Σύστημα Curved Display για το BMW iNEXT

Γράφτηκε από τον  Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 14:32

Είναι μία φιλοσοφία που έχει καθιερωθεί στη BMW εδώ και κάποιες δεκαετίες. Η επόμενη γενιά της πλήρως ψηφιακής οθόνης ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο BMW iNEXT, την τεχνολογική ναυαρχίδα του κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων, που θα αρχίσει να παράγεται από το 2021. Στο νέο σύστημα Curved Display του BMW iNEXT, οι περιοχές απεικόνισης πληροφοριών και ελέγχου μέσω αφής συγχωνεύονται σε μία οθόνη που είναι στραμμένη στον οδηγό. Αυτή η ενιαία επιφάνεια βελτιστοποιεί την απεικόνιση πληροφοριών και διευκολύνει τις λειτουργίες αφής.

Η παραδοσιακή σχεδίαση οδηγοκεντρικού cockpit πρόσφατα βελτιστοποιήθηκε περαιτέρω με το BMW Live Cockpit Professional. Εδώ, η σαφής δομή και η ομοιόμορφη παρουσίαση εξατομικεύσιμου περιεχομένου στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και την Οθόνη Ελέγχου (Control Display) εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός έχει πάντα τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Το επόμενο βήμα εξέλιξης έρχεται με τη μορφή του Curved Display στο BMW iNEXT, με μια καμπύλη στην επιφάνεια που προσανατολίζεται στον οδηγό. Η επιφάνεια απεικόνισης εντάσσεται άριστα στη συνολική σχεδίαση και βελτιώνει την εργονομία ελέγχου.

«Η καμπύλη, ενιαία επιφάνεια απεικόνισης, είναι η κεντρική μονάδα ελέγχου και αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη εκδοχή οδηγοκεντρικής σχεδίασης. Καταλαμβάνει δεσπόζουσα θέση στο κέντρο, με εντυπωσιακή δομή και προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία απεικόνισης», εξηγεί ο Domagoj Dukec, Επικεφαλής του τμήματος BMW Design. «Το Curved Display κατασκευάζεται από υλικά υψηλής ποιότητας και ουσιαστικά αιωρείται στον πίνακα οργάνων, με αποτέλεσμα να θεωρείται στοιχείο κλειδί για το μοντέρνο, πολυτελές και ευρύχωρο περιβάλλον του BMW iNEXT».

Το Curved Display τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ορατή η σύνδεσή του με το ταμπλό, κάτι που, οπτικά, αφαιρεί βάρος. Η σχεδιαστική ποιότητα του Curved Display είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρονικών συστημάτων CE (Consumer Electronics), με την καμπύλη οθόνη να συγκρατείται στη θέση της από ένα λεπτό βραχίονα από μαγνήσιο. Η προηγμένη τεχνολογία απεικόνισης με μη ανακλαστικό κρύσταλλο, καθιστά περιττό το κάλυμμα προστασίας, και προάγει την αίσθηση της τάξης στο απέριττο περιβάλλον του cockpit.

«Το Curved Display του BMW iNEXT μας οδηγεί στο επόμενο στάδιο εξέλιξης του οδηγοκεντρικού cockpit», σχολιάζει ο Robert Irlinger, Επικεφαλής της BMW i. «Το νέο σύστημα απεικόνισης επιτρέπει διαισθητική, φυσική και εργονομική χρήση της λειτουργίας αφής».
Σε σχήμα και διάταξη, το Curved Display αντιπροσωπεύει μία επαναστατική φιλοσοφία οθόνης στραμμένης στον οδηγό, τυπικό χαρακτηριστικό της BMW. Ταυτόχρονα, η περιοχή της Οθόνης Ελέγχου (Control Display) παραμένει ορατή και προσβάσιμη και στον συνοδηγό. Ανάλογα με τις συνθήκες και τις προσωπικές προτιμήσεις, η απεικόνιση εξατομικευμένου περιεχομένου μπορεί να εναλλάσσεται στην περιοχή της Οθόνης Ελέγχου στο άμεσο οπτικό πεδίο του οδηγού και στην περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιείται από τον συνοδηγό.

Σχετικά Άρθρα

 • Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M4 Coupé στην αγωνιστική πίστα.

  Δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς για τα νέα σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων σε αγωνιστικές συνθήκες παρέχουν σημαντικές πληροφορίες συμβατότητας των τεχνολογιών κίνησης και μετάδοσης – Στόχος ο βέλτιστος συνδυασμός δυναμικής συμπεριφοράς, ευελιξίας και ακρίβειας των μοντέλων Μ.

 • Νέα BMW X2 xDrive25e

   Το πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

 • Οι τελευταίες 18 BMW i8 έφυγαν από το εργοστάσιο της Λειψίας.

  Το εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία μαζί με τους πελάτες σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής - 18 μοναδικά οχήματα BMW i8 Roadster – το υψηλό επίπεδο εξατομίκευσης απαιτεί προηγμένη τεχνογνωσία παραγωγής και διαδικασιών.

 • Η BMW ανακοίνωσε την υποστήριξη της λειτουργίας Digital Key για iPhone.

  Ασφαλής και εύκολη διαδικασία που μεταμορφώνει το iPhone σε κλειδί του αυτοκινήτου για κλείδωμα, ξεκλείδωμα, εκκίνηση ακόμα και ‘κοινή χρήση’ κλειδιών με φίλους.

 • Πολυτέλεια και Επιδόσεις: BMW Σειρά 8 Golden Thunder Edition.

  Τα πολυτελή σπορ αυτοκίνητα της BMW Σειράς 8 γίνονται συλλεκτικά κομμάτια χάρη στην αποκλειστική σχεδίαση και τον εξοπλισμό της BMW Individual – BMW Σειρά 8 Coupé, Cabrio και Gran Coupé διατίθενται ως edition models από το Σεπτέμβριο του 2020.