Η Nissan κερδίζει το βραβείο “Τεχνολογία της Χρονιάς” για το e-POWER

Γράφτηκε από τον  Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 14:35

Το νέο SUV Nissan Kicks απέσπασε το βραβείο για την “Τεχνολογία της Χρονιάς” του 2021, που δόθηκε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Automotive Researcher's and Journalists' Conference of Japan (RJC), για τον ηλεκτροκινητήρα του e-POWER.
Επιπλέον, το Kicks, που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον περασμένο Ιούνιο, ανακηρύχτηκε ως ένα από τα “6 Καλύτερα Αυτοκίνητα της Χρονιάς” από την RJC.
Το προηγμένο σύστημα e-POWER του Kicks επιλέχθηκε για την ισχυρή οδηγική του απόκριση, καθώς και για το υψηλό επίπεδο αθόρυβης κύλισης που επιτυγχάνεται με την μείωση της συχνότητας λειτουργίας του κινητήρα σε χαμηλές ταχύτητες, σε σύγκριση με τα προηγούμενα συστήματα e-POWER. Παράλληλα, το Kicks ανακηρύχτηκε κορυφαίο μοντέλο συνολικά λόγω της επιτάχυνσης, του σχεδιασμού και των συναρπαστικών επιδόσεών του.
Η βραβευμένη τεχνολογία e-POWER της Nissan, διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-POWER προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση, με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο κινητήρας βενζίνης, που χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.
Το Kicks είναι το τρίτο μοντέλο της Nissan με το e-POWER, ακολουθώντας το Nissan Note e-POWER και το Nissan Serena e-POWER.

Βίντεο

Σχετικά Άρθρα

 • Νέο Nissan Note

  Η Nissan παρουσίασε σήμερα το ολοκαίνουργιο Note στην Ιαπωνία, με τις πωλήσεις να ξεκινήσουν στις 23 Δεκεμβρίου.

 • Jeep® Wrangler Rubicon 392

  Για όσους αναζητούν τις απόλυτες επιδόσεις σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές, η Jeep® παρουσιάζει για το κοινό της Β. Αμερικής, το εφοδιασμένο με V8 κινητήρα, Jeep Wrangler Rubicon 392.

 • Lamborghini Huracan STO

  Η νέα Huracán STO της Lamborghini είναι η πιο εστιασμένη έκδοση του μικρότερου μοντέλου της ιταλικής μάρκας.

 • “Ασπίδα προστασίας” στις εκθέσεις και τα συνεργεία της Nissan

  Με ένα “πακέτο” οδηγιών και συστάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την Nissan Europe, η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, πλαισιώνει με άριστο τρόπο το “πλέγμα” ασφαλείας για το σύνολο των εργαζομένων, των πελατών και των συνεργατών της, σε όλη την Ελλάδα

 • Μια δεκαετία εξέλιξης με το Nissan LEAF

  Καθώς το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα συνεχίζει να αυξάνεται, η Nissan κάνει μια ανασκόπηση στο πόσο έχει εξελιχθεί το LEAF και ο κόσμος της ηλεκτρικής κινητικότητας, κατά την τελευταία δεκαετία.