Connected Music είναι η νέα πλατφόρμα music streaming της BMW

Γράφτηκε από τον  Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 20:24

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα παρέχει στους πελάτες απεριόριστη πρόσβαση στις υπηρεσίες ψηφιακής μουσικής Spotify, Napster ή Deezer, που έχουν αντίστοιχο λογαριασμό, στις προσωπικές τους playlists και ρυθμίσεις. Η σύνδεση γίνεται μέσω της κάρτας SIM και όχι έμμεσα μέσω smartphone, που σημαίνει ότι οι υπηρεσίες δεν καταναλώνουν δεδομένα από τα πακέτα κινητής τηλεφωνίας των πελατών.

Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών έχει βελτιστοποιηθεί για Λειτουργικό Σύστημα OS 7 και έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των πελατών, ενώ έχουν γίνει και άλλες βελτιώσεις συγκριτικά με την προηγούμενη σύνδεση. Χάρη στην πλήρη ενσωμάτωση, η χρήση υπηρεσιών streaming στο αυτοκίνητο είναι απλή και ξεκάθαρη, όπως με ένα smartphone. Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο εδώ είναι η δυνατότητα χρήσης των υπηρεσιών μέσω του BMW Intelligent Personal Assistant (Έξυπνου Ψηφιακού Βοηθού) αλλά και επιλογής ενός συγκεκριμένου ερμηνευτή, τραγουδιού ή άλμπουμ (“Hey BMW, play the track Happy”). Οι χρήστες μπορούν επίσης να ζητήσουν πληροφορίες για το τραγούδι που παίζεται εκείνη τη στιγμή ή τα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια (“Play my favourites”) ή να επιλέξουν τη λειτουργία τυχαίας αναπαραγωγής (shuffle).

Για χρήση του Connected Music στην BMW του, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί ο πελάτης με τον προσωπικό του λογαριασμό. Τα αγαπημένα (Favourites) και οι playlists από το συνδεδεμένο λογαριασμό θα συγχρονιστούν αυτόματα, παρέχοντας άμεση πρόσβαση σε προσωπικές playlists και ρυθμίσεις. Μετά την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού, το Connected Music το αποθηκεύει στο σκληρό δίσκο του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου. Επομένως, οι χρήστες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη μουσική τους σε περίπτωση που η σύνδεση διακοπεί.

Το Connected Music αποτελεί τμήμα του Connected Package Professional από τον Ιανουάριο του 2020, που σημαίνει ότι περιλαμβάνεται στα οχήματα για διάστημα τριών ετών από το εργοστάσιο. Δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις δεδομένων ή περιαγωγής (roaming) σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά Άρθρα

 • Έτοιμες οι νέες Μ3 και Μ4 σε "απλές" και Competition εκδόσεις

  Μετρώντας 35 χρόνια αφότου η πρώτη BMW M3 έκανε την εμφάνισή της στην αυτοκινητιστική σκηνή, η BMW M GmbH παρουσιάζει την τελευταία γενιά των σπορ μοντέλων υψηλών επιδόσεων στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Οι νέες BMW M3 Sedan, BMW M3 Competition Sedan, BMW M4 Coupé και BMW M4 Competition Coupé προάγουν τον απαράμιλλο συνδυασμό αγωνιστικών επιδόσεων και άριστης καθημερινής χρηστικότητας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

 • BMW και Siemens μαζί στην προσπάθεια για καθαρότερες μετακινήσεις

  To BMW Group Hellas ενισχύει τον στόχο της Siemens Ελλάδος για βιώσιμη μετακίνηση χαμηλών ρύπων με νέα Plug-in υβριδικά μοντέλα BMW. Η Siemens Ελλάδος αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις για τη μείωση των εκπομπών CO2, ενώ τα υβριδικά οχήματα αντιπροσωπεύουν το 40% του συνολικού στόλου της.

 • Η BMW θέτει υψηλούς στόχους για τον ηλεκτρικό της στόλο μέχρι το 2030

  Το BMW Group προσφέρει τώρα την μεγαλύτερη γκάμα πολυτελών, ηλεκτροκίνητων οχημάτων – ψηφιακές λύσεις για αυξημένη χρήση ηλεκτροκίνησης από τα plug-in υβριδικά μοντέλα – BMW Σειρά 7, BMW Σειρά 5 και BMW X1 θα διατίθενται επίσης στο μέλλον με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

 • BMW M3 Touring

  Η εταιρεία επιβεβαιώνει, για πρώτη φορά στην ιστορία του πολυτελούς μεσαίου μοντέλου της, την προσθήκη ενός πεντάθυρου πρωτοτύπου υψηλών επιδόσεων, το οποίο θα δοκιμαστεί στους δρόμους του Garching, πέριξ των εγκαταστάσεων του κέντρου εξέλιξης – θα ακολουθήσουν δοκιμές αγωνιστικού επιπέδου στη πίστα Nordschleife του Nürburgring.

 • Νέα BMW 545e xDrive Sedan

  Το κορυφαίο plug-in υβριδικό μοντέλο της νέας BMW Σειράς 5 με εν σειρά εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα και τετρακίνηση συνδυάζει μέγιστη αξιοποίηση ενέργειας και δυναμικές επιδόσεις. Η BMW Σειρά 5 αποκτά πέντε plug-in υβριδικά μοντέλα.