Παγκόσμιες πρεμιέρες Opel στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019

Γράφτηκε από  Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 21:56

Στο IAA θα κάνουν το ντεμπούτο τους το νέο Opel Corsa, το Grandland X Hybrid και το νέο Opel Astra – άριστα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Το νέο Opel Corsa - εκτός από αποδοτικό μοντέλο με κλασικό κινητήρα καύσης – θα διατίθεται για πρώτη φορά και ως ηλεκτρική έκδοση Corsa-e με μπαταρία – με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 330 km σύμφωνα με το WLTP1. Η Opel παρουσιάζει επίσης το πρώτο της ηλεκτρικό όχημα για αγώνες ράλι για τους πελάτες του μηχανοκίνητου αθλητισμού (customer rally sport)– το Corsa-e Rally.

Μία ακόμα παγκόσμια πρεμιέρα στο περίπτερο της Opel D31 (Hall 11.0) είναι το νέο Grandland X Hybrid4 με τετρακίνηση. Το plug-in υβριδικό μοντέλο συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρων, παράγοντας συνολικά 300hp. Οι προκαταρκτικές τιμές κατανάλωσης καυσίμου WLTP2 (σταθμισμένες, στο μικτό κύκλο) είναι 1,4-1,3 l/100 km με 32-29 g/km CO2 (NEDC3: 1,5 l/100 km, 35-34 g/km CO2).

Το επόμενο μέλος της ομάδας είναι το Opel Astra. Με εξαιρετική αεροδυναμική, μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβώτια ταχυτήτων νέας σχεδίασης, το Opel Astra θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της απόδοσης και των εκπομπών ρύπων. Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, οι εκπομπές CO2 είναι μειωμένες μέχρι 21% (5θυρο Astra 1.2 Direct Injection Turbo, 96 kW/130 hp, κατανάλωση καυσίμου NEDC4: στην πόλη 5,3-5,2 l/100 km, εκτός πόλης 3,9-3,8 l/100 km, μικτός κύκλος 4,4-4,3 l/100 km, 101-99 g/km CO2). Οι τιμές αυτές προάγουν το νέο Astra στην κορυφή της κατηγορίας των συμπαγών, ως το πιο αποδοτικό Astra όλων των εποχών.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η πρώτη εμφάνιση του νέου Opel Zafira Life στο κοινό του Γερμανικού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Είκοσι χρόνια αφότου ξεκίνησε η επιτυχία με την πρώτη γενιά το 1999, η ιστορία συνεχίζεται τώρα με ένα νέο μοντέλο τέταρτης γενιάς: το Zafira Life κυκλοφορεί τώρα σε τρία μήκη, παραμένοντας εξαιρετικά ευέλικτο με χώρο για μέχρι εννέα άτομα, κορυφαία άνεση και συστήματα υποβοήθησης.

«Στο ΙΑΑ, η Opel θα παρουσιάσει την υλοποίηση του μέλλοντος της αυτοκίνησης» δήλωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller. «Εστιάζουμε στον πελάτη και τις ανάγκες του. Αντί να προδιαγράφουμε το επόμενο βήμα, προσφέρουμε ολόκληρη τη γκάμα συστημάτων κίνησης – από επαναστατική ηλεκτροκίνηση μέχρι υβριδική κίνηση και αποδοτικούς κινητήρες καύσης. Όλα τα νέα μοντέλα εφοδιάζονται με προηγμένες τεχνολογίες και είναι διαθέσιμα για παραγγελία.»

Σχετικά Άρθρα