Το νέο MINI Clubman

Γράφτηκε από τον  Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 19:54

Συνδυάζοντας τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI με υψηλή χρηστικότητα για καθημερινές διαδρομές και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το ευπροσάρμοστο 5-θέσιο ανανεώνεται με φρέσκα χαρακτηριστικά στο εξωτερικό και το εσωτερικό του. Οι τελευταίες αναβαθμίσεις της γκάμας ψηφιακών υπηρεσιών MINI Connected υπογραμμίζουν τον προηγμένο και μοντέρνο χαρακτήρα του νέου MINI Clubman. Επίσης, ελκυστικές προσθήκες στο πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού και Γνήσια Αξεσουάρ MINI προσφέρουν περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης.

Οδηγική άνεση, ευρυχωρία και προσαρμοστικότητα αποτελούν γενικά χαρακτηριστικά του νέου MINI Clubman. Η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής φιλοσοφίας shooting brake καθιερώνει ένα ιδιαίτερο στυλ στην compact κατηγορία. Τέσσερις πλαϊνές πόρτες και πέντε καθίσματα σε συνδυασμό με έναν ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών πίσω από τη διαιρούμενη πόρτα στο πίσω τμήμα εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και βέλτιστη αξιοποίηση χώρου σύμφωνα με τη γενική φιλοσοφία MINI.
Τη γνώριμη ευελιξία ΜΙΝΙ εγγυάται η γκάμα σύγχρονων κινητήρων και η τεχνολογία ανάρτησης υψηλής ποιότητας του νέου MINI Clubman. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις βενζινοκινητήρες* και τρεις diesel*, που αποδίδουν από 75 kW/102 hp έως 141 kW/192 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,5 – 4,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 105 g/km). Εάν το επιθυμούν μπορούν επίσης να συνδυάζουν το σύστημα τετρακίνησης ALL4 με τους ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης και diesel. Στην οικογένεια του μοντέλου θα προστεθεί αργότερα η νέα έκδοση του σπορ MINI John Cooper Works Clubman.

Νέο MINI Clubman : τα κυριότερα χαρακτηριστικά.
• Ιδιαίτερη φυσιογνωμία με νέα σχεδίαση μάσκας.
• Προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.
• Νέοι προβολείς ομίχλης LED με δακτύλιο φώτων ημέρας.
• Πίσω φώτα LED στάνταρ, προαιρετικά σε σχέδιο Union Jack.
• Νέα χρώματα αμαξώματος, νέα έκδοση εξωτερικού Piano Black.
• Νέες ζάντες αλουμινίου.
• Σπορ ανάρτηση με όχημα χαμηλωμένο κατά 10 mm.
• Νέα γκάμα δερμάτινων επενδύσεων και επιφανειών εσωτερικού.
• Νέο πρόγραμμα εξοπλισμού MINI Yours.
• MINI Connected με νέες λειτουργίες.
• Εκτεταμένη γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ MINI.

Εκφραστική και ισχυρή: νέα χαρακτηριστική εμπρός σχεδίαση.

Η σχεδίαση αμαξώματος του νέου MINI Clubman είναι κομψή, εξατομικευμένη και αποκλειστική. Οι χαρακτηριστικές αναλογίες απορρέουν από ένα σφιχτό, σπορ αμάξωμα – τυπικό χαρακτηριστικό MINI - τη δυναμική, επιμήκη γραμμή οροφής και το κάθετο πίσω τμήμα. Επιπλέον, οι δύο πίσω πόρτες το καθιστούν το μοναδικό μοντέλο στην compact κατηγορία που προσφέρει έξι πόρτες, σε συνδυασμό με εξαιρετική μεταβλητότητα, καθώς ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 360 στα 1 250 λίτρα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Η εξατομικευμένη φιλοσοφία αμαξώματος συνδυάζεται με σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας της μάρκας. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, ξεχωρίζουν το δυναμικό φούσκωμα του καπό, οι στρογγυλοί προβολείς – τα πλαίσια των οποίων είναι χρωμιωμένα, στάνταρ, και προαιρετικά διατίθενται σε Piano Black – και το εξωτερικό περίγραμμα της μάσκας. Το πιο εντυπωσιακό στιλιστικό στοιχείο του νέου MINI Clubman είναι η νέα σχεδίαση της μάσκας που τώρα εκτείνεται σε ολόκληρο τον προφυλακτήρα. Με δυναμικές γραμμές και μία νέα δομή εισαγωγής αέρα, χαρίζει στο εμπρός τμήμα μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση. Η μάσκα περιβάλλεται από ένα λεπτό, μονοκόμματο πλαίσιο. Η εισαγωγή αέρα χωρίζεται από έξι μαύρες, οριζόντιες μπάρες, που προαιρετικά διατίθενται σε αναβαθμισμένη, χρωμιωμένη εκδοχή. Ειδικά χαρακτηριστικά στο εμπρός τμήμα των μοντέλων MINI Cooper S Clubman και MINI Cooper SD Clubman είναι το εξαγωγικό μοτίβο πλέγματος αντί των οριζόντιων μπαρών και η ανεξάρτητη χρωμιωμένη μπάρα στην εισαγωγή αέρα με χρωμιωμένο έμβλημα και ένα κόκκινο “S” στο κέντρο.

Κίνηση: έξι κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης ALL 4 προαιρετικά.

Η γκάμα κινητήρων για το νέο MINI Clubman περιλαμβάνει δύο 3-κύλινδρους και έναν 4-τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα μαζί με έναν 3-κύλινδρο και δύο 4-κύλινδρους diesel, οι οποίοι υιοθετούν την τελευταία γενιά της Τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo. Αργότερα, στην οικογένεια μοντέλων θα προστεθεί το νέο MINI John Cooper Works Clubman. Ο κορυφαίος αθλητής της σειράς εφοδιάζεται στάνταρ με το σύστημα τετρακίνησης ALL4.

Εναλλακτικά, αντί της μετάδοσης κίνησης στους εμπρός τροχούς – τυπικό χαρακτηριστικό MINI, το σύστημα ALL4 διατίθεται προαιρετικά για τις δύο ισχυρότερες εκδόσεις του μοντέλου – MINI Cooper S και MINI Cooper SD. Με ένα γρήγορο και ακριβή ηλεκτρονικό έλεγχο, το σύστημα αυτό εξασφαλίζει μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις συνθήκες.

Αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για το MINI One Clubman, το MINI Cooper Clubman, το MINI Cooper S Clubman και το MINI One D Clubman. Ένα 7-τάχυτο, σπορ κιβώτιο Steptronic διατίθεται επίσης προαιρετικά για το MINI Cooper S Clubman: αυτό χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά γρήγορους χρόνους αλλαγής σχέσεων. Το MINI Cooper D Clubman, προαιρετικά, εφοδιάζεται με 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, που αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό των MINI Cooper S Clubman ALL4, MINI Cooper SD Clubman και MINI Cooper SD Clubman ALL4, ενώ προαιρετικά, στο καθένα από αυτά τα μοντέλα, τη θέση του μπορεί να πάρει ένα 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic.

Ευρέως φάσματος γκάμα συστημάτων ήχου και πλοήγησης.

Η στάνταρ γκάμα εξοπλισμού του νέου MINI Clubman περιλαμβάνει ένα ηχοσύστημα με έξι ηχεία και θύρα USB. Αυτό επιτρέπει τη χρήση audio streaming μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth. Υπάρχει επίσης hands-free εγκατάσταση τηλεφώνου με διεπαφή USB. Το στάνταρ λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 6,5” στο κεντρικό όργανο και MINI Controller στην κεντρική κονσόλα. Η επιλογή Connected Media περιλαμβάνει Radio MINI Visual Boost και έγχρωμη οθόνη 6,5” με λειτουργία αφής και νέας σχεδίασης γραφικές ενδείξεις. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολυάριθμων διαδικτυακών υπηρεσιών MINI Connected.

Ο προαιρετικός εξοπλισμός Connected Navigation παρέχει μία σειρά πρόσθετων λειτουργιών infotainment για το νέο MINI Clubman, και ένα πρακτικό σύστημα καθοδήγησης διαδρομής. Το σύστημα πλοήγησης MINI προσφέρει απεικόνιση χάρτη υπό διάφορες προοπτικές στην έγχρωμη οθόνη 6,5”. Από την άλλη, τα βασικά χαρακτηριστικά του προαιρετικού συστήματος Connected Navigation Plus είναι μία έγχρωμη οθόνη 8,8” – που επίσης επιτρέπει λειτουργία διαιρούμενης οθόνης – και το MINI Touch Controller. Η επιλογή αυτή περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση για συμβατά κινητά τηλέφωνα και μία δεύτερη θύρα USB.

Νέο MINI Clubman : ευφυέστερο από ποτέ και “πάντα online ”.

Το νέο MINI Clubman εφοδιάζεται με κάρτα SIM που είναι μόνιμα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο και πληροί το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 4G. Αυτό σημαίνει ότι διατίθεται λειτουργία Intelligent Emergency Call με αυτόματη ανίχνευση θέσης οχήματος και σοβαρότητας ατυχήματος, καθώς και MINI TeleServices. Σε συνδυασμό με τις επιλογές Connected Navigation και Connected Navigation Plus, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία Real Time Traffic Information με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ο προσωπικός βοηθός - Concierge Service, η ιντερνετική πλατφόρμα MINI Online και η συμβατότητα Apple CarPlay. Η σύνδεση κινητού τηλεφώνου παρέχει αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης του οχήματος.

Επιπλέον, η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής MINI Connected App προσφέρει μία ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών που επιτρέπουν την ομαλή ενσωμάτωση του προγραμματισμού μετακινήσεων στην καθημερινή ψηφιακή ρουτίνα. Περιλαμβάνονται: δυνατότητα αποστολής προορισμών πλοήγησης από το smartphone στο όχημα, λήψη πληροφοριών ως προς την ιδανική ώρα αναχώρησης, και Απομακρυσμένες Υπηρεσίες (Remote Services) που επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει όχι μόνο τη θέση αλλά και άλλες λεπτομέρειες κατάστασης του οχήματος στην ψηφιακή συσκευή του (όπως π.χ. τη στάθμη καυσίμου), αλλά και να ενεργοποιεί το σινιάλο προβολέων, την κόρνα, τη λειτουργία εξαερισμού και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο VW T-Cross Νέο Nissan NV250 »