Συνεργασία Honda και Vattenfall για ευέλικτες συμβάσεις προμήθειας ενέργειας για τους Ευρωπαίους χρήστες EV

Γράφτηκε από τον  Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 21:28

 Η Honda ανακοίνωσε της συνεργασία της με την Vattenfall, κορυφαίο Ευρωπαίο πάροχο ενέργειας, με σκοπό να προσφέρει ένα ευέλικτο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, κατάλληλο για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ευρώπη. Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα καθοριστικό ορόσημο για τη Honda στην ανάπτυξη του τομέα διαχείρισης ενέργειας που αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής της ‘Electric Vision’ στην Ευρώπη.

Σε επιστολή πρόθεσης που υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου 2019, οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους για από κοινού ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά ενός ευέλικτου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιτρέψει τη φόρτιση των EV σε ώρες μικρότερου κόστους, ανάλογα με τη ζήτηση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Τα τιμολόγια – που διατίθενται για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων ανεξαρτήτως μάρκας1 – προάγουν επίσης τη χρήση ηλεκτρισμού που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές συμπεριλαμβανομένων υδροηλεκτρικών σταθμών και αιολικών πάρκων, πραγματοποιώντας το όραμα της Honda για βιώσιμη παροχή ενέργειας στο μέλλον. Αυτή η υπηρεσία θα διατίθεται αρχικά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία το 2020, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Vattenfall θα επιβλέψει επίσης την εγκατάσταση οικιακών σημείων φόρτισης Honda Power Charger, μέσω προτιμώμενων εργολάβων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Το σύστημα αποτελείται από μία μονάδα φόρτισης που θα τοποθετείται σε τοίχο ή πυλώνα, με μέγιστη ισχύ 7,4kW (μονοφασική παροχή ρεύματος) ή 22kW (τριφασική παροχή ρεύματος). Στα 22kW, οι ιδιοκτήτες του Honda e θα μπορούν να φορτίζουν στο 100% της χωρητικότητας σε 4,1 ώρες, με παροχή 32 αμπέρ, πολύ ταχύτερα συγκριτικά με μία στάνταρ πρίζα τοίχου.

Για ιδιοκτήτες EV που παρκάρουν σε δρόμους πόλεων, οι πελάτες της νέας υπηρεσίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν το δίκτυο σημείων φόρτισης της ubitricity σε συνδυασμό με την τεχνολογία φορητών μετρήσεων μέσω ευφυούς καλωδίου ( ‘smart cable’). Η ubitricity διαθέτει ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο δίκτυο φορτιστών σε πόλεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, με 1.700 μόνο στο Λονδίνο.
Ο Jorgen Pluym, Project Leader του Energy Management, Honda Motor Europe, σχολίασε: «Αυτή η συνεργασία είναι βασικός πυλώνας για την ανάπτυξή μας στον τομέα διαχείρισης ενέργειας στην Ευρώπη. Η συνεργασία με την Vattenfall θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε στους χρήστες EV χαμηλού κόστους φόρτιση για τα οχήματά τους μεγιστοποιώντας τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας. Η Honda είναι πραγματικός ηγέτης σε αυτόν τον χώρο και είμαστε ενθουσιασμένοι με τις προοπτικές αυτού του νέου επιχειρηματικού τομέα.»
Ο Tomas Björnsson, Επικεφαλής της Vattenfall E-mobility δήλωσε: «Στόχος μας είναι να κάνουμε ευκολότερη τη ζωή των οδηγών EV σε όλη τη βορειοδυτική Ευρώπη. Αυτή η σημαντική συνεργασία δείχνει ότι μπορείς εύκολα να συμβάλεις σε έναν κόσμο απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα, τροφοδοτούμενο από ανανεώσιμη ενέργεια, και ταυτόχρονα να μειώνεις το κόστος.»

Σχετικά Άρθρα