Σήμερα στις 15 Μαρτίου η Jaguar γιορτάζει την 60η επέτειο του E-type, που έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης στις 15 Μαρτίου 1961.

Η Alpine δεν είναι μόνο η ιστορία μιας μάρκας, αλλά και η ιστορία των ξεχωριστών ανθρώπων που συνδέονται με αυτήν. Πάνω σε αυτή την ισχυρή σχέση, χτίζεται το μέλλον της.

Το θρυλικό αυτοκίνητο που έπαιξε καίριο ρόλο στην εξέλιξη του 2ου Π.Π. και παράλληλα ξεκίνησε το μύθο της Jeep πριν από 80 χρόνια πέρασε εξαντλητικές δοκιμές πριν βρεθεί στα χέρια των στρατιωτών.

Ως πιλότος στο Lunar Module του Apollo 16, ο Charles Duke έγινε το δέκατος άνθρωπος που πήγε στο φεγγάρι και ένα από τα έξι άτομα που οδήγησε το Lunar Roving Vehicle.

Πριν από 75 χρόνια στο Βόλφσμπουργκ έγινε η έναρξη της παραγωγής του Volkswagen Beetle

Από την εικονική πραγματικότητα τώρα στον πραγματικό κόσμο

Με περισσότερα από 300 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η SEAT έχει μια μεγάλη ιστορία καινοτομίας μέσα στα 70 χρόνια της ιστορίας της.

Τον Οκτώβριο του 1980, η Citroën παρουσίασε το 2 CV 6 Charleston στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Γεννημένη από το πάθος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό, η Autodelta εξελίχθηκε στην κινητήριο δύναμη που επανέφερε την Alfa Romeo στους αγώνες, δημιουργώντας ακόμα έναν θρύλο στην πλούσια ιστορία της μάρκας.

Δίπλα στα θρυλικά αγωνιστικά του αυτοκίνητα που κατέκτησαν εκατοντάδες νίκες και ρεκόρ, ο Carlo Abarth δημιούργησε και μια σειρά εξαιρετικά κομψών GT (Gran Tourismo), τα οποία αποτελούσαν βελτιωμένες εκδοχές μοντέλων παραγωγής με το μοναδικό άγγιγμα του «Σκορπιού».