Νέο Volkswagen Transporter 6.1

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 23:13

Η πρώτη έκδοση, με την κωδική ονομασία T1 παρουσιάστηκε το 1949, ξεχωρίζοντας από τον έξυπνο συνδυασμό της μέγιστης πρακτικότητας με τον καθαρό σχεδιασμό που αμέσως εκτίμησαν οι επαγγελματίες. Στο πέρασμα των χρόνων το Transporter απέκτησε εμβληματικό status, φτάνοντας μετά από συνεχή εξέλιξη και πρωτοπορία τις 6 γενιές. Χαρακτηριστικό του, ότι πάντα κάθε νέα έκδοση έβαζε τους επαγγελματίες σε μία νέα σχέση με το όχημά τους, προσφέροντας καινοτομία συνδυασμένη με πρακτικότητα.
Τώρα, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα παρουσιάζει την έκδοση T6.1, επιλέγοντας αυτόν τον κωδικό με επιρροές από το χώρο των υπολογιστών, με έμφαση στην ψηφιακή πλέον υπόσταση του μοντέλου. Το νέο Transporter 6.1 συνδέεται online, προσφέρει, αν είναι επιθυμητό, ψηφιακές πληροφορίες, διαθέτει αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης, αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά και σχεδιασμό. Στην Ελλάδα αναμένεται το Νοέμβριο, οι τιμές θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Το συνεχώς διαδικτυωμένο νέο Transporter 6.1

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα συνδέει το νέο Transporter 6.1 με τον έξω κόσμο περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ο πλήρως επανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων προσφέρεται για πρώτη φορά με πλήρως ψηφιακά όργανα. Το Digital Cockpit μαζί με το σύστημα πολυμέσων δημιουργούν μια νέα ψηφιακή διάταξη. Όλα τα συστήματα πολυμέσων (infotainment) συνδέονται ως στάνταρ με μια ηλεκτρονική online μονάδα σύνδεσης (OCU ή Online Connectivity Unit) με ενσωματωμένη μια κάρτα eSIM. H OCU αποτελεί τo κοινό σημείο αναφοράς για ένα νέο φάσμα λειτουργιών και υπηρεσιών που βασίζονται στο διαδίκτυο και είναι ομαδοποιημένες κάτω από τις επωνυμίες «We Connect» και «We Connect Plus». Για τη διαχείριση των εταιρικών στόλων υπάρχει το «We Connect Fleet». Επιπλέον, η online σύνδεση στο νέο Transporter 6.1 επιτρέπει την ευρύτερη χρήση εντελώς νέων τεχνολογιών, όπως είναι ο φυσικός έλεγχος φωνής: «Hey, Volkswagen!». Είναι το μόνο που χρειάζεται ώστε το νέο Transporter 6.1 να ακούσει τις απαιτήσεις του οδηγού. Για παράδειγμα, στο σύστημα πλοήγησης, αντί της εισαγωγής ενός προορισμού μέσω του πληκτρολογίου στην οθόνη, η φωνητική εκφορά του προορισμού είναι αρκετή!

Το νέο Transporter 6.1 προσφέρει έναν ιδανικό χώρο εργασίας

Το καινούργιο ταμπλό πληροί όχι μόνο τις απαιτήσεις της ψηφιοποίησης αλλά και υψηλά επίπεδα καθημερινής πρακτικότητας. Έτσι είναι εφοδιασμένο με ένα πρόσθετο “ράφι” μπροστά από τον οδηγό, καθώς και με ένα μεγαλύτερο ανοικτό χώρο αποθήκευσης και ένα ακόμη “ράφι”, μπροστά από τον συνοδηγό. Επίσης, νέας σχεδίασης είναι οι ποτηροθήκες που βρίσκονται κοντά στις εμπρός κολόνες, καθώς και η μεγαλύτερη θέση με προαιρετική επαγωγική φόρτιση για smartphone. Oι νέοι αεραγωγοί στο ταμπλό μπορούν πλέον να ρυθμιστούν προς κάθε κατεύθυνση και ταυτόχρονα να ανοίξουν ή να κλείσουν χρησιμοποιώντας ένα κυλιόμενο ρυθμιστικό ολίσθησης (προηγουμένως υπήρχαν δύο ρυθμιστικά). Το τιμόνι έχει επίσης επανασχεδιαστεί. Στο νέο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών υπάρχει τώρα ένας διακόπτης View, ο οποίος με ένα μόνο κλικ δίνει τη δυνατότητα εναλλαγής των θεματικών ενοτήτων του Digital Cockpit.

Το νέο Transporter 6.1 στρίβει ηλεκτρομηχανικά

Το τιμόνι με ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στο νέο Transporter 6.1 και προσφέρει δύο σημαντικά οφέλη. Σε σχέση με το υδραυλικό σύστημα που αντικαθιστά, το νέο σύστημα διεύθυνσης ελέγχεται ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και έτσι μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου. Ταυτόχρονα, χάρη στη δυνατότητα του ελέγχου, υποστηρίζει πολλά νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Παράδειγμα 1: Υποβοήθηση λωρίδας (Lane Assist). Χρησιμοποιεί κάμερες για την αναγνώριση οδικών σημάτων και βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στη λωρίδα του.

Παράδειγμα 2: Υποβοήθηση στάθμευσης (Park Assist). Υποβοηθά την είσοδο και την έξοδο από τους χώρους στάθμευσης. Όταν ενεργοποιηθεί, το νέο Transporter 6.1 αναγνωρίζει αυτόματα το χώρο στάθμευσης και τοποθετείται σε αυτόν, ενώ επίσης αυτόματα βγαίνει και από αυτόν. Ο οδηγός το μόνο που έχει να κάνει είναι να χειρίζεται το γκάζι και το φρένο και να ελέγχει τη γύρω περιοχή. Παράδειγμα 3: Υποβοήθηση τρέιλερ (Trailer Assist). Κάθε μοντέλο της γκάμας αποτελεί ένα ιδανικό όχημα ρυμούλκησης, με ικανότητα έλξης έως 2.500 κιλά. Οι ελιγμοί με ένα τρέιλερ γίνονται πλέον πιο εύκολοι στο νέο Transporter 6.1 χάρη στο Trailer Assist. Έτσι ο οδηγός απαλλάσσεται από την ανάγκη να προσαρμοστεί στον ειδικό τρόπο οδήγησης που απαιτείται στην φάση οπισθοπορείας με ένα ρυμουλκούμενο. Χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό διακόπτη του συστήματος ρύθμισης των ηλεκτρικών καθρεφτών (που για το σκοπό αυτό γίνεται joystick) και την οθόνη του Ccockpit, ο οδηγός απλά ορίζει τη γωνία με την οποία πρέπει να κινηθεί προς τα πίσω το τρέιλερ. Το νέο Transporter 6.1 αναλαμβάνει το τιμόνι!

Το νέο Transporter 6.1 με αποδοτικούς TDI κινητήρες

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει κορυφαίους πετρελαιοκινητήρες δύο λίτρων. Οι πολύ αποδοτικοί turbo diesel (TDI) κινητήρες είναι διαθέσιμοι σε τρεις εκδόσεις ισχύος: 110, 150 και 199 ίππους. Οι εκδόσεις με τους 150 και 199 ίππους μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Όλες οι εκδόσεις του νέου Transporter 6.1 με τους κινητήρες TDI πληρούν τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ρύπων Euro 6d TEMP EAVP.
Το νέο Transporter 6.1 στην Ελλάδα
Η επιτυχία του Transporter οφείλεται και στο ότι σε κάθε έκδοση υπάρχει η απάντηση για κάθε επαγγελματική απαίτηση και ανάγκη. Η προϊοντική γκάμα στην Ελλάδα χωρίζεται στις εξής εκδόσεις:
• Van
• Chassis (ιδανική βάση για μετασκευές)
• Multivan (7-θέσιο, με Luxury εξοπλισμό και design, ιδανικό για VIP μετακινήσεις) ,
• Caravelle (σε διάφορες διαμορφώσεις, έως και 9-θέσιο)
• Kombi (με βασικό πλούσιο εξοπλισμό, έως και 9-θέσιο)
Διαθέσιμη θα υπάρχει επίσης και η γνωστή ειδική έκδοση τύπου αυτοκινούμενου, το ιδιαίτερα γνωστό California.
Το νέο Volkswagen Transporter 6.1 αναμένεται στην Ελλάδα το Νοέμβριο, με τη Kosmocar-Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα να ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής τις προσεχείς εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα

 • Το Golf GTi 8ης γενιάς είναι εδώ!

  Ψηφιακό, ολοκληρωμένο, με εμπνευσμένη σχεδίαση και με πιο δυναμική οδική συμπεριφορά από ποτέ: με το νέο Golf GTI, η Volkswagen ανεβάζει και πάλι σημαντικά τη μπάρα στην κατηγορία των σπορ compact πεντάθυρων χάτσμπακ. Το αποτέλεσμα είναι ένα Golf GTI που συνδυάζει ιδανικά σπορ χαρακτήρα με τη μέγιστη άνεση, έτοιμο να χαρίσει ρίγη συγκινήσεων για πολλά χιλιόμετρα με τη δυναμική οδήγηση που υπόσχεται.

 • Νέο Volkswagen ID.4

  Άφθονοι χώροι, ξεκάθαρο design, επιδραστικός φωτισμός και υλικά ταπετσαρίας με τη σφραγίδα της αειφορίας: το εσωτερικό του ID.4 είναι ένα μοντέρνο σαλόνι με feel-good αύρα που ξεδιπλώνει το χαρακτήρα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της Volkswagen, σε όλες τις αισθήσεις.

 • Το ID.R επιστρέφει

  Η Volkswagen ηλεκτρίζει το Goodwood

 • Εβδομηκοστά γενέθλια για το πιο παλιό Volkswagen Transporter

  Πριν από 70 χρόνια, ένα μπλε Transporter της πρώτης γενιάς (T1) του διάσημου βαν της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα με αριθμό πλαισίου 20-1880, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

 • Ένα Volkswagen e-Golf στη ΔΕΘ-Helexpo και πανελλήνια πρεμιέρα του ID.3 στην 85η ΔΕΘ

  Ένα Volkswagen e-Golf παραδόθηκε από την Kosmocar προς τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, σε μία σύντομη τελετή στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο SKODA KAMIQ Νέο Audi Q7 »