Η νέα Mercedes-AMG SL στις τελικές χειμερινές δοκιμές

Γράφτηκε από τον  Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 00:12


Ήταν 12 Μαρτίου 1952 όταν η εταιρεία που ήταν τότε γνωστή ως Daimler-Benz AG, ανακοίνωσε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του νέου αγωνιστικού σπορ αυτοκινήτου, την 300 SL.
Περίπου 69 χρόνια αργότερα, η όγδοη γενιά της SL πρόκειται να μπει σε γραμμή παραγωγής αμέσως μετά τις δοκιμές εξέλιξης. Ενώ οι δοκιμές σε δημόσιους δρόμους με την Mercedes-Benz SL 300 πραγματοποιήθηκαν στην A81 Autobahn, οι μηχανικοί της Mercedes-AMG κάνουν τις τελικές χειμερινές δοκιμές σε ένα ειδικό, κλειστό μέρος δοκιμών στη χιονισμένη Σουηδία.
Η νέα Mercedes-Benz SL 300 θα διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC, που τώρα προσφέρεται για πρώτη φορά και στο SL, που πραγματοποιεί τις χειμερινές δοκιμές. Η επανασχεδιασμένη υφασμάτινη οροφή πρέπει επίσης να αποδειχθεί ότι αντέχει στις σκληρές συνθήκες που επικρατούν κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Οι τελικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στην πίστα του Nürburgring. Στην πιο δύσκολη πίστα στον κόσμο, οι ειδικοί της Mercedes-AMG θα διασφαλίσουν ότι αυτή η τελευταία γενιά της SL βασίζεται ακόμη περισσότερο από ποτέ στις σπορ επιδόσεις της.
Εν τω μεταξύ, το θρυλικό Roadster και οι διάφορες εκδόσεις του οποίου θα διατίθενται στο μέλλον αποκλειστικά με το όνομα Mercedes-AMG, παραμένει πιστό στις αρετές εκτός της μακράς ιστορίας του με το μοναδικό του σχεδιασμό και τα εξαιρετικά επίπεδα ποιότητας και πολυτέλειας.

Σχετικά Άρθρα