Η νέα Mercedes-Maybach S-Class

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 19:53

Η νέα Mercedes-Maybach S-Class παρουσιάστηκε ως η ναυαρχίδα της νέας σειράς πολυτελών αυτοκινήτων, προσφέροντας περισσότερο χώρο και premium χαρακτηριστικά για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων.
Ο ανταγωνιστής της είναι η Bentley Flying Spur, που πρόκειται να φτάσει στις εκθέσεις το ερχόμενο καλοκαίρι και στόχος είναι να αξιοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για εξαιρετικά πολυτελή αυτοκίνητα από αγορές όπως η Κίνα, η Κορέα και η Ρωσία.
Με μήκος 5469 mm, η Maybach S-Class έχει 18 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος ακόμα και από την έκδοση με μακρινό μεταξόνιο της Mercedes-Benz S-Class. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι αυτή η αύξηση «ωφελεί πλήρως το πίσω μέρος», καθιστώντας την ιδανική για οδηγούς υψηλών προσώπων.
Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια προαιρετική λειτουργία μασάζ για τα πόδια και τη θέρμανση για τους λαιμούς και τους ώμους των πίσω επιβατών
Υπάρχουν επίσης ηλεκτρικές υποβοηθούμενες πίσω πόρτες που μπορούν να λειτουργούν από τον οδηγό, καθώς και φωτισμός για τους πίσω επιβάτες με ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων.
Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MBUX για τις διαθέσιμες πέντε οθόνες OLED η Maybach προσφέρει μια τεράστια γκάμα ελέγχου στα συστήματα και τα χαρακτηριστικά του οχήματος και μπορεί να αναγνωρίσει κινήσεις και από τους πίσω επιβάτες μέσω 3D κάμερας με λέιζερ στην οροφή .
Η Maybach S-Class θα προσφερθεί με δύο κινητήρες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον V8 4.0 λίτρων twin turbo κινητήρα βενζίνης 496ίππων με την ονομασία S580 αλλά και από τον V12 6.0 λίτρων twin turbo κινητήρα βενζίνης 603 ίππων με την ονομασία S650. Άλλες αγορές θα έχουν και την υβριδική έκδοση χρησιμοποιώντας έναν βενζινοκινητήρα 6-λίτρων turbo και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά θα αποδίδουν 503ίππων.
Οι τιμές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί αλλά με βάση την τιμή της προηγούμενης γενιάς V12 Maybach S-Class, είναι πιθανό ότι το βασικό μοντέλο V8 θα ξεπεράσει άνετα τις 170.000 ευρώ.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jeep® Wrangler Rubicon 392 Νέο SEAT LEON e-HYBRID. »