Alfa Romeo Lea

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 21:27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 Το ότι οι Ιταλοί στο ντιζάιν και το στύλ είναι πρωτοπόροι το ξέραμε. Το ότι η Alfa Romeo είναι η επιτομή αυτών των δύο σύν τη σπόρ φιλοσοφία και αυτό το ξέραμε. Αυτό το υπέροχο concept λοιπόν, παρότι είναι ανεπίσημο και υπάρχει μόνο στο μυαλό του δημιουργού του, Luigi Memola, δεν παύει να είναι αυτό που θα χρειαζόταν η Alfa Romeo για να ταρακουνήσει τα νερά στην κατηγορία των supercars.

3c917ad4 alfa romeo lea

Οι ρευστές γραμμές, το κεκλιμένο χωρίς κολώνες παρμπρίζ αλα stratos, το χαμηλό ύψος και το κοφτερό πίσω μέρος είναι όλα αρμονικά δεμένα και δείχνουν πολύ φουτουριστικά. Τα στρόγγυλα πίσω φώτα και οι προβολείς ομίχλης ταιριάζουν απόλυτα με το σύνολο όπως σε κάθε Ιταλικό supercar  άλλωστε. Το όλο σύνολο εκφράζει τη ρετρομοντέρνα αισθητική στα καλύτερά της.

.b8d86ca2 alfa romeo lea 1

Απο τεχνολογικής άποψης το μόνο που βλέπουμε είναι η χρήση κάμερων αντί καθρέπτων και μάλιστα τοποθετημένων αρκετά μπροστά όπως ακριβώς στα σπορ αυτοκίνητα των 60's και 70's και πιθανότατα ο κινητήρας είναι τοποθετημένος κεντρικά η πίσω. Στο καπώ βλέπουμε και μια μεγάλη εξαγωγή αέρα προφανώς για επιπλέον κάθετη δύναμη.

85D17201 D6D8 4B54 A664 1CCB9BA1B7B3

Τα εμπρός φωτιστικά σώματα και το μυτερό ρύγχος με τη μάσκα και το λογότυπο της εταιρίας προσωπικά με παραπέμπουν σε ένα άλλο εξαιρετικό concept της Alfa, το Scighera απο το μακρινό 1997, το οποίο σας παραθέτω παρακάτω για σύγκριση.

1997 ItalDesign Alfa Romeo Scighera 06

Δυστυχώς όμως όπως προείπα η Lea παραμένει στη σφαίρα της φαντασίας και του ονείρου για την ώρα και εμείς μένουμε να ελπίζουμε πως οι άνθρωποι της Alfa Romeo θα λάβουν σοβαρά υπόψιν τους τέτοια Renderings για πιθανά μοντέλα.

Σχετικά Άρθρα