Η Ford παρουσιάζει το FORDLiive

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 19:47

Το FORDLiive υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας και συντήρησης των οχημάτων Ford, μειώνοντας τον αριθμό βλαβών, περιορίζοντας τις χρονοβόρες επισκέψεις στο συνεργείο και επιτυγχάνοντας ταχύτερους χρόνους σέρβις και επισκευών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ford, το FORDLiive μπορεί να μειώσει τον χρόνο που τα οχήματα βρίσκονται εκτός λειτουργίας μέχρι και κατά 60%. 1

Συνδέοντας τους πελάτες επαγγελματικών οχημάτων Ford, το δίκτυο Transit Centres και τον ίδιο τον κατασκευαστή, το σύστημα χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο 2 για να βελτιστοποιεί την παραγωγικότητα του κάθε αυτοκινήτου στο στόλο ενός πελάτη. Περίπου 500.000 συνδεδεμένα επαγγελματικά οχήματα Ford ήδη κυκλοφορούν στους Ευρωπαϊκούς δρόμους, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο μέχρι τα μέσα του 2022.

Το FORDLiive θα διατίθεται δωρεάν για μικρές επιχειρήσεις και μεγαλύτερους στόλους που μπορούν να έχουν πρόσβαση στα οφέλη μέσω του FordPass Pro app 3 και μιας ειδικής έκδοσης του εργαλείου Ford Telematics 4 αντίστοιχα.

«Οι επαγγελματικές δραστηριότητες των πελατών μας σταματάνε όποτε τα οχήματά τους είναι εκτός λειτουργίας» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, τομέα Επαγγελματικών Οχημάτων, Ford Ευρώπης. «Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα της συνδεσιμότητας σε πραγματικό χρόνο με την τεχνογνωσία μας στα επαγγελματικά οχήματα, το FORDLiive είναι το απόλυτο εργαλείο για βελτιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας. Απώτερος σκοπός είναι η 100% αξιοποίηση του χρόνου λειτουργίας για όλους τους πελάτες μας.»

Το FORDLiive σταδιακά θα επεκταθεί στις Ευρωπαϊκές αγορές κατά τη διάρκεια του 2021, με το 80% των πελατών να καλύπτονται από ειδικά “uptime centres” πριν από το τέλος της χρονιάς. Η Ford δεσμεύεται να αυξήσει τις ικανότητες του FORDLiive, και θα συνεχίσει να εισάγει σταδιακά αντίστοιχες υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη και μετά το λανσάρισμα.

Συνδεδεμένα οχήματα για «Έξυπνη Συντήρηση»
Για να εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα και λειτουργική ετοιμότητα των οχημάτων, το FORDLiive προσφέρει το Smart Maintenance (Έξυπνη Συντήρηση), μία λειτουργία που επιτρέπει τον προγραμματισμό των σέρβις στον πλέον ενδεδειγμένο χρόνο ειδοποιώντας τον πελάτη εάν διαπιστώσει την αναγκαιότητα κάποιας τεχνικής εργασίας ώστε να αποτραπεί μία βλάβη.

Αναλύοντας δεδομένα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο, το FORDLiive προσφέρει στους πελάτες εξατομικευμένες πληροφορίες. Μικρές επιχειρήσεις με έως πέντε οχήματα λαμβάνουν ειδοποιήσεις μέσω του FordPass Pro app, 3 ενώ οι διαχειριστές μεγαλύτερων στόλων ενημερώνονται από έναν πίνακα ελέγχου που απεικονίζει την κατάσταση εύρυθμης λειτουργίας των οχημάτων σε μία ειδική έκδοση του Ford Telematics. 4

Τα δεδομένα «υγείας οχήματος» αποστέλλονται αυτόματα από το μόντεμ FordPass Connect, 5 που περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό των Transit, Transit Custom, Transit Connect, Ranger και Fiesta Van από τα μέσα του 2019. Χρησιμοποιώντας δεδομένα και πληροφορίες από μία κορυφαία υπηρεσία οδικής βοήθειας στη Μ. Βρετανία, οι μηχανικοί της Ford έχουν υπολογίζει ότι μέχρι το 30% των κλήσεων θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί εάν οι πελάτες ανταποκρίνονταν σε αυτές τις ειδοποιήσεις του Smart Maintenance.

Πέραν του ότι βοηθά τους διαχειριστές να προγραμματίζουν τα σέρβις και τις επισκευές τις ώρες που τους εξυπηρετούν, οι ειδοποιήσεις Smart Maintenance επιτρέπουν τους πελάτες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται παραμέτρους, όπως την εναπομένουσα διάρκεια ζωής του λιπαντικού του κινητήρα, τα επίπεδα AdBlue και τις πιέσεις των ελαστικών, με στόχο τη μείωση της πιθανότητας μιας απρογραμμάτιστης διακοπής λειτουργίας του οχήματος.

Η λειτουργία Smart Maintenance εξηγεί στους διαχειριστές σε απλή γλώσσα τις όποιες προειδοποιητικές λυχνίες ή μηνύματα ενεργοποιούνται στο όχημα, παρουσιάζοντας συγχρόνως τις πιθανές επιπτώσεις στη λειτουργία του αλλά και οδηγίες για τη λήψη του κατάλληλου μέτρου. Οι διαχειριστές θα ενημερώνονται επίσης για τις όποιες καμπάνιες ανάκλησης αφορούν το όχημά τους.

Το Ford Service Pro βελτιώνει τις δυνατότητες του εμπόρου
Για βελτιστοποίηση της εμπειρίας από τις εγκαταστάσεις του εμπόρου, το νέο Ford Service Pro προσφέρει μία σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες που είναι δομημένες γύρω από τις ανάγκες σέρβις των επαγγελματιών πελατών, χρησιμοποιώντας συνδεδεμένα δεδομένα για συγχρονισμό των εργασιών και για ταχύτερο χρόνο παράδοσης.

Το ασυναγώνιστο δίκτυο των 800 Transit Centres της Ford μπορεί να βλέπει τα δεδομένα του οχήματος των πελατών τις τελευταίες 60 ημέρες μέσω του Smart Diagnostics, 6 υποστηρίζοντας την ταχύτερη διάγνωση και επιτρέποντας την προληπτική παραγγελία ανταλλακτικών πριν το όχημα φτάσει στο συνεργείο. Ο διαμοιρασμός δεδομένων του οχήματος βοηθά επίσης τους εμπόρους να προσφέρουν τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές στους πελάτες, μεταξύ των οποίων και ο συνδυασμός μελλοντικών εργασιών, για ελαχιστοποίηση των επισκέψεων στο συνεργείο και ο καθορισμός προτεραιοτήτων για επείγουσες επισκευές.

Σε περίπτωση που η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας του οχήματος είναι αναπόφευκτη, οι πληροφορίες των Transit Centres για τις ανάγκες του κάθε πελάτη θα βοηθήσουν να αναγνωριστεί το κατάλληλο όχημα αντικατάστασης για να μπορεί να συνεχιστεί η επαγγελματική δραστηριότητα2.

Το FORDLiive αυξάνει επίσης τη συνδεσιμότητα των μηχανικών της Ford μέσω εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας που ουσιαστικά «τηλε-μεταφέρει» τους ειδικούς της Ford στα Transit Centres για να βοηθήσουν στη διάγνωση περίπλοκων θεμάτων και να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος που απαιτεί μία επίσκεψη με φυσική παρουσία.

Αυτές οι νέες υπηρεσίες έρχονται να προστεθούν στη λίστα υπηρεσιών υποστήριξης που παρέχονται μέσω του δικτύου Transit Centre για βελτιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας των οχημάτων, συμπεριλαμβανομένου του εκτεταμένου ωραρίου εργασίας, σέρβις τις νυχτερινές ώρες, σέρβις express ενώ ο πελάτης περιμένει, παραλαβή και παράδοση οχήματος και Mobile Servicing (Κινητή Μονάδα Σέρβις).

Τρία νέα FORDLiive Centres το 2021
Κάτι πολύ σημαντικό στη νέα υπηρεσία, είναι ότι τα FORDLiive Centres επανδρώνονται με εξειδικευμένο προσωπικό (FORDLiive Agents) που έχει αποκλειστικό στόχο τη συνεχή παρουσία των οχημάτων στο δρόμο, εντοπίζοντας και απαντώντας άμεσα στα προβλήματα που εμφανίζονται.

Οι ομάδες αυτών των “uptime centres” χρησιμοποιούν νέο λογισμικό UptimePro, το οποίο λαμβάνει live δεδομένα από τα Transit Centres για την παρακολούθηση κάθε εργασίας με σκοπό το βέλτιστο λειτουργικό χρόνο. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει καθυστερήσεις στις επισκευές ή επαναλαμβανόμενες επισκέψεις από το ίδιο όχημα, οι FORDLiive Agents θα προτείνουν την καλύτερη λύση για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση του προβλήματος, το ταχύτερο δυνατόν.

Οι FORDLiive Agents ενεργούν ως “τα μάτια και αυτιά” του κατασκευαστή αυτοκινήτων, διασφαλίζοντας ότι οι ομάδες ειδικών της Ford εμπλέκονται άμεσα για την υποστήριξη του εμπόρου, είτε αυτός χρειάζεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένους μηχανικούς ή ταχεία παροχή ανταλλακτικών για την επιδιόρθωση του οχήματος ενός πελάτη.

Ανάμεσα στις τοποθεσίες που θα υπάρχουν FORDLiive Centres είναι και το Dunton Campus της Ford στη M. Βρετανία – που αποτελεί επίσης έδρα των μηχανολογικών ομάδων του Ford Transit για μέγιστη μεταφορά τεχνογνωσίας, το οποίο έχει ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία προβλήματα πελατών από το Ην. Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Ένα δεύτερο κέντρο στη Βαλένθια της Ισπανίας θα εξυπηρετεί αρχικά τους πελάτες αυτής της αγοράς αλλά στη συνέχεια θα επεκταθεί για να καλύψει τη Γαλλία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Οι πελάτες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας θα εξυπηρετούνται από ένα τρίτο κέντρο στην Κολωνία (Γερμανία) που θα ανοίξει αργότερα μέσα στη χρονιά. Θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές, ενώ τα Ευρωπαϊκά κέντρα θα επωφεληθούν από την τηλεφωνική υποστήριξη μέσω του Dunton για ταχεία διάγνωση προβλημάτων εάν χρειαστεί.

Καθώς η υπηρεσία θα επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, οι πελάτες του Ford Fleet Management θα μπορούν επίσης να επωφελούνται από ειδικά προσαρμοσμένες λύσεις αξιοποίησης του χρόνου λειτουργίας με βάση τις δικές τους μοναδικές απαιτήσεις, ενώ θα προφέρονται στο πλαίσιο του πακέτου ιδιοκτησίας από ειδικές ομάδες που συνεργάζονται με τα FORDLiive Centres.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

 • Ford Ranger Wildtrak X

  Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το νέο Ranger Wildtrak X με εστίαση στην off-road οδήγηση.

 • Ford Explorer

  Η Ford αποκάλυψε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Explorer, ένα τολμηρό νέο ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει τη γερμανική μηχανολογία με το εντυπωσιακό αμερικανικό στυλ.

 • 5 αστέρια για την νέα γενιά του Ford Ranger

  Το Ford Ranger συνεχίζει να αποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις pick-up της Ευρώπης αλλά και το ασφαλέστερο, αποσπώντας στη νεότερη γενιά του την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP

 • Η Ford Mustang Mach E έφτασε τις 150.000 μονάδες

  Η εταιρεία επιταχύνει την παραγωγή της Mustang Mach-E και στοχεύει τώρα σε 270.000 μονάδες σε ετήσια βάση στο πλαίσιο του σχεδίου της για παραγωγή 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων το χρόνο μέχρι το τέλος του 2023 και 2.000.000 EV μέχρι το 2026 

 • Νέο Ford E-Tourneo Custom

  Η Ford Pro αποκάλυψε σήμερα το νέο E-Tourneo Custom, το οποίο πρωτοστατεί στην επόμενη γενιά της σειράς οχημάτων πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo, διαθέτοντας ένα προηγμένο αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.