Οι «φρουροί» της Ιταλικής αυτοκινητιστικής κληρονομιάς κλείνουν 5 χρόνια δυναμικής παρουσίας

Γράφτηκε από τον  Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 18:38

Τα 5 χρόνια ζωής κλείνει η FCA Heritage, το τμήμα του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς των Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth. Πρόκειται για ένα ορόσημο, αλλά κυρίως για μια αφετηρία με στόχο την ακόμα δυναμικότερη συνέχεια του οργανισμού, ο οποίος με βάση το FCA Heritage HUB στο Mirafiori του Τορίνο ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο τις μοναδικές δημιουργίες της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Και μόνο το όνομα δίνει ξεκάθαρα το στίγμα του γιατί δημιουργήθηκε η FCA Heritage. Ο όρος χρησιμοποιείται για την παράδοση, την ιστορία, αλλά ακόμα περισσότερο για την κληρονομιά που περνά στις νεότερες γενιές,» αναφέρει ο κ. Roberto Giolito, επικεφαλής της FCA Heritage για την περιοχή ΕΜΕΑ. «Η δημιουργία της FCA Heritage το 2015, για εμάς σήμανε την ευρύτερη διάδοση της ιστορίας μας. Όχι απλά ως μια διάσωση, αλλά ως μια αναγέννηση. Η πολύτιμη κληρονομιά μας συνεχίζει να εμπνέει τα μοντέλα του αύριο, τα οποία βεβαίως θα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και με υψηλές δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά παράλληλα θα διατηρούν το διάσημο Made in Italy στιλ.»

Συνεργασίες με διάσημα μουσεία και συμμετοχές σε διαγωνισμούς σε όλο τον κόσμο
Από την αρχή της λειτουργίας της, η FCA Heritage, δημιούργησε συνεργασίες με μερικά από τα πιο διάσημα μουσείο σε όλο τον κόσμο. Το Victoria & Albert Museum στη Μεγάλη Βρετανία, το Musée National de la Voiture, στη Γαλλία, το Triennale Design Museum στην Ιταλία, αλλά και το Sinsheim Museum of Technology στη Γερμανία, με τη βοήθεια της FCA Heritage φιλοξένησαν μερικά από τα πιο ξεχωριστά μοντέλα των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου FCA. Στη λίστα εξέχουσα θέση κατέχει η προσθήκη στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA), ενός Fiat 500 F του 1968, το οποίο αποτελεί σύμβολο του Ιταλικού στιλ, αλλά και συνολικότερα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αφορμή αυτές τις συνεργασίες, το 2018, η FCA Heritage δημιούργησε το πρόγραμμα “Reloaded by Creators”, όπου μια επιλογή κλασσικών αυτοκινήτων ανακατασκευάστηκαν από τους ειδικού της FCA και διατέθηκαν προς πώληση με τα έσοδα να αξιοποιούνται για τη διάσωση και άλλων ιστορικών μοντέλων.
Παράλληλα με τη συμμετοχή στις συλλογές μουσείων σε όλο τον κόσμο, τα «διαμάντια» της FCA Heritage συμμετείχαν σε διαγωνισμούς κλασσικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Στο Goodwood Festival of Speed, στο Targa Florio -όπου το 2016 ο Πρόεδρος της FCA κ. John Elkann συμμετείχε με μια Alfa Romeo Giulietta SZ-, αλλά και το “Mille Miglia”, μοντέλα όπως οι Alfa Romeo 6C 1500 SS, Alfa Romeo 1900 C52 Coupé (‘Disco Volante’) και Brabham BT45 Alfa Romeo κατέκτησαν πρωτιές σε αγώνες, αλλά και διαγωνισμούς ομορφιάς.
Συνεχίζοντας την παράδοση
Πριν λίγες ημέρες, τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Officine Classiche – του τμήματος ανακατασκευών και πιστοποιήσεων της FCA Heritage- ήρθε να ενισχύσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται προς ιδιώτες, αλλά και την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου. Με έκταση 6.000τ.μ. σε σχέση με τα 900τ.μ. που αρχικά είχε στη διάθεση του, το Officine Classiche φέρνει πίσω στην αρχική τους κατάσταση κλασσικά μοντέλα των Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth. Παράλληλα πιστοποιεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές κλασσικά αυτοκίνητα του Ομίλου, αλλά και προσφέρει πληροφορίες σε συλλέκτες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα, με τη νέα σειρά “Heritage Parts”, έγινε για πρώτη φορά διαθέσιμη μια σειρά αυθεντικών ανταλλακτικών που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας τις αυθεντικές μεθόδους παραγωγής. Τα εγκαίνια της σειράς έγιναν με ένα από τα πλέον θρυλικά μοντέλα του Ομίλου, την Lancia Delta HF Intergrale, για την οποία έγιναν και πάλι διαθέσιμοι οι αυθεντικοί προφυλακτήρες. Αντίστοιχα η αναβίωση του “Fiat Abarth 595 Classiche Kit” έκανε δυνατή τη μετατροπή ακόμα και σήμερα ενός Fiat 500 πρώτης γενιάς σε Fiat Abarth 595, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το έκανε και ο ίδιος ο Carlo Abarth το 1963.
Με τα αυτοκίνητα να αποτελούν ζωντανή ιστορία και όχι ένα απλό μουσειακό στοιχείο, η FCA Heritage δημιούργησε το Heritage HUB, τον χώρο όπου σε περίπου 15.000τ.μ. περισσότερα από 300 αυτοκίνητα βρίσκονται δίπλα στον επισκέπτη αποκαλύπτοντας μπροστά στα μάτια του το μεγαλείο της Ιταλικής αυτοκινητιστικής κληρονομίας. Παράλληλα μέσω του www.fcaheritage.com και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Instagram, Facebook και YouTube, το κοινό μπορεί να γνωρίσει από απόσταση το μαγικό κόσμο της FCA Heritage. Το video που δημιουργήθηκε ειδικά για τα 5 πρώτα χρόνια λειτουργίας του οργανισμού, δίνει μια περιεκτική, αλλά γεμάτη συναίσθημα εικόνα της δυναμικής αφετηρίας της FCA Heritage.


Δείτε το video παρακάτω:

 

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

 • Διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά η γκάμα του νέου ηλεκτρικού Fiat 500

  Η πλήρης γκάμα του νέου ηλεκτρικού Fiat 500 είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

 • Αποκαλύφθηκε το νέο λογότυπο του υπό ίδρυση Group Stellantis

  Η Peugeot S.A. και η Fiat Chrysler Automobiles αποκαλύπτουν σήμερα το λογότυπο του νέου γκρουπ Stellantis που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ομίλων με ποσοστό 50:50.

 • Ξενάγηση στο ανανεωμένο FCA Heritage Officine Classiche

  Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του Officine Classiche -της FCA Heritage- αποτελούν το νέο βήμα ανάπτυξης του οργανισμού που δημιουργήθηκε με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της ιστορικής κληρονομίας των Ιταλικών μαρκών του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles.

 • H Fiat Chrysler Automobiles «βάζει στην πρίζα» την ηλεκτροκίνηση

  Με την παρουσίαση τόσο του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500, όσο και των νέων plug-in hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe, ο Όμιλος FCA παράλληλα με την ανάπτυξη της εξηλεκτρισμένης γκάμας μοντέλων, αναπτύσσει και μια σειρά πρωτοβουλιών που θα κάνουν πιο πρακτική και προσιτή την ηλεκτροκίνηση. Η νεότερη εξέλιξη σε αυτό το πλάνο αφορά στην εγκατάσταση φορτιστών στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας.

 • Η Fiat Chrysler Automobiles στην ελίτ της έξυπνης αυτοκίνησης

  Η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) επιλέχθηκε για να συμμετέχει σε ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα που σαν στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομιών που θα επιτύχουν την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και συνολικότερα της έξυπνης αυτοκίνησης.