τοποθέτησε στην νέα Μ5 το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Μ xDrive που σε γεμίζει αυτοπεποίθηση αλλά και εμπιστοσύνη για την ακρίβεια του και την ευελιξία του προσφέροντάς σου καθαρόαιμη οδηγική απόλαυση.

Προηγμένο σύστημα μετάδοσης: M xDrive
«Το βασικό συστατικό στοιχείο του M xDrive είναι ένας κεντρικός εγκέφαλος με αποκλειστικό λογισμικό Μ για ενιαίο έλεγχο διαμηκών και πλευρικών δυνάμεων. Η νέα τεχνολογία μετάδοσης – που κάνει ντεμπούτο στη νέα BMW M5 – συνδυάζει όλη την ευελιξία και ακρίβεια της στάνταρ πίσω κίνησης με τη σταθερότητα και ελκυστική πρόσφυση του συστήματος τετρακίνησης», εξηγεί ο Frank van Meel, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW M GmbH. «Σαν αποτέλεσμα, ο οδηγός της νέας BMW M5 μπορεί να απολαμβάνει ένα μίγμα σπορτίφ στυλ και απόλυτης ακρίβειας στην πίστα, στον ανοιχτό δρόμο και σε ποικίλες καιρικές συνθήκες».

Το σύστημα M xDrive επιτρέπει την απολαυστική αίσθηση της πίσω κίνησης, βάζοντας στο παιχνίδι τους εμπρός τροχούς μόνον όταν οι πίσω δεν μπορούν να μεταφέρουν περισσότερη ισχύ στο δρόμο και απαιτείται πρόσθετη ελκτική πρόσφυση. Ακόμα και σε εξαιρετικά σπορ στυλ οδήγησης σε συνδυασμό με την ‘ατελείωτη’ ισχύ, η νέα BMW M5 με M xDrive συμπεριφέρεται προβλέψιμα και ελέγχεται εύκολα από τον οδηγό, προσφέροντάς του μία ακόμα πιο πλούσια εμπειρία υψηλών επιδόσεων.
Ο οδηγός μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε πέντε διαφορετικές διατάξεις με βάση τους συνδυασμούς των DSC modes (DSC on, MDM, DSC off) και των M xDrive modes (4WD, 4WD Sport, 2WD).

Σύστημα μετάδοσης:
Στη νέα BMW M5, η μετάδοση της κινητήριας ισχύος γίνεται αποκλειστικά από ένα πολύ αποδοτικό οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic. Χάρη στους τρομερά σύντομους χρόνους αλλαγών και τη βέλτιστη κλιμάκωση σχέσεων το κιβώτιο συνεργάζεται με το νέο σύστημα M xDrive και τον βελτιωμένο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8, δημιουργώντας ένα άριστα ενορχηστρωμένο σύνολο.

Περισσότερη ισχύς από ποτέ:
Στην καρδιά της BMW M5 υπάρχει ένας κινητήρας 4.4L V8 bi-turbo, τεχνολογίας M TwinPower Turbo. Ο κινητήρας αποδίδει 441 kW/600 hp στις 5.600 – 6.700 rpm, ενώ τεράστια ροπή 750 Nm είναι στη διάθεση του οδηγού από τις 1.800 rpm μόλις, και παραμένει διαθέσιμη μέχρι τις 5.600 rpm. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του αυτοκινήτου μιλάνε από μόνες τους: επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 3,4 δευτ., 0 - 200 km/h σε 11,1 δεύτερα. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h από τον ηλεκτρονικό κόφτη, ενώ το προαιρετικό M Driver’s Package μπορεί να παρατείνει την απόλαυση μέχρι τα 305 km/h.

Η νέα BMW M5 εξοπλίζεται στάνταρ με γυαλισμένες 19άρες ζάντες με πέντε διπλές ακτίνες (εμπρός: 9.5 x 19, πίσω: 10.5 x 19) σε Orbit Grey και ειδικά ελαστικά M (εμπρός: 275/40 R 19, πίσω: 285/40 R 19). Ζάντες 20 ιντσών διατίθενται προαιρετικά (εμπρός: ελαστικά 275/35 R 20 σε ζάντες 9.5 x 20, πίσω: ελαστικά 285/35 R 20 σε ζάντες 10.5 x 20).

Εκπληκτική εμπειρία:
Ήρθε η ώρα λοιπόν να οδηγήσουμε την νέα Μ5 στην πίστα. Έτσι λοιπόν μας χώρισαν σε τρία γκρουπ και κάθε ένα τηρούσε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Αφού μας έγινε ενημέρωση για τους κανόνες που πρέπει να τηρήσουμε στην πίστα, πλέον τα αυτοκίνητα ήταν στην διάθεση μας.

Οδηγώντας από τα πρώτα μέτρα της πίστας καταλαβαίνεις την δύναμη αυτού του θηρίου να σε περιμένει, έτοιμη να σου προσφέρει την περιπέτεια που πρόκειται να ζήσεις. Πατώντας τέρμα το γκάζι κολλάς πίσω στο κάθισμα και το θηρίο αναλαμβάνει δράση. Πρώτη στροφή δεξιά και η νέα Μ5 σου δίνει την αίσθηση ότι για ό,τι θελήσεις να κάνεις με το τιμόνι, αυτή απλά θα υπακούσει στις εντολές σου. Πραγματικά η νέα Μ5 σου προσφέρει τέτοια ασφάλεια στην πίστα που νιώθεις ότι τίποτα δεν πρόκειται να σου συμβεί. Είναι σαν να βρίσκεται πάνω σε ράγες και να μην παρεκκλίνει εκατοστό από την πορεία της. Το μόνο που θέλεις είναι να έχεις γεμάτο ρεζερβουάρ και να κάνεις όσους γύρους μπορείς για να δεις τα όρια σου.

Η BMW κατασκεύασε την καλύτερη M5 μέχρι τώρα από την πρώτη της παρουσία το 1985 και πλέον αυτή είναι η έκτη γενιά, με όλη την τεχνολογία που σου δίνει την δυνατότητα να την χαρείς και να απολαύσεις μοναδικές στιγμές.
Η νέα BMW M5 ξεκινάει από τιμή των €174.900 και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν πραγματικά θα το απολαύσουν.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « RENAULT CAPTUR 1.5 DIESEL 110ps VW T-Roc 1.0 TSI 115ps »