Nissan και DOCOMO δοκιμάζουν την τεχνολογία I2V

Γράφτηκε από  Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 21:20

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση CES του Λας Βέγκας τον Ιανουάριο και δοκιμάστηκε στο Grandrive, το πεδίο δοκιμών της Nissan στην Yokosuka της Ιαπωνίας.

Το Invisible-to-Visible, ή εν συντομία το I2V, είναι μια μελλοντική τεχνολογία του Nissan Intelligent Mobility που συνδυάζει τον πραγματικό και τον εικονικό κόσμο. Το I2V έρχεται για να υποστηρίξει τους οδηγούς, συγκεντρώνοντας πληροφορίες από αισθητήρες έξω και μέσα από το όχημα, σε συνδυασμό με δεδομένα από το “σύννεφο” (cloud). Αυτό επιτρέπει στο σύστημα όχι μόνο να παρακολουθεί το άμεσο περιβάλλον του αυτοκινήτου, αλλά και να αντιλαμβάνεται τι είναι μπροστά, ακόμα και να δείχνει τι βρίσκεται πίσω από ένα κτίριο ή γύρω από μια γωνία. Για να καταστεί η οδήγηση πιο ευχάριστη, η καθοδήγηση προσφέρεται με έναν διαδραστικό, ανθρώπινο τρόπο, μέσω των “avatars” που εμφανίζονται εντός του αυτοκινήτου.

Το I2V τροφοδοτείται από την τεχνολογία Omni-Sensing της Nissan, η οποία λειτουργεί ως κόμβος, συγκεντρώνοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από το περιβάλλον κυκλοφορίας, έξω και μέσα από το όχημα. Η τεχνολογία SAM (Seamless Autonomous Mobility) της Nissan, αναλύει το οδικό περιβάλλον, μέσω σχετικών πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και το ημιαυτόνομο σύστημα υποστήριξης οδηγού ProPILOT, παρέχει πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

Η τεχνολογία χαρτογραφεί ένα εικονικό χώρο 360 μοιρών γύρω από το αυτοκίνητο, παρέχοντας πληροφορίες για θέματα όπως οι κυκλοφοριακές συνθήκες , η ορατότητα, η σήμανση ή παρακείμενους πεζούς. Μπορεί επίσης να παρακολουθεί τους επιβάτες εντός του οχήματος, χρησιμοποιώντας αισθητήρες στην καμπίνα, προκειμένου να προβλέψει καλύτερα πότε μπορεί να χρειαστούν βοήθεια για να βρουν κάτι, ή για να κάνουν μια στάση για ξεκούραση, ώστε να παραμείνουν σε εγρήγορση.

Το I2V μπορεί επίσης να συνδέσει τους οδηγούς και τους επιβάτες με άλλους ανθρώπους, μέσω του εικονικού κόσμου του Metaverse. Αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μια οικογένεια, σε φίλους και συνεργάτες, να “εμφανίζονται” μέσα στο αυτοκίνητο ως τρισδιάστατα είδωλα σε περιβάλλον augmented –reality, για την παροχή βοήθειας ή συντροφιάς.

Στο πεδίο των δοκιμών, οι εταιρείες χρησιμοποιούν τη συνδεσιμότητα κινητής 5G υψηλών ταχυτήτων, μεγάλης χωρητικότητας και υψηλής συχνότητας, για την ασύρματη μετάδοση δεδομένων avatar στο όχημα δοκιμής, όπως και προβολής εικόνας μέσα από το όχημα, σε πραγματικό χρόνο. Το όχημα δοκιμής βασίζεται στο NV350 της Nissan.

Οι εταιρείες θα αξιολογήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες στο αυτοκίνητο αλλά και αυτοί που “εκπροσωπούνται” μέσω των avatars, αντιλαμβάνονται την παρουσία τους, μέσω του λειτουργικού συστήματος. Θα αξιολογηθεί επίσης η χρηστικότητα των διαδραστικών δυνατοτήτων επικοινωνίας του I2V.

Η Nissan και η DOCOMO σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις κοινές δοκιμές και την έρευνα σχετικά με την τεχνολογία I2V και τις εφαρμογές της, με γνώμονα την προσφορά νέων εμπειριών με συνδεδεμένα αυτοκίνητα για τους πελάτες τους, στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

 • To Nissan LEAF κατέκτησε το βραβείο AJAC “Καναδικό Πράσινο αυτοκίνητο της χρονιάς”

  Το Nissan LEAF, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, βραβεύθηκε ως το Καναδικό Πράσινο Αυτοκίνητο του 2019 (CGCOTY), από την Ένωση Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου του Καναδά (AJAC), στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκίνητου του Βανκούβερ.

 • H Nissan λανσάρει στο Microsoft Azure, την ολοκαίνουργια ψηφιακή πλατφόρμα συνδεσιμότητας της Συμμαχίας

  Η Renault-Nissan-Mitsubishi, η κορυφαία συμμαχία αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής μιας νέας πλατφόρμας, της Alliance Intelligent Cloud, που επιτρέπει στη Nissan και τους εταίρους της, να παρέχουν υπηρεσίες σε οχήματά τους, στο σύνολο των σχεδόν 200 αγορών που δραστηριοποιούνται.

 • Nissan Kicks Surf : το απόλυτο όχημα ενός surfer

  Εμπνευσμένο από τους πρωτοπόρους surfers, το Nissan Kicks Surf είναι ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο για όσους αναζητούν το τέλειο κύμα.

 • Η Nissan, μέσω της Alliance Ventures, επενδύει στην PowerShare

  Η Alliance Ventures, ο στρατηγικός βραχίονας κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture Capital fund) της Renault-Nissan-Mitsubishi, ανακοίνωσε μια νέα επένδυση στην PowerShare, μιας νεοφυούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας φόρτισης EV, με έδρα στην Κίνα.

 • Nissan x OPUS concept camper

  Η Nissan Energy και η OPUS Campers, συνεργάζονται πάνω σε ένα έξυπνο πρωτότυπο σύστημα κατασκήνωσης, που χρησιμοποιεί μπαταρίες “δεύτερου κύκλου ζωής” από ηλεκτρικά οχήματα Nissan και προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας και της υπαίθρου, ενεργειακή αυτονομία έως και μιας εβδομάδας.