Jeep Renegade 1.5 e-Hybrid 130 Hp

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 00:23

Το Renegade εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί τον μόνο αντιπρόσωπο της Jeep στην κατηγορία των B-SUV και όπως είναι φυσικό πρέπει κάθε τόσο να κάνει μικρές ανανεώσεις για να παραμείνει ανταγωνιστικό. Στην εποχή του εξηλεκτρισμού λοιπόν και μετά την έκδοση 4xe, το δημοφιλές μοντέλο φοράει τον 1.5 τούρμπο βενζινοκινητήρα των 130 ίππων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 20 ίππων το οποίο είναι ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο CVT 7 σχέσεων και ονομάζεται e-Hybrid.

Εξωτερικά, το μόνο που προδίδει την ύπαρξη υβριδικού συστήματος είναι ένα πράσινο e στο πίσω μέρος και η φράση “there is only one earth” κατα το “there is only one Jeep” χαμηλά στις εμπρός πόρτες, ενώ στην έκδοση Upland που είχαμε στην διάθεση μας ξεχωρίζει η μαύρη οροφή, τα φυμέ πίσω τζάμια, οι μαύρες ζάντες 17 ιντσών καθώς και ένα αυτοκόλλητο στο φουσκωμένο καπό.

Ανοίγοντας την πόρτα βλέπεις την γνώριμη καμπίνα του Renegade με τα ποιοτικά υλικά με μόνη διαφορά τις επενδύσεις από ανακυκλωμένα υλικά σε οροφή και καθίσματα όπου έχουν χρησιμοποιηθεί πλαστικά PET και πλαστικά που έχουν μαζευτεί από την θάλασσα όπως δίχτυα. Η οθόνη των 8,4 ιντσών προσφέρει όλα όσα θα χρειαστεί ο οδηγός και οι επιβάτες για την ψυχαγωγία τους. Οι χώροι είναι σίγουρα ένα από τα ατού του Renegade μιας και 4 ενήλικες θα ταξιδέψουν πολύ άνετα και με χώρο 351 λίτρα για τις αποσκευές τους που , αν και δεν είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία, έχει τετράγωνο σχήμα αξιοποιώντας στο έπακρο τις διαστάσεις του.

Στο δρόμο το Renegade έχει πολύ καλή κύλιση. Το τιμόνι αν και κάπως σφιχτό έχει καλή πληροφόρηση και η ανάρτηση σε συνδυασμό με το μεγάλο προφίλ των ελαστικών απορροφά τους κραδασμούς χωρίς να χάνει σε αίσθηση σε κλειστές στροφές. Και όταν έρθει η ώρα να αφήσεις την άσφαλτο, η απόσταση των 171 χιλιοστών δίνει αρκετή ελευθερία κινήσεων , σε λογικά πλαίσια πάντα. Το μηχανικό σύνολο κινεί με ευκολία το Renegade παρά τα 1.420 κιλά του. Ο ηλεκτρικός κινητήρας έχει κατά βάση βοηθητικό χαρακτήρα και δουλεύει μόνος του σε ταχύτητες μέχρι τα 25 χλμ/ώρα και στους ελιγμούς στάθμευσης. Μόλις ανέβουν τα χιλιόμετρα μπαίνει στο παιχνίδι και το θερμικό μοτέρ όχι πάντα ομαλά καθώς το αυτόματο κιβώτιο δείχνει να υστερεί στην επιλογή ταχύτητας. Συνολικά όμως το σύνολο δουλεύει αθόρυβα και με λογική κατανάλωση. Πιο συγκεκριμένα οι τιμές που είδαμε ήταν μεταξύ των 6 και 7 λίτρων τις οποίες και θεωρούμε άκρως αποδεκτές για το βάρος και κυριότερα για το σχήμα του αυτοκινήτου.

Με τιμή που ξεκινάει από τα €27.800 στην βασική έκδοση ή στην περίπτωση της έκδοσης Upland τα €33.500 και της S στα €35.000, το Renegade είναι σίγουρα ανάμεσα στα ακριβότερα της κατηγορίας του αλλά έχει το όνομα και τον χαρακτήρα να την δικαιολογήσει.

Σχετικά Άρθρα

  • Νέες ειδικές εκδόσεις για τα Jeep Renegade και Compass

    Αποκλειστικά για το υβριδικό Jeep Compass e-Hybrid, η νέα ειδική έκδοση High Altitude προσφέρει μια ακόμα πιο άνετη και χαλαρή εμπειρία οδήγησης

  • 20 χρόνια Jeep Rubicon

    Γενέθλια για το απόλυτο όνομα της εκτός δρόμου οδήγησης

  • Jeep Renegade e-Hybrid με 261 ευρώ τον μήνα

    Μέσω του προγράμματος e-Freedom, το υβριδικό Renegade e-Hybrid είναι διαθέσιμο με 261 ευρώ/μήνα.

  • Πώς ο κύκλος Miller βοηθάει τα υβριδικά συστήματα;

    Έχοντας παραμείνει για δεκαετίες στο περιθώριο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο κύκλος Miller επανέρχεται δυναμικά στην εξηλεκτρισμένη εποχή της αυτοκίνησης, . Ποια είναι όμως τα μυστικά αυτής της ιδιαίτερης σχεδίασης που δείχνει να ταιριάζει απόλυτα με τους ηλεκτροκινητήρες ανεβάζοντας σε νέα επίπεδα την αποδοτικότητα των υβριδικών συστημάτων;

  • Jeep Gladiator ετοιμοπαράδοτα για περιπέτειες στα χιόνια

    Το επιβλητικό pick-up της Jeep είναι έτοιμο να κατακτήσει τις χιονισμένες πλαγιές, με έναν περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων να βρίσκονται διαθέσιμα για άμεση παράδοση στην Ελλάδα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Volkswagen Taigo 1.0 TSI 110Hp DSG BMW X1 sDrive18i »