Με χαρακτηριστικά και επιδόσεις που δικαίως η Abarth δηλώνει ότι δημιούργησε το μικρότερο supercar του κόσμου.

Σε μια διαχρονική πορεία που ξεπερνά πλέον τα 112 χρόνια, η Alfa Romeo καθόρισε έναν μοναδικό σπορ χαρακτήρα που εκφράζει μέσα από τους αγώνες, αλλά και τα αυτοκίνητα παραγωγής. Μερικά από αυτά -συνήθως- περιορισμένης παραγωγής πέρασαν στην ελίτ των δημιουργιών της αυτοκινητοβιομηχανίας, αποκτώντας δικαίως τον χαρακτηρισμό “supercar”.

Το "Flying B" αποτελεί στάνταρ εξοπλισμό στην Flying Spur Mulliner, ενώ είναι προαιρετικά διαθέσιμο σε όλη την σειρά Flying Spur

Πριν από 160 χρόνια, ο Adam Opel ίδρυσε την εταιρεία του στο Rüsselsheim, θέτοντας τις βάσεις για μια διεθνώς δραστήρια και επιτυχημένη εταιρεία.

Ειδικοί από την Opel Classic ανακάλυψαν σε δημοπρασία οκτώ παμπάλαιες φωτογραφίες ενός van διανομών.

H Alfa Romeo 155 πριν καν δημιουργηθεί έπρεπε να αντιμετωπίσει μια σειρά καταστάσεων οι οποίες δεν είχαν να κάνουν άμεσα με την ίδια, αλλά επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη της.

Το κόκκινο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα μοντέλα της Alfa Romeo. Από τους αγώνες μέχρι και τα αυτοκίνητα παραγωγής, η χαρακτηριστική βαφή τονίζει το δυναμικό χαρακτήρα των μοντέλων της μάρκας.

Κάποια αυτοκίνητα είναι ανεκτίμητα, λόγω της σπανιότητάς τους, κάποια λόγω της μηχανολογικής τους καινοτομίας και άλλα λόγω των επιτυχιών τους στους αγώνες. Η Alfa Romeo 33 Stradale, που γίνεται 55 ετών, είχε την τύχη να έχει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά και τη διαχρονική γοητεία που την κράτα μέχρι και σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το 40ο ιστορικό 1000 Miglia, η αναβίωση του θρυλικού αγώνα που ο Enzo Ferrari συνήθιζε να χαρακτηρίζει ως τον «ομορφότερο αγώνα του κόσμου».

Η Mercedes-Benz βάζει την SL στο επίκεντρο του διάσημου αγώνα 1000 Miglia του 2022.