«My BMW» η εφαρμογή νέας γενιάς για πελάτες BMW

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2020 08:52

Μία εφαρμογή νέας γενιάς διατίθεται τώρα σε πελάτες σε 30 Ευρωπαϊκές αγορές, Κίνα και Κορέα: κύρια χαρακτηριστικά του My BMW App είναι η νέα σχεδίαση και η διαισθητική και απλοποιημένη εμπειρία χρήστη, ενώ οι νέες υπηρεσίες του υποστηρίζουν τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

«Με μία εφαρμογή νέας γενιάς, κάνουμε το επόμενο βήμα στην αναβάθμιση της ψηφιακής εμπειρίας των πελατών από τα οχήματά μας και ανταποκρινόμαστε στην αυξημένη ζήτηση για ψηφιακές υπηρεσίες και λειτουργίες», δήλωσε ο Peter Henrich, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Connected Company Customer του BMW Group. «Με τα My BMW App & MINI App, ενσωματώνουμε άριστα τα οχήματά μας στην ψηφιακή ζωή των πελατών. Και οι δύο εφαρμογές προσφέρουν άφθονες, χρήσιμες λειτουργίες, σε επίπεδο καθημερινής χρήσης και προσωπικής αλληλεπίδρασης με τη μάρκα, την οποία σκοπεύουμε να αυξήσουμε».

Ο Stephan Durach, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τομέα Connected Company Development, Technical Operations, του BMW Group πρόσθεσε: «Το My BMW και MINI App θέτουν πρότυπα χρηστικότητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας. Το feedback και οι πληροφορίες από τους χρήστες της προηγούμενης γενιάς της εφαρμογής ήταν κρίσιμες στη διαδικασία εξέλιξης. Οι δύο εφαρμογές περιλαμβάνουν τις πιο διαδεδομένες λειτουργίες και η νέα πλατφόρμα μας επιτρέπει να διευρύνουμε συνεχώς τις λειτουργικές δυνατότητες, ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών».
Συνοπτική παρουσίαση:

• Το My BMW App είναι η νέα παγκόσμια διεπαφή στο όχημα. Προβάλλει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, επιτρέπει την ενεργοποίηση των λειτουργιών από απόσταση (π.χ. εντοπισμός οχήματος, κλείδωμα και ξεκλείδωμα θυρών.

• Η ανεύρεση των προορισμών γίνεται εύκολα μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας αναζήτησης και μπορεί να αποστέλλεται απευθείας από την εφαρμογή στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Επίσης υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης προορισμών από εφαρμογές τρίτων. Ο χάρτης δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, τα πρατήρια ανεφοδιασμού και τους σταθμούς φόρτισης, καθώς και επιλογές στάθμευσης.

• Οι πελάτες ενημερώνονται για τις διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού από απόσταση - Remote Software Upgrades μέσω του My BMW App μπορούν να κατεβάζουν αυτές τις ενημερώσεις στο σπίτι και στη συνέχεια να τις μεταφέρουν και να τις εγκαθιστούν στο όχημα. Με τη λειτουργία Remote Software Upgrades, το BMW Group προσφέρει σε πελάτες με BMW Operating System 7 νέα και βελτιωμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά, σε τακτική βάση και το πλεονέκτημα ενός πάντα επικαιροποιημένου λογισμικού στα οχήματά του.

• Το BMW Digital Key, που μετατρέπει ένα iPhone σε κλειδί του οχήματος, προσφέρει μία εύκολη ρύθμιση μέσω του My BMW App με λίγα μόλις βήματα (απαραίτητη η διαθεσιμότητα του κατάλληλου hardware μέσα στο όχημα). Στη συνέχεια, η BMW μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς φυσικό κλειδί, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού της πρόσβασης με πέντε ακόμα άτομα. Εάν κρίνεται απαραίτητο, διάφοροι περιορισμοί όπως μείωση της τελικής ταχύτητας μπορούν να εφαρμόζονται κατά την αποστολή ενός κλειδιού – ιδανικό για αρχάριους οδηγούς.

• Με την εφαρμογή My BMW, η Amazon Alexa μπορεί να χρησιμοποιείται σε οχήματα BMW Operating System 7. Μόλις ο πελάτης συνδεθεί με τον Amazon λογαριασμό του στην εφαρμογή, μπορεί να χρησιμοποιεί την φωνητική υποβοήθηση (voice assistant) στο όχημα λέγοντας τη λέξη ενεργοποίησης «Alexa» ή πατώντας ένα διακόπτη. Οι πελάτες, μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το φωνητικό έλεγχο για την αναπαραγωγή μουσικής, την πρόσβαση σε ειδήσεις, τον έλεγχο συμβατών έξυπνων οικιακών συσκευών και την πρόσβαση σε χιλιάδες υπηρεσίες. Η Alexa αρχικά διατίθεται σε Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία και Μ. Βρετανία. Η υπηρεσία φωνητικών εντολών θα επεκταθεί σε περισσότερες χώρες από το Μάρτιο του 2021.

• Η εφαρμογή προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, όπως βελτιωμένη επισκόπηση ηλεκτρικής αυτονομίας, κατάσταση και ιστορικό φόρτισης.

• Εξατομίκευση: Μετά τη σύνδεση με ένα προσωπικό λογαριασμό ( BMW ID ), οι ατομικές προτιμήσεις μπορούν να ρυθμίζονται σε οποιοδήποτε από τα τρέχοντα μοντέλα της BMW γρήγορα και αυτόματα. Χάρη στο My BMW App, η σύνδεση είναι τώρα ακόμα ευκολότερη – αντί να εισάγουν με το χέρι το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password), οι πελάτες μπορούν απλά να σκανάρουν ένα κωδικό QR code και να μεταφέρουν με ασφάλεια τις ρυθμίσεις χρήστη. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέγουν μία φωτογραφία προφίλ μέσω της εφαρμογής, που τώρα μεταφέρεται αυτόματα στο όχημα.

• Το My BMW App προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο οικοσύστημα της BMW. Μπορεί να χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία με εξουσιοδοτημένους επισκευαστές του δικτύου - BMW Service Partners, και οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν τις απαιτήσεις σέρβις του οχήματός τους στην εφαρμογή. Κλείσιμο ραντεβού σε συνεργείο πραγματοποιείται απευθείας από την εφαρμογή, εάν χρειαστεί. Οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν επίσης με την υπηρεσία οδικής βοήθειας BMW Roadside Assistance μέσω της εφαρμογής σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το αυτοκίνητο.

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή από τα Google Play Store και Apple App Store. Μέχρι τα μέσα του 2021, το My BMW θα διατίθεται σε 23 γλώσσες και σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία και Μεξικό, καθώς και σε πρόσθετες αγορές στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σχετικά Άρθρα