Η Ford δοκιμάζει μία νέα τεχνολογία με την ονομασία “collaborative parking”

Γράφτηκε από  Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018 21:28

Οι οδηγοί μπορεί να περνούν, κατά μέσο όρο, πάνω από μία ημέρα το χρόνο στην αναζήτηση χώρου στάθμευσης, σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ford. Η νέα τεχνολογία παρουσιάζει ένα χάρτη διαθέσιμων χώρων στάθμευσης με πληροφορίες από τους αισθητήρες των οχημάτων, ειδικά σε επίσημα πάρκινγκ αυτοκινήτων. *

«Καταλαβαίνουμε πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται και πόσο άσκοπο στρες προκαλείται από την αναζήτηση χώρων στάθμευσης σε πόλεις και αστικά κέντρα γενικότερα» δήλωσε ο Christian Ress, supervisor, Automated Driving Europe, Ford Research & Advanced Engineering. «Το ‘collaborative parking’ που είναι υπό διερεύνηση, μας προσφέρει την ευκαιρία να επιστρέφουμε αυτό το χρόνο στους οδηγούς μας, βοηθώντας τους να απολαμβάνουν πιο ευχάριστα, πιο ξεκούραστα και πιο αποδοτικά τα ταξίδια.»
Η Ford είναι από του εταίρους του project που βρίσκονται πίσω από το “collaborative parking” και άλλες τεχνολογίες συνεργασίας οχήματος με υποδομή (vehicletoinfrastructure) στο πλαίσιο του UK Autodrive project – ενός προγράμματος 20 εκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, και φέρνει τις τεχνολογίες αυτοδηγούμενων και συνδεδεμένων οχημάτων από την αγωνιστική πίστα στο δρόμο. Καθώς η ανεύρεση χώρων στάθμευσης στις πόλεις γίνεται όλο και πιο δύσκολη, υπάρχει ελπίδα ότι μία τέτοια τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει.

Το “Collaborative parking” λαμβάνει δεδομένα από αισθητήρες παρκαρίσματος των οχημάτων που χρησιμοποιούν το πάρκινγκ. Έτσι, ενημερώνει τον χάρτη που δείχνει ποιοι χώροι μπορεί να είναι ελεύθεροι – μπορεί επίσης να συμπεριλάβει δεδομένα από τα συστήματα παρακολούθησης των ίδιων των σταθμών στάθμευσης. Στο παρελθόν, στο πλαίσιο του UK Autodrive, η Ford και οι εταίροι της έχουν παρουσιάσει συστήματα που προειδοποιούν πότε οχήματα έκτακτης ανάγκης χρειάζεται να προσπεράσουν, και πότε προπορευόμενα οχήματα που δεν φαίνονται – ίσως κρυμμένα μετά από στροφή – φρενάρουν ξαφνικά.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

 • Holden Time Attack concept car

  Το Concept Time Attack της Holden μπορεί να φτάσει τα 100 km/h σε ένα δευτερόλεπτο.

 • Ο ήχος του Jaguar I-PACE προστατεύει τους τυφλούς

  Χωρίς τον ήχο του κινητήρα το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο Jaguar i-PACE δημιούργησε έναν νέο τρόπο για να προειδοποιεί τυφλούς, άτομα με προβλήματα όρασης και άλλους ευάλωτους χρήστες του δρόμου που τους προσεγγίζει με χαμηλή ταχύτητα.

 • Το νέο Peugeot 508 «παίζει» πιάνο

  Ανακαλύψτε το νέο Peugeot 508 με το νέο ριζοσπαστικό και έντονο σχεδιασμό του.

 • Nissan Ultimate Service ΤΙΤΑΝ

  Η Nissan και ο Ερυθρός Σταυρός δημιούργησαν το Ultimate Service ΤΙΤΑΝ, μια κινητή μονάδα επιτελικής διαχείρισης και προσφοράς πρώτων βοηθειών, εξοπλισμένη με το απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό υλικό σε περίπτωση αντιμετώπισης καταστροφών.

 • Η Ford στην Έκθεση Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο

   Θα Αποκαλύψει τη Νέα Γενιά Συνδεδεμένων και Ηλεκτροκίνητων Μοντέλων Transit