Νέο VW T-Cross

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 19:44

Με το νέο T-CROSS η Volkswagen φωνάζει εμφατικά παρών στην μικρή κατηγορία των SUV που ήδη στην Ελληνική αγορά βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο Ήταν αυτό που έλειπε από την γκάμα και ήρθε να συμπληρώσει το καρέ.
Μετά τα Touareg, Tiguan και T-Roc που αποτελούσαν τις προτάσεις στα μεσαία και μεγάλα SUV προστέθηκε στην οικογένεια και το μικρότερο μέλος το T-Cross. Βασισμένο στην επιτυχημένη πλατφόρμα MQB του Polo και με μήκος 4,100mm μπορεί να χαρακτηριστεί ως SUV πόλης ,ο δυναμικός σχεδιασμός του όμως με πολλά χαρακτηριστικά από το TUAREG σου βάζει ιδέες για την επόμενη σου απόδραση από αυτή.

Μοντέρνο σχεδιαστικά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά σε προκαλεί να το οδηγήσεις αλλά και να ανακαλύψεις όλα αυτά που κρύβει. Πολλά τα θετικά του σημεία με πιο βασικά το πακέτο ασφαλείας που έχει στον standard εξοπλισμό με τουλάχιστον 10 από τα κορυφαία συστήματα. Επίσης η σχεδίαση του από την κονσόλα μέχρι τα καθίσματα αλλά και ως το πορτ παγκαζ σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι σε μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Πολύ έξυπνο το συρόμενο πίσω κάθισμα που σου δίνει 15cm ακόμα στα πόδια των πίσω επιβατών ή στις αποσκευές σου όπως και το κάθισμα του συνοδηγού που πέφτει όλο και μπορεί να φτάσει το ωφέλιμο νούμερο των 1250 λίτρων.

Οι κινητήρες που το κινούν είναι οι γνωστοί του group 1.0 tsi με 95ps και 115ps βενζίνης και 1.6 diesel με 95ps .Στην επιλογή με τους 115ps μπορεί να συνδυαστεί και το αυτόματο DSG κιβώτιο. Στο δρόμο είναι αρκετά σταθερό στις εκτός διαδρομές και πολύ ευέλικτο μέσα στην πόλη . Η κατανάλωση στον λίγο χρόνο που το είχαμε στην διάθεση μας κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα (λίγο κάτω από τα 6 λίτρα).Και πάμε στο βασικότερο για πολλούς στοιχείο που είναι οι τιμές.

Η Volkswagen έκανε κάτι πολύ απλό και προς όφελος του αγοραστή, έχει μόνο 2 εκδόσεις life και style που πραγματικά είναι υπερπλήρης χωρίς υπερβολή. Η πρώτη λοιπόν έκδοση με τον 1.0tsi και τους 95hp με standard όλο τον εξοπλισμό ασφαλείας και συνδεσιμότητας είναι στα 17.400 ευρώ. Η επόμενη έκδοση 1.0tsi με τους 115ps στα 18.850 και με το DSG 20.350 . Το νέο T-Cross ήρθε να συμπληρώσει αυτό που έλειπε από την Volkswagen ένα μικρό SUV κάτω από το ψυχολογικό για τον αγοραστή κομμάτι των 20.000ευρω.

Τα πλεονεκτήματα του είναι πολλά τόσα που θα δημιουργήσουν πονοκέφαλο στον ανταγωνισμό. Μοντέρνα σχεδίαση, ασφάλεια, εκμετάλλευση χώρων και συνδεσιμότητα είναι σίγουρα μερικά από τα θετικά του σημεία στην μάχη που θα δώσει στην πλέον δύσκολη και πιο αναπτυσσόμενη κατηγορία των μικρών SUV.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο CITROËN BERLINGO Το νέο MINI Clubman »