Πρώην υπάλληλος προκαλεί ζημιές 5 εκατομμυρίων ευρώ σε εργοστάσιο της Mercedes

Γράφτηκε από τον  Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 23:12


Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ένας 38χρονος άνδρας έκλεψε έναν εκσκαφέα από μια κοντινή τοποθεσία και στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το εργοστάσιο της Mercedes στη Vitoria της Ισπανίας, με την πρόθεση να προκαλέσει μεγάλες ζημιές και αυτό ακριβώς έκανε. Η ισπανική εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι, μόλις έσπασε μία από της εισόδους του εργοστασίου, αμέσως μετά κατέστρεψε περίπου 50 ολοκαίνουργια van στο χώρο στάθμευσης που ήταν έτοιμα για να τα παραδώσουν στους αγοραστές τους.

Ένας υπεύθυνος ασφαλείας μπόρεσε τελικά να σταματήσει τη ζημιά, πυροβολώντας στον αέρα κάνοντας τον να σταματήσει και να βγει από τον εκσκαφέα ο πρώην υπάλληλος, μέχρι να φτάσει η αστυνομία.
Οι αρχές δεν αποκαλύπτουν το ακριβές ποσό για τη ζημία που προκλήθηκε, αλλά οι διαρροές από τις αναφορές λένε ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ (σχεδόν 6,1 εκατομμύρια δολάρια με τη σημερινή συναλλαγματική ισοτιμία). Μη επιβεβαιωμένες πηγές λένε ότι ο άνδρας κατέστρεψε συνολικά 50 αυτοκίνητα, αλλά άλλοι ισχυρίζονται ότι ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, περίπου στα 70.

Ο άντρας πιστεύεται ότι εργάστηκε στο εργοστάσιο μεταξύ του 2016 και του 2017, πράγμα που θα σήμαινε ότι η επίθεση της παραμονής της Πρωτοχρονιάς ήταν το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου σχεδίου. Έκλεψε τον εκσκαφέα από μια κατασκευαστική εταιρεία στο Legutiano και στη συνέχεια οδήγησε για 21 χιλιόμετρα (13 μίλια) στο εργοστάσιο της Mercedes. Προκάλεσε επίσης ζημιές και στον χώρο όπου έκλεψε τον εκσκαφέα αλλά και στην πορεία του μέχρι το εργοστάσιο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο άντρας ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες και η τρέχουσα έρευνα εστιάζει για το κίνητρο της επίθεσης που μπορεί να είναι η εκδίκηση στον πρώην εργοδότη του. Εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομίας της Erzaintza επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες λόγω του ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Σχετικά Άρθρα