Ο ήχος του Jaguar I-PACE προστατεύει τους τυφλούς

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 15:03

Η Jaguar έχει σχεδιάσει ένα μοναδικό σύστημα Audible Vehicle Alert System (AVAS) για το πρώτο EV που πληροί και υπερβαίνει όλες τις επικείμενες παγκόσμιες νομοθεσίες. Οι μηχανικοί της Jaguar έχουν αναπτύξει έναν ήχο που ακούγεται σε ταχύτητες έως και 20 χλμ. / ώρα και υπερβαίνει το ελάχιστο 56dB (A) που απαιτείται από την προσεχή ευρωπαϊκή νομοθεσία - τις αυστηρότερες στον κόσμο - για όλα τα EVs από τον Ιούλιο του 2019.

Ο ήχος του I-PACE δοκιμάστηκε από μέλη του Guide Dogs for the Blind, το κορυφαίο φιλανθρωπικό ίδρυμα του Ηνωμένου Βασιλείου για άτομα που έχουν πληγεί από απώλεια όρασης, στο πλαίσιο των δοκιμών που πραγματοποίησε η Jaguar. Σηματοδοτεί επίσης την έναρξη μιας συνεχιζόμενης σχέσης μεταξύ των δύο οργανισμών.

Ο Iain Suffield, τεχνικός ειδικός της Jaguar NVH, δήλωσε: "Η απουσία παραδοσιακού θορύβου κινητήρα από ηλεκτρικά οχήματα δημιουργεί πρόβλημα για ευάλωτους πεζούς, όπως τυφλούς ή άτομα με προβλήματα όρασης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις χαμηλές ταχύτητες στα κέντρα των πόλεων και στους χώρους στάθμευσης. Αναπτύξαμε το σύστημα ειδοποίησης οχημάτων για το I-PACE για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου. Η δυνητικά σωτήρια τεχνολογία μας δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί και ως η κορυφαία φιλανθρωπική οργάνωση για άτομα με απώλεια όρασης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε τους Οδηγούς Σκυλιών για να διασφαλίσουμε ότι οι πραγματικοί άνθρωποι βρίσκονται στο επίκεντρο των δοκιμών μας ».

Οι μηχανικοί της Jaguar εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια για να δημιουργήσουν μια ηχητική προειδοποίηση αλλά διακριτική που δεν μπορεί να ακουστεί από το εσωτερικό του οχήματος. Οι αρχικές προσπάθειες δημιουργίας θορύβου εμπνευσμένη από τον ήχο ενός επιστημονικού διαστημικού σκάφους έπρεπε να αποσυρθούν αφού οι πεζοί αντέδρασαν κοιτώντας ψηλά στον ουρανό και όχι στο δρόμο, καθώς πλησίαζε το όχημα.
Οι μηχανικοί εξέτασαν τους ήχους σε διάφορα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένου ενός ανηχοϊκού θαλάμου (ειδικός χώρος χωρίς echo) και σε διάφορα αστικά σενάρια, πριν ρυθμίσουν τον τελικό ήχο για το I-PACE. Εκπέμπεται από ένα ηχείο που βρίσκεται πίσω από την εμπρός μάσκα, μπορεί να ακουστεί σε κάθε κατεύθυνση και δεν μπορεί να αποσυνδεθεί.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

 • Νέες Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20

  Σήμερα, οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio, με τον V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων, επιταχύνουν με την παρουσίαση των ανανεωμένων εκδόσεων MY20, οι οποίες φέρνουν μια σειρά προηγμένων συστημάτων τεχνολογίας, συνδεσιμότητας και ασφάλειας.

 • Η Ferrari ξαναρχίζει την παραγωγή της σε Μαρανέλο και Μόντενα

  Μετά το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια κλείσιμο του εργοστασίου της, στην ενενηντάχρονη ιστορία της λόγω της πανδημίας Covid-19, η παραγωγή ξεκίνησε πάλι και θα αυξηθεί σταδιακά μέχρι να ξαναρχίσει πλήρως την Παρασκευή 8 Μαΐου, σύμφωνα με τα μέτρα της Ιταλικής κυβέρνησης.

 • All-new Renault CAPTUR

  Το All-new Renault CAPTUR 2ης γενιάς είναι εδώ και είναι καλύτερο από ποτέ!

 • Ford Mustang Cobra Jet 1400

  Η Ford Performance παρουσιάζει την αμιγώς ηλεκτρική Mustang Cobra Jet 1400

 • DS MATRIX LED VISION

  Με το DS MATRIX LED VISION, η DS Automobiles γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής που προσφέρει τεχνολογία matrix στην κατηγορία του DS 3 CROSSBACK.